Inlägg från: Junojune |Visa alla inlägg
  • Junojune

    Gravid första gången BF 2021

    Är gärna med här också! Det hjälper mig så mycket att läsa om andras upplevelser.

    1. 32

    2. Plussade 6/1, är v. 5 (4+4)

    4. Inga symptom i början. Hade förra cykeln flera symtom och var helt säker att jag var gravid, testade negativt och mensen kom som vanligt... 5/1 fyllde vi i en hälsodeklaration från bm och jag var redo att gå till vc och ta prover till veckan för att påbörja fertilitetsutredning.

    5. Har lite molande värk, som lätt mensvärk. Jag undrar om min aptit och trötthet kan vara ett symtom? Aptiten varierar. Det känns som jag vill äta mycket nästan varje måltid men blir ibland mätt ganska fort. Trötthet på em/kväll stämmer bra med årstiden.

    6. Övriga tankar/känslor: jag har varit väldigt orolig att det ska bli/vara ett MA eftersom mina symtom är få och svaga.. är väldigt glad för graviditeten och vill planera och fixa allt nu. Sambon är också väldigt glad, intresserar sig och vi pratar mycket. Det är mysigt ^^

    Tog ett till test imorse och kände mig löjlig, men det hjälpte!! Fick ett mycket tydligt och stark resultat så nu är jag lugnare. Men vill ändå spola fram tiden haha

  • Junojune

    I första besöket trodde jag man träffar sin barnmorska? Och pratar om livsstilsfrågor; alkohol, kost, motion, och får veta ens planering och att man ska ta prover.. men det kanske är lite olika?


    Kvinna1989 skrev 2021-01-10 22:51:21 följande:

    Har också ultraljud den 29/1, kanske inte får veta något ändå den 14/1? Hmm, vet egentligen inte vad läkaren ska göra då, kanske kolla hur jag mår? Vet intw alls hur sånt här funkar. Längtar super mycket till första ultraljudet åå <3 :)


    Hur fick ni tidigt ultraljud? Trodde första ul man fick var kub med några undantag..
  • Junojune
    minnie768 skrev 2021-01-11 09:38:08 följande:

    Hej, jag hakar också på tråden :)

    Är 31 år och plussade efter ett första IVF försök i oktober, är idag i v16 (15+5) Gjorde embryoåterföring i samma cykel som jag hade tagit alla sprutor så det var omöjligt att säga om alla symptomen berodde på sprutorna eller graviditeten.

    Men nu när jag kan utesluta sprutorna har jag en hel del symptom: svullen mage (svullnaden har aldrig gått ner efter sprutorna så har inte kunnat knäppa jeansen sen innan jag plussade xD) har gått upp 2 kupstrl på BH, 24/7 illamående (dock inte kräkts), nedsatt aptit - väldigt mycket jag inte skulle kunna ens tänka mig att smaka på som jag vanligen älskar! Nattetid drömmer jag otroligt mycket och minns varje dröm, sover väldigt lätt, vaknar av minsta lilla. Annars är jag otroligt trött! Sover minst 10tim/natt + 2 tim under dagen och klarar knappt av mitt stillasittande jobb ändå, det jag normalt sett gör efter jobbet är helt uteslutet.

    Jag är fortfarande oerhört rädd att något ska hända, eller att det visar sig att jag inte alls är gravid. Trots två ultraljud där allt sett bra ut och hjärtat slått kan jag inte glädjas åt det, eller inse vilket jag verkligen hoppas släpper snart <3  


    Grattis! Skönt att det gick på första IVF! Du har kommit långt nu, inte långt kvar till halva och rul (tror jag det kallas). Förstår oron ändå! Tänk att det är övning på oron man kommer känna som mamma sen, du måste helt enkelt träna på att stretcha dina känslor lite mer än vanligt <3

    Låter som om du har massor symtom. Det tycker jag låter härligt, att få känna av graviditeten och att den gör sig påmind hela tiden.

    Får du stöd från din bm för ditt mående? Hoppas det känns bättre snart
  • Junojune

    Hej, en fråga till er som ska få er första lilla bebis. Jag funderar själv mycket hur vi ska berätta och när. Några frågor, om ni vill svara:

    ? När berättade/tänker ni berätta om graviditeten?

    ? Vilka berättar ni för först?

    ? Ska ni berätta på något särskilt sätt?

    Jag kan börja: vi har inte berättat för någon än (grav.v. 5). Jag vill först berätta för min syster och en vän. Men trist att vi inte kan träffas. Hade velat berätta på ett roligt sätt, men vet inte hur. Tips?

  • Junojune
    Anonym4848 skrev 2021-01-11 17:10:34 följande:

    Vi tänker vänta till efter kub. Våra föräldrar blir först ut, för dom vill vi berätta irl, inte i telefon helst. Sen syskon och de närmaste vännerna. Sen tänkte vi nog inte direkt skylta med det förrän efter RUL typ. Vi är inga såna som lägger ut på sociala medier etc.


    barnlängtan2021 skrev 2021-01-11 17:56:49 följande:

    Vi tänkte berätta när vi passerat vecka 12. Först för våra föräldrar, då vi bor flera mil från varandra så kommer vi ringa över facetime och visa bild på ultraljudet :)


    Så mysigt med facetime ändå :) Självklart är det alltid bästa att ses, men om det inte går så går det inte.

    Vi har tänkt vänta med alla andra utom en vän och en syster. Men jag funderar fortfarande.. för ibland kan jag tänka att jag vill kunna prata om det med dom två oavsett hur det går. Men det är förstås jobbigt att behöva berätta sen igen att det inte gick vägen.. samtidigt är det väl jobbigt ändå?

    Nej vi kommer inte heller lägga upp något på sociala medier.
  • Junojune
    SMEL skrev 2021-01-12 02:44:39 följande:

    Fick kemisk graviditet :(


    Men stackare!! :'( Usch vad tråkigt. Hoppas du ha ett bra stöd runt dig <3
  • Junojune
    Anonym4848 skrev 2021-01-11 21:36:11 följande:

    Kom på nu att jag glömt skriva att jag har faktiskt berättat för en kompis, min närmsta. Kände att jag behöver nån att kunna fråga massa, hon har barn själv och massa erfarenhet. Tänkte att om det går åt skogen är hon perfekt att ha som stöd då med..


    Där ser man :) Det låter rätt skönt att ha någon enstaka som vet, så mysigt att kunna prata med en annan kvinna som också varit gravid. Ser så fram emot det!
  • Junojune
    Anonym (Rädd) skrev 2021-01-12 10:23:40 följande:

    Vi berättade för mina föräldrar tidigt då vi sågs ofta och de hade ändå fattat direkt om jag inte drack vin exempelvis. Mamma berättade vi bara för rakt av. Pappa visade vi den första ultraljudsbilden från v 8+0. Berättade för två kollegor i v 9 då jag mådde skit. Chefen berättade jag för direkt efter KUB då jag jobbar på sjukhus och behövde omplaceras från covid-avdelning. För kollegorna berättade jag i v 21 efter RUL men alla hade fattat haha. Vi gick ut med det officiellt i v 24. Hade gärna gått ut med det tidigare men var så orolig över att något skulle hända.


    Det låter som om ni berättade när ni behövde och det verkade ju bli bra :) jobbigt att ha den ständiga oron så starkt! Hoppas verkligen du går in en lugnare fas närmare bf <3

    Samma dag vi fick reda på att jag var gravid var vi tvungna att ljuga om varför jag inte drack vin, det blev en halvdan lögn så klart haha. Jag tänker sock att folk gärna tror ändå oavsett hur man hanterar det. Och dom försöker nog visa hänsyn till att man inte vill berätta och spelar med istället XD
  • Junojune

    Vill tipsa er om en app som jag precis laddade ner: en svensk gravid-app med evidensbaserad information och information anpassad efter den informationen men själv lägger in.

    Sök efter: One million babies

    Jag tycker den verkar väldigt bra!

  • Junojune
    minnie768 skrev 2021-01-12 16:31:37 följande:

    Ja det är helt otroligt att allt gick så bra på både första behandling och insättning <3 Nästan ännu större anledning till att jag känner mig orolig, varför skulle det gå hela vägen för oss? Kanske fel att tänka så men det ligger mycket i det du säger! Det är ett väldigt klokt råd, TACK <3

    Symptomfri kan man inte kalla mig i alla fall, försöker se det som ett gott tecken :)

    Jag ringde faktiskt bm-mottagningen igår och fick prata med en annan bm, men där fick jag inget stöd alls så igår var jag helt förstörd!! Jag mejlade dem igår em och bad min bm ringa upp mig och från henne fick jag stöd även om hon tyvärr inte kan göra så mycket. Det är VC som hanterar ev sjukskrivningar när mitt mående inte direkt påverkar bäbisen och den energin har jag inte att försöka få en sjukskrivning därifrån.. Tack snälla du 


    Jag förstår din oro och det är okej att vara det. Jag hade dock ändå tänkt "med rätt hjälp (ivf) så är min kropp faktiskt ganska bra på detta, den vet vad den ska göra och gör det". Det är häftigt att kroppen kan ta hand om sig själv på det sättet <3 jag känner förstås inte till din historia men låter som att din kropp kanske inte visste hur den skulle bli gravid, men gravid vet den precis hur den ska vara ^^

    Trist att du inte får det stödet som du behöver! Ett tips är att du kan skriva en egenremiss på nätet till din vc, så slipper du telefonköer eller prata med fel person. Så är det här iaf. Du kan åtminstone be om en samtalskontakt, det kanske hjälper dig att prata med någon?
  • Junojune
    minnie768 skrev 2021-01-13 16:41:03 följande:

    Tack vad snäll du är! Jag har faktiskt varit gravid en gång tidigare för ca 8 år sedan men jag och min dåvarande sambo bestämde oss för att göra en abort av olika anledningar. Min nuvarande sambos spermieprover har alltid varit "godkända" men med olika resultat så jag tror egentligen på något märkligt sätt att det handlar om otur, eller att vi bara inte typ passar ihop?! Hur som helst, nu är det faktiskt inte långt kvar till hälften <3 :)

    Det är skittufft, jag har sagt att jag ska avvakta någon dag till, jag är fortfarande allt för ledsen för bemötandet på mottagningen i måndags. Kanske blir så att jag skickar in en egenremiss till vc, det var ett bra tips! 


    Det kan verkligen bero på så mycket olika varför det går eller inte går. Jobbigt att inte veta men skönt när det funkar. Ja heja dig!

    Själv väntar jag lite med att kontakta mvc. Jag tänker att jag inte vill ha kontakt förrän det behövs, därför har jag planerat ringa om en vecka eller så för att de ska beställa provtagning för mig. Har hört andra prata om hur himla bra kontakt de fått med sin bm. Jag har inte fått den känslan av bm i min kommun.

    Har valde du att göra med egenremiss?
  • Junojune
    Diosali skrev 2021-01-17 10:30:52 följande:

    1.Ålder 29år

    2. När plussade du eller hade BIM? +8/1

    3. Hur långt har du kommit? V 5+2

    4. Symtom i början, mensvärk, ömma bröst, halsbränna

    5. Symtom just nu: Ömma bröst

    6. Övriga tankar/känslor: Superglad och spänd men lite orolig


    Grattis!!

    Samma vecka som mig! <3
Svar på tråden Gravid första gången BF 2021