• Ceciliaab

    Ska allt ingå?

    Jag tycker du får förtydliga vissa saker. Exakt vad för hyllor pratar vi om? Du säger prydnadshylla och då tolkar jag det som en hylla man har prydnader på så som blommor, exempelvis en stringhylla. En sån hylla skulle jag aldrig anta ingå, det är ju typ som tavlor. Samma med köksön, är det en liten serveringsvagn hade jag inte antagit att den ingick. Men om det däremot handlar om rejälare hyllor ovanför diskbänk/arbetsytor som man har tallrikar/köksredskap på så hade jag blivit väldigt snopen om det var nedmonterat. Likaså med köksön om det faktiskt är en riktig ö (även om den inte sitter fast), jag hade antagit att den ingår. Att då ta med allt detta ger ju köket ett heeelt annat intryck. Det ingick en köksö på hjul i vårt hus, säljarna förtydligade att den lämnas kvar.

    Duschgrejen känns som självklar grej att ingå så länge inget annat sägs. Lampan och plåtarna (om det inte är plåtarna som ingår i ugnen) låter ju som era.

    Exakt vad har ni sagt till mäklaren? Har ni varit tydliga med vilka grejer ni tänker behålla? Kolla vad som står i kontraktet, framgår det tydligt?

    Jag tycker inte att det håller att resonera " Men vi har köpt det/satt upp det därför är det vårat", med den logiken kan man ta med sig allt man renoverat/förnyat som exempelvis köksluckor och hela spisen. Tänker man behålla saker som självklar ska ingå måste man vara väldigt tydlig med det.

Svar på tråden Ska allt ingå?