• Vickan31

    BIM Februari 2021 - första barnet

    Hej!

    Hoppar in här från januari-tråden då Tant Röd kom på ovälkommet besök igen. Jag är 31 år, detta blir mitt åttonde försök och min BIM är cirka 14/2.

    Trevlig helg alla fina! <3 


    KNAS2, 3/2, 31 år (7:e försöket)
    paperlanterns, 3/2, 32 år i feb, (2:a försöket)
    Tekvinnan, 5/2 28 år (8:e försöket)
    Mellowjello 6/2, (7:e försöket)
    NAJAO 6/2, 26 år, (4:e försöket)
    Emlan93 7/2, 27 år (4:e försöket)
    MsTintin 8/2 28 år (10:e försöket)
    Bananmilkshake, 8/2, 35 år (5:e försöket, två ma)
    Sockerplanta, 8/2, 26 år (5:e försöket)
    Mizzi26,?/2 (4:e försöket)
    Ericky, 10/2, 33 år (7:e försöket)
    Link92, 10/2, 28 år (19:e försöket)
    Snäckan92, 14/2, 28 år (3e/4e försöket)

    Vickan31, 14/2, 31 år (8:e försöket)
    Rumpelstiltskin, 24/2 (6:e försöket)
    Msofia91, 26/2, 29år (7:e/8:e försöket)
  • Vickan31
    Carina82 skrev 2021-01-20 09:05:36 följande:

    Lite frustrerad här, är det mer än jag som har utmaningar med en sambo som inte har största sexlusten och VERKLIGEN inte orkar ligga på vardagar (vi har varit tillsammans i 12 är så kanske inte är det mest spännande som finns haha)? Så störigt, vi fick till det i söndags (då jag enligt appen var fertil) men idag är dagen med stort D. Jag vill ju absolut pressa honom men blir ändå lite ledsen :(

    En annan fråga! Tänker ni nåt vad gäller träning/livsstil mellan ägglossning och BIM? Förstår det där med alkohol och kaffe, men kan man hjälpa ödet på vägen på annat sätt? Googlat ihjäl mig men det är ett stort träsk av åsikter ;)

    Bästa tråden <3


    Det är inte bara du, jag känner också igen mig! Jag tror att jag har skrivit om det här tidigare, men jag skulle säga att generellt sett (även om det kan vara olika från månad till månad) så har min sambo inte heller den största sexlusten och det känns jättejobbigt emellanåt att jag behöver vara den som hintar/tjatar/tar initiativ gång efter gång då man såklart inte vill pressa honom men samtidigt inte vill missa någon chans att kunna bli gravid.

    Han vill ha barn lika mycket som jag, ibland nästan mer tror jag, så när vi har pratat och jag förklarat mer om fertilitet, hur få dagar det är man kan bli gravid och att chanserna ändå bara är si och så många procent samt radar upp olika saker som kan påverka fertiliteten så tror jag att han förstått allvaret mer. Han har i alla fall försökt mer sedan dess, men vi får se hur det blir denna cykel.

    Så sammanfattningsvis: du är inte ensam! För oss har det hjälpt en del i alla fall att prata och att jag delar med mig av det jag lär mig om fertilitet för att han då blir medveten om att det inte bara "händer när det händer" för oss utan det krävs att vi anstränger oss båda två för att maxa chanserna.

    OCH - jag håller med dig: bästa tråden och bästa gänget! Hjärta
  • Vickan31
    Snäckan92 skrev 2021-01-25 10:27:21 följande:

    Kör med äl-stickar för första gången, bara kört digitalt från CB innan.

    Känns lite oklart om jag får säga de själv.

    Är inte rädd att vi missar äl, då vi ligger varje dag nu en period.

    Ska ta ett test ikväll med, verkar ha högre LH på kvällen


    Jag använder också stickor och Premom för att hjälpa mig tolka dem. Jag har läst att om det är en stegring som indikerar ägglossning så kommer värdet T/C Ratio som du ser där på höger sida att vara kring 1.0 eller högre. För mig har det stått 1.0 eller högre om strecken varit lika starka eller att det vänstra strecket är starkare.

    Ibland kan jag ha 0.38 ena dagen och 1.01 redan dagen efter, medan nästa cykel sker stegringen mycket långsammare över många dagar - så det kan variera dels från person till person och dels mellan cykler för en och samma person.

    Jag har, precis som du säger, läst att man har högre LH på eftermiddag/kväll vilket även stämmer för mig, så när det närmar sig förväntad ägglossning brukar jag testa en gång vid lunch och en gång på eftermiddagen (men att det ska vara minst fyra timmar mellan testen, om det går). Så jag brukar fortsätta att testa ett tag till, tills värdet brukar närma sig eller överstiga 1.0.

    Som sagt, givetvis kan det här variera från person till person, men jag tänkte bara dela med mig av vad jag har läst och hur det funkar för mig :) 
  • Vickan31
    Soff skrev 2021-01-27 22:39:35 följande:

    Förväntad ÄL imorn då.. har haft sex igår och idag... och tänkte ha sex imorn också. Det är vår nya taktik denna gången hah :P att ha sex dessa 3 dagar.. och inte börja så tidigt i cykeln. Får se hur det går nu då. Har sån jäkla ÄL-värk nu ikväll.. >< 


    Låter som en bra taktik - när det gått ett tag vill man ju liksom känna att man gör någonting annorlunda eftersom de tidigare gångerna inte gått vägen. Håller tummarna för dig!

    En fråga till dig, men också er andra: brukar ni ha ÄL-smärta någon dag innan ägglossningen eller bara på själva ägglossningsdagen? Jag hade så ont igår kväll så jag vet inte om det betyder att jag hade ägglossning då (tidigare än väntat, och stämmer inte med testerna som inte blivit helt positiva än men väldigt nära) - eller att ägglossningen är på gång och kanske sker idag eller imorgon?
  • Vickan31
    Disa2021 skrev 2021-01-28 08:14:58 följande:

    Nu är min ÄL över tror jag. Fortfarande svårt att tyda alla mina symtom då jag som sagt är väldigt ny på det här efter p-piller ätande. Men mina bröst är SÅ ömma och tunga. Kan knappt röra dom utan att det gör ont. Någon annan som brukar ha sån från ägglossning och sedan hela vägen till mens? Haha 


    Svårt när man älskar att träna som jag gör, med ömma bröst, omöjligt. Haha...


    Jag har tyvärr haft så de senaste månaderna - ett symptom som jag inte hade någon aning om eftersom jag ätit p-piller så många år och då aldrig tidigare känt ömmande bröst, ägglossningssmärta med mera. Väldigt spännande att lära känna sin kropp nu, men tänker samtidigt: ska man behöva ha så här fruktansvärt ont i brösten VARJE månad mellan ÄL och mens? Känns lagom roligt, haha. 
  • Vickan31
    josefinbet skrev 2021-01-28 11:10:14 följande:
    jag har haft olika. förra gången hade jag känningar samma dag som ägglossning. jag tempar inte men om jag hade LH ökning på morgonen hade jag ont på kvällen, eller om LH ökningen kom på eftermiddagen hade jag ont dagen efter.
    Denna gången fick jag ÄL känningar varje dag i 10 dagar (!!) innan ÄL.. så för mig är det olika 
    bananmilkshake skrev 2021-01-28 11:35:42 följande:
    Tyvärr är det helt hur som helst, ena gången är det innan, andra efter. Nån annan gång bara på själva dagen. Den här gången flera dagar!

    Tack för era svar! Ja kroppen är ganska oförutsägbar trots allt - speciellt när man försöker bli gravid känns det som med nya symptom som introduceras var och varannan månad, samt att när man trott sig hitta ett mönster så bryts det totalt nästa cykel. Jag tempar nu för första gången så jag får väl se om tempen går upp nu och min ÄL-smärta betydde att jag hade ägglossning igår eller idag. Baserat på tidigare cykler borde jag inte ha ägglossning förrän imorgon eller lördag, men man vet ju aldrig. Om jag hade ägglossning igår så måste jag ha missat peaken med ÄL-stickorna och då hann vi inte få till det så många gånger alls, så det gör mig lite stressad.
  • Vickan31
    Ericky skrev 2021-01-28 15:57:52 följande:

    Här har vi precis blivit med lagotto-valp och första dagarna sammanföll med ägglossningen denna månad, så inget är som det ska nu haha. Har inte hunnit köpa äl-stickor så jag har fått gå på appen jag använder som schabloniserar när jag borde på äl. Inge heller har det varit lätt att ligga med en liten en som skulle bli superexalterad om husse och matte verkade busa och han inte fick vara med, och att lämna han har inte varit aktuellt när han bott hos oss i några dagar bara. Så vi har fått köra slut på honom, söva han och sedan smugit ut tyst, tyst till sovrummet, haha! Vi fick till ligg i måndags, i förrgår kom aldrig sambon så det blev bom och igår orkade ingen av oss. Enligt appen hade jag äl igår på dag 14, men det varierar mellan dag 14 och 15 för mig så ev är den idag. Har haft ovanligt lite äl-värk också men dock flytningar som nu avtagit så det känns som att det här försöket inte är så mycket att hoppas på. Är osäker på om jag ens ägglossat denna månad. Blir lite sugen på att temps för att kunna veta.


    Ååh vad jag känner igen det där med utmaningarna med barnförsök och valp - vi hämtade hem våran dagarna innan jul och har haft problem med att hon vaknar så fort vi ska försöka, och då vill hon gärna vara uppe i ansiktet på oss vilket kan vara lite, ehm, distraherande minst sagt. Jag tänker att det inte är konstigt att man inte får till så många försök första tiden med valp, just för att man inte heller vill lämna bort den så tidigt som du säger. Men det är väl jättebra att ni kan köra slut på honom så att ni kan smyga iväg och få till åtminstone något försök :) Ju äldre valpen blir desto lättare blir det intalar jag mig själv - samt att det lika gärna kan gå vägen på ert försök nu denna månad och att det inte behöver vara månaden man har sex var och varannan dag som plusset kommer. Gud vad jag svamlar, men jag ville bara säga att du är inte ensam och jag håller tummarna så hårt! <3 
  • Vickan31

    Fråga om temp: Jag har precis börjat tempa för första gången och har väntat med det så pass länge för att jag trodde att det inte skulle passa mig som den morgontrötta zombie jag är. Mycket riktigt är jag lite förvirrad på morgonen, så jag vaknade någon gång i natt/morse och tog tempen: 36:35. Somnade om, har ingen aning om vad klockan var, och när jag sen vaknade av väckaren så tänkte jag: jaha det är nu det är morgon! Tempade igen: 36:51. Frågan är då vilken jag ska gå på tycker ni? Är ganska stor skillnad ändå, men vet inte om jag ska räkna den då jag vaknade första gången (jag tror att det var morgon och inte natt) eller om jag ska räkna den när väckaren ringde och jag skulle kliva upp?

  • Vickan31
    Link92 skrev 2021-01-29 09:51:18 följande:
    Jag skulle ha tagit den som är närmast den tiden du brukar tempa, så att du får samma klockslag på alla temperaturer denna cykel. Brukar visa mest rätt för mig! I framtiden skulle jag råda att bara ta tempen den tid du har tänkt, och inte tempa om du vaknar mitt i natten, det förvirrar bara tycker jag :)

    För mig är 36,51 över cover line och 36,35 under, var i cykeln är du? :)
    Bra tänkt, tack! Haha nä jag kommer inte medvetet att ta tempen på natten eller när jag inte vet vad klockan är, jag gjorde det halvt i sömnen och trodde i mitt zombie-liknande tillstånd att det var morgon och att klockan hade ringt trots att den inte hade det, haha :) 

    Jag är väldigt nära ägglossning, egentligen beräknas den vara idag eller imorgon men tempen kan tyda på att den redan varit då jag tidigare dagar legat mellan 36,10 och 36,20. Eller vad tror du som tempat längre än vad jag gjort (bara ett par veckor)?
  • Vickan31
    zelling skrev 2021-01-29 12:06:29 följande:
    Link92 skrev 2021-01-29 09:51:18 följande:
    Jag skulle ha tagit den som är närmast den tiden du brukar tempa, så att du får samma klockslag på alla temperaturer denna cykel. Brukar visa mest rätt för mig! I framtiden skulle jag råda att bara ta tempen den tid du har tänkt, och inte tempa om du vaknar mitt i natten, det förvirrar bara tycker jag :)

    För mig är 36,51 över cover line och 36,35 under, var i cykeln är du? :)
    Håller med Link92, den som är närmast när du brukar vakna borde vara bäst. 

    Ni kanske redan tänker på det här, men jag hörde på nån podd att man borde ha termometern i munnen 10 min innan man mäter. Spontant känns det som evighet :P men jag värmer den en stund mellan knäna, och väntar kanske 3-5 min efter att jag stoppat den i munnen innan jag startar termometern. Kurvorna känns lite mer rimliga efter att jag började med det. 

    För mig verkar 36,60 vara gränsen för ägglossning. Bara mätt i tre cykler, så har inte så mkt att gå på än. Link92, har du mätt länge? 
    Vad bra, tack för svar! :) Vet som sagt inte alls vad klockan var första gången eftersom jag i stort sett sov (brukar göra saker i sömnen, haha) men jag skulle tro att andra gången var närmare tiden jag brukar ta tempen, och då kanske det inte spelar någon roll att jag varit vaken en gång innan det.

    Ahaa, nä det hade jag ingen aning om faktiskt! Är väldigt ny på det här med att tempa som sagt, men ja jag kan hålla med dig om att det låter som en halv evighet, haha!

    Menar du att tempen visar runt 36,60 när ägglossningen sker eller att den visar det som högst när ägglossningen är över och tempen stigit 2-3 dagar? Som sagt får du förlåta om jag har dumma frågor, men har inte riktigt greppat allt kring denna metod förrän jag kanske har provat det själv längre än bara ett par veckor :) 
Svar på tråden BIM Februari 2021 - första barnet