Inlägg från: Anonym (Svar på tal) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Svar på tal)

    Måste jag berätta att personalen har covid-19

    JA!! Du har skyldighet att informera honom som vårdnadshavare om detta!

  • Anonym (Svar på tal)
    Anonym (TS) skrev 2021-01-13 16:02:34 följande:
    Är det verkligen det? Varför?
    Därför att det är hans barn också! Han har rätt till all information som är relevant kring hans barn!
  • Anonym (Svar på tal)

    TS, du kan ju också fundera på det här. Sanningen kan krypa fram till pappan ändå, hur tror du han reagerar då...? Det finns de som separerar för mindre och det här är ett rejält övertramp.

  • Anonym (Svar på tal)
    Anonym (Adde) skrev 2021-01-14 14:43:41 följande:
    Varför ska hon agera som någon sorts informationscentral? Det är sambons ansvar som förälder att se till att han får all relevant information från förskolan.
    Ansvar eller inte så räknar man som förälder med att den andra informerar en om viktiga saker kring ens gemensamma barn! Att personalen på fsk drabbats av ett farligt virus känns som en väldigt relevant sak. Han kanske vill ställa frågor till ledningen om hur de hanterar det här, hur länge sedan det är personalen insjuknade eller något annat.
  • Anonym (Svar på tal)
    Anonym (Adde) skrev 2021-01-14 14:55:34 följande:
    Då kan han börja med att tillse att han information från förskolan. Att Corona /COVID förekommer på förskolor och skolor är knappast någon nyhet. Båda våra barns skolor har haft flera fall av COVID och det har kommit noggranna utskick från rektorn angående hur detta har hanterats både i skolportalen och per mail.

    Att som förälder inte tillse att man får information tycker jag är höjden av nonchalans.
    Förstod du inte min förra kommentar...?
  • Anonym (Svar på tal)
    mari123 skrev 2021-01-14 19:13:31 följande:

    Ja knepigt det där. OT OT kanske men i ämnet.....Min äldsta dotter hade C19-symptom ......som hon trodde, och vände bilen och åkte hem från jobbet. Testade sig...negativt. Hennes sambo hade feber och kände sig dålig....testade sig och negativt. Mitt ex:s gamla mamma (85+) var krasslig....testade sig....negativt. OCH så till det jag vill säga........man får inte testa sig inom två veckor från senaste testet! HUR gör man om man blir förkyld en dag efter senaste testen? Stannar hemma? Man får ju bara vara hemma en vecka utan läkarintyg........eller hur är det nu?


    Om man testar sig dag 2 (man måste ha symptom minst 24 timmar) så lär det ju vara samma sjukdom dag 3 också. Oavsett pos/neg ska man vara hemma när man är sjuk så man inte smittar andra som också måste testa sig och vara hemma i en ond cirkel. Du behöver inte läkarintyg förrän sjukdag 21, enligt Försäkringskassan. Med en vanlig förkylning har man nog gått till jobbet för länge sen vid det laget.
  • Anonym (Svar på tal)
    mari123 skrev 2021-01-14 19:28:09 följande:
    FAST om man får besked att man INTE har C19 utan då rimligtvis en vanlig förkylning så stannar man väl inte hemma i tre veckor? Eller det kanske man gör om det är okej för FK? Vad vet jag. Hade jag ett urtrist jobb så skulle jag stanna hemma så mkt som möjligt......men det är jag det.
    Nej varför skulle man det? Man är hemma tills man är frisk +48 timmar till. Såvida man inte fuskar förstås, det finns ju såna människor också, men då måste man ljuga för chefen och säga att det är corona eftersom en förkylning inte håller i sig så länge, men då måste man också fortsätta ljuga resten av sin anställning ifall diskussionen om corona kommer upp: "Ja men du hade ju corona, hur var det för dig?" osv. Nej, även med ett trist jobb är det enklare att vara ärlig.
  • Anonym (Svar på tal)
    Anonym (lanna) skrev 2021-01-15 13:43:33 följande:
    Då har du inte mycket erfarenhet. Förkyld i en en dryg vecka, sedan försämring som beror på bakteriell sekundärinfektion, kanske försämring i astma. Antibiotikabehandling 10 dagar och sedan långsam förbättring. Tre, fyra veckor är inget extremt. Min sambo har haft flera såna sjukskrivningar de senaste åren.
    De flesta normala människor är inte sjuk i en hel månad pga en förkylning............
Svar på tråden Måste jag berätta att personalen har covid-19