Inlägg från: Anonym (lonely) |Visa alla inlägg
  • Anonym (lonely)

    Människor som inte har några vänner

    Jag trodde nog att jag hade lite vänner och bekanta men har efter separation inset att jag inte har det. Det var min fru som agerat socialt klister. 


    Är man 40+ och har haft vänner i skolan osv men har inte aktivt hållit kontakten med dem och glidit isär. 


    Nu måste jag anstränga mig igen och det är ärligt talat inte superenkelt att skapa nya vänner i den här åldern. 


    Jag kännner människor som jag hälsar på när man möter dem på stan eller så. Men om jag vill ut och ta en öl vet jag inte vem jag skulle fråga. Tackar gud för fenomenet AW. 

  • Anonym (lonely)

    Eftersom TS och flera har nämnt antalet kontakter så kollade jag i min telefon nu. Ganska många kontakter där faktiskt. Ett arv från att ha varit aktiv i en idrottsförening. Men kollar jag i samtalslistorna så är det mina barn och min mamma som jag verkligen har kontakt med.

  • Anonym (lonely)
    Anonym (K) skrev 2021-01-16 10:41:22 följande:
    Låter jobbigt.

    Alla har inte behov att ha vänner , men då måste man kunna underhålla sig om ens partner vill umgås med sina vänner själv eller göra något annat.
    Jag tror alla behöver någon, för en del räcker det kanske med en partner. Men risken finns ju att relationen tar slut. Då står man ensamen, och visst kan jag umgås med mig själv en helg om min partner är iväg på annat. Men i långa loppet vill i alla fall jag ha personer att prata med
  • Anonym (lonely)
    Anonym (A-M) skrev 2021-01-17 17:12:32 följande:
    Det har jag också läst, och jag tror på det. Jag undrar vad som är hönan och vad som är ägget, där? Blir intelligenta ensamma, för att de anses vara nördiga i skolan, och därfår aldrig lär sig det sociala spelet ordentligt - vilket orsakar problem även i vuxenlivet? Eller blir ensamma intelligenta, för att kompenserar bristen på människor med att läsa mycket i stället? Läsning utvecklar ju intelligensen mer än något annat. Jag tycker ofta att man märker, att - verkligt - ensamma människor "talar som en bok". På grund av att de läser mycket mer än de pratar med människor IRL.
    Har också hört liknande påståenden tidigare och jag tänker att det är något som tilltalar den som är ensam. Men mitt läsande går väl i vågor och ganska många ensamma personer hittar nog sitt sällskap i Netflix eller spel istället för i böcker. Jag är tveksam till att lita allt förmycket på den forskning. 
Svar på tråden Människor som inte har några vänner