• Kvittning

    Ska allt ingå?

    Lampan är inga problem att ta med. Duschmunstycket förstår jag inte ens hur ni kunde komma på tanken att skruva lös för att ta med, det är så självklart att det ingår. 

    Gällande hyllorna i köket så känns det väldigt tveksamt till att de skulle vara ok att ta med. Vi har prydnadshyllor i vårt kök och det skulle vara jättekonstigt om de togs med i flytten, de ingår ju liksom i den fastaköksdesignen med skåpen. Om de dessutom sitter över diskbänken så känns de ännu mer som fast inredning. 

    Om det inte stått i objektsbeskrivningen att hyllorna inte ingår så har köparna budat och satt sitt pris efter att de ingår och skulle kanske ha bjudit mindre om de hade vetat att de inte ingick. Och kanske samma med ev. motbudgivare. Om de dessutom är exklusiva så kan förekomsten av hyllorna på visningen ha bidragit till att ge köket en lyxigare look vilket kan ha trissat upp priset mer än vad hyllorna kostar. 

    Du säger att din man sagt till mäklaren att allt ni satt upp själva inte kommer ingå. Jag skulle tolka det som att lampor och gardinstänger inte ingår, hur 17 ska någon kunna veta att ni själva satt upp hyllan över diskbänken och duschmunstycket? Vi har satt upp köksskåpen och innerdörrarna själva, innebär det att vi vid ett sådant uttalande skulle kunna skriva loss de och ta med?

  • Kvittning

    Men hur mycket har ni släpat med er egentligen? Är det en köksö typ med hjul istället för fast eller är det mer en serveringsvagn ni pratar om? Och krokar i badrummet, har ni lämnat hål i väggen där?

    Jag har inte köpt och sålt så många lägenheter, men det här låter faktiskt helt sjukt. Jag skulle blivit smått chockad som köpare av allt som tagits bort.

  • Kvittning
    Anonym (Cissi) skrev 2021-01-13 17:56:33 följande:

    Jag tror att det här är förklaringen till varför det blivit så mycket missförstånd. När man flyttar ifrån en hyresrätt så ska man ju ta med sig allt man själv har satt in, men när man säljer en bostadsrätt fungerar det inte så. Vad som ingick ursprungligen är inte särskilt relevant utan köparen betalar för den utrustning som lägenheten har vid visningen.


    Ja så måste det vara. Jag har aldrig bott i hyreslägenhet (bortsett från studentrum) så har aldrig varit med om "total rensning" vid flytt.

    Här är ju också två extremer som möter varandra. Ts som tar med enligt mig saker jag aldrig skulle kunna tro att någon skulle få för sig att ta med (kökshyllan tveksam, hon skriver prydnadshylla men om den varit över diskbänken så känns det mer som en fast inredning). Samtidigt som köparna noterat och trott de ska få behålla lampor och specialplåtar till ugnen.

    När jag flyttade in i vår första lägenhet blev jag smått chockad när säljaren tagit med allt i belysningsväg (det gick inte att tända en lampa i hela lägenheten) och även skruvat ned hatthyllan (typ minsta från Ikea). När vi sedan flyttade så kändes det självklart att lämna alla lampor som inte var hänglampor och även hatthyllan. Andra saker som det fanns tveksamhet runt kollade vi med köparen vad den tyckte (tex två små ganska dyra prydnadshyllor i badrummet, sådana där det bara får plats ett ljus på) då de hängde där för att täcka fula hål från förra ägaren som inte kändes schysst att lämna till nya ägaren.
Svar på tråden Ska allt ingå?