• Anonym (Sara)

    Ska allt ingå?

    Vad står det i kontraktet? Man brukar speca upp om man ska ta med sig sånt som normalt ingår, kökshyllor, duschblandare, ugnsplåtar har jag aldrig varit med om att säljaren tagit med sig faktiskt. Har köpt och sålt många hus /sommarstugor och sådant antas tillhöra huset om man inte skriver något särskilt i kontraktet.

  • Anonym (Sara)
    Anonym (Ossi) skrev 2021-01-13 15:19:00 följande:

    Men nu får ni väl ändå ge er! Den var inte fastskruvad på något sätt!


    Har ni alltså tagit med er en köksö? Som var med på visningen?
  • Anonym (Sara)
    Anonym (Ossi) skrev 2021-01-13 15:29:34 följande:

    Lägenheten var hyres innan vi köpte den, så är ju väldigt lätt att veta vad som tillhör ursprungslägenheten.


    Hur ska er köpare veta det då?
  • Anonym (Sara)
    Anonym (Ossi) skrev 2021-01-13 15:39:23 följande:

    Veta vad? Mäklaren var ju informerad om att det vi satt upp själva ska vi ta med.


    Jo du har sagt det, men vad står det i kontraktet då? Hur ska köparna kunna veta vad som ska ingå och inte om det inte står i kontraktet?
  • Anonym (Sara)
    Anonym (Ossi) skrev 2021-01-13 20:23:37 följande:

    Iaf inget om det vi tog med oss.


    Ok, så varken köksö, massageblandare eller kökshyllor var nämnda i beskrivningen? De fanns inte på foton heller?
  • Anonym (Sara)
    Anonym (Nicole) skrev 2021-01-14 10:34:31 följande:

    Men vad är det för ett argument? "Du kan ju inte förvänta dig att mäklaren gör sitt jobb för att hen har andra klienter"? Va? Självklart ska man ju kunna förvänta sig att om man anlitar en mäklare, har ett möte och går igenom viktiga detaljer om huset så lyssnar mäklaren och tar anteckningar om hen känner att hen behöver det. Det är liksom minimum av vad jag skulle förvänta mig i en sån situation. 


    TS har inte svarat på hur de pratat med mäklaren om de saker som de haft för avsikt att ta med sig. Det är mycket möjligt att de gått igenom i detalj och skrivit ned vad de tänkt ta med sig. Visst ska mäklaren göra sitt jobb men man bör som säljare också ha lite koll.

    Jag har sålt flera hus och har då alltid fått möjlighet att läsa igenom kontraktet innan. Så att det ser ut som man tänkt sig och som man kommit överens med mäklaren om. Samma med annons, bilder, text. Det tar lite tid att ta sig igenom såna dokument men den tiden bör man ta sig. Just för att minska risken att hamna i TS situation.
  • Anonym (Sara)
    Anonym (Frida) skrev 2021-01-14 17:15:20 följande:

    Fast så kan man ju inte tänka. Dörrhandtagen var antagligen inte nämnda heller, men man kan inte byta ut dem mot billigare fulare handtag efter visningen.


    Du tycker inte det är skillnad på en köksö och ett dörrhandtag alltså?
  • Anonym (Sara)
    Anonym (Frida) skrev 2021-01-14 18:10:19 följande:

    Jag tänkte på duschmunstycket, som de bytte ut mot ett billigare.

    Jag gissar att köksön såg ut att vara fast, och antagligen ska bedömas vara det, även om den inte var fastskruvad i golvet.


    Jag tänker att även om TS säger att de saker de har tagit med sig inte nämnts specifikt i lägenhetsbeskrivningen så blir det väldigt konstigt att ta med sig dem om de varit fotograferade (och med på visningen).

    Ett kök ser ju helt annorlunda ut utan eller med en köksö. Så det skulle vara intressant att veta om mäklaren verkligen bemödat sig om fotovinklar och foton där köksön inte syns. Eftersom han (enligt TS) visste att de skulle ta med sig den.
  • Anonym (Sara)
    Glinda från Oz skrev 2021-01-15 19:26:41 följande:

    Det är väl inte särskilt svårt att rulla bort den innan man tar bilderna, tror ts sagt att den hade hjul. 


    Exakt. Men har mäklaren gjort det?
  • Anonym (Sara)
    Glinda från Oz skrev 2021-01-16 13:07:42 följande:

    ;Det spelar ingen roll om den är med på bilden eller inte, det var mest en reflektion. 


    För mig spelar det roll. Om köket är fotat med köksön i fokus och kanske med på separat bild så utgår jag från att den ingår. Om inget annat särskilt sägs i beskrivning eller kontrakt alltså om att den inte ingår.
  • Anonym (Sara)
    Glinda från Oz skrev 2021-01-16 15:48:24 följande:

    Det får spela hur stor roll som helst för dig men man måste utgå från verkligheten inte dina åsikter. Det är beskrivningen som gäller fotot har inget med det att göra alls.


    Ok, så fotona spelar ingen roll alltså. Då ska det vara ok att ta med köksön som TS gjorde? Den var ju inte nämnd i beskrivningen. Jag tycker fortfarande att det känns konstigt att ta med en köksö om den både synts på foton, varit med på visningen och det inte stått skriftligt att den inte ska ingå. Jag hade sett den som en del av köket som det såldes. Men jag har egentligen ingen aning om vad som gäller rent juridiskt eller hur långt mäklarens ansvar sträcker sig. Hoppas TS återkopplar hur det går.
  • Anonym (Sara)
    Glinda från Oz skrev 2021-01-16 19:00:42 följande:

    Nej, det är inte okej att ta med den eftersom den INTE nämndes i beskrivningen. Förutsatt att det är en riktig köksö och inte en serveringsvagn räknas det som fast inredning. Ibland hamnar saker som inte ingår på bild för att det kan vara svårt att flytta dem eller för att det ska se bra ut. 


    Borde vara fast inredning ja, och en del av köket. TS har inte beskrivit den så noga mer än att det var en köksö som inte satt fast.

    Det ska bli hursomhelst bli intressant när TS återkopplar.
Svar på tråden Ska allt ingå?