Inlägg från: Anonym (.) |Visa alla inlägg
  • Anonym (.)

    Får skolan kräva betalt för försvunna böcker?

    Anonym (Lampan) skrev 2021-01-14 15:27:37 följande:
    Vårdnadshavarna är ansvariga för att barn med skolplikt kommer till skolan. I skolan är det huvudmannen som har ansvar för barnen; tillsyn, att barnet inte skadas eller skadar, får mat i magen och den utbildning som är lagstadgad. I huvudmannens uppgift ingår inte att bestämma att vårdnadshavaren ska få oväntade fakturor för böcker som lånats ut utan vårdnadshavarens godkännande.

    Enligt bibliotekens regler kan man bara få ett lånekort om vårdnadshavaren har godkänt detta. Om det är skolan som har bestämt att barnen har fått låna är det fel från början. Skolan kan inte köpa/hyra/låna saker i barnets namn och skicka en faktura till vårdnadshavarna. Barn kan inte ingå avtal på egen hand.
    Du blandar ihop saker och ting.
    Vilket är typiskt för människor av idag, att  man alltid hittar någon annan att skylla på och vägrar ta eget ansvar.
    För enligt ditt sätt att resonera så ska varenda förälder mista vårdnaden om sitt barn!
    För du menar att skolan är totalt ansvariga för barnen så fort de vistas i skolan och föräldrarna har inget som helst ansvar.

    Skulleintetrodet.

    Skolan har tillsynsansvar. Tillsyn. Fundera på ordet en stund.
    Skolan ska göra det du säger, se till att de inte ställer till för allt för mycket jäkleskap OM de kan det.
    Ibland gör ungar jäkelskap ändå för att skolan kan inte övervaka varenda unge vareviga sekund. Sådant har inte skattebetalarna lust att finansiera.

    Föräldrarna är ALLTID ansvariga för sina barn. ENLIGT LAG!!!!!
    Hittar ungen på jäkelskap så är föräldrarna ansvariga och får betala för jäkelskapet oavsett om det sker på fritiden eller i skolan.

    Att det är så här beror på att för många år sedan, ca 30? eldade ett par snorungar upp centrumet i området jag bodde i då. Det ledde till ett  prejudikat som sa att föräldrarna skulle betala det uppeldade centrumet, 10-tals miljoner om jag inte minns helt galet. Dert ledde senare till en lagändring att föräldrar ASLLTID är skadeståndskyldiga till det deras änglar hittar på.

    Så sluta skrika på att vi skattebetalare - skolan - ska betala för vad era ungar hittar på.

    Ni som kräver att skolan - samhället  och skattebetalare - ska stå för notan menar samtidigt att ni inte klarar av att vara föräldrar. Ni bör således inte ha vårdnaden eftersom ni inte klarar av det ansvaret föräldraskap innebär. Ni bör vända er till soc och be om råd och stöttning så att ni i framtiden klarar av att axla ansvaret.

  • Anonym (.)
    Anonym (Lampan) skrev 2021-01-14 20:14:45 följande:
    Nej. Varför hittar du på en massa om hur jag resonerar och vad jag menar?

    Detta handlar om en bok i skolan.


    Det stämmer att föräldrar och andra vårdnadshavare kan vara skadeståndsskyldiga för person- eller sakskada som deras barn orsakar genom brott. Det är endast vid ett brott som vårdnadshavaren kan ha ett straffrättsligt ansvar för barnets handling.

    Tillsynsplikten som en förälder eller annan vårdnadshavare normalt har över sitt barn har gått över till skolan när barnet befinner sig där.

    Det är inte jag som blandar ihop saker...
    Du förstår helt klart inte vad tillsyn betyder.
    Eller vad ansvar betyder.
    Eller förstår att det finns lagar som reglerar föräldrars ansvar.

    Det räcker att konstatera det.

    Säg mig, du som anser att föräldrarna inte är vare sig ansvariga eller vårdnadshavare när barnen är i skolan.
    Varför skriver inte föräldrarna på papper om detta. Det ska de göra, avsäga sig allt form av ansvar.
    Men det gör man ju inte.
    Märkligt. Eller hur.

  • Anonym (.)
    Anonym (Lampan) skrev 2021-01-14 21:44:31 följande:
    Du är verkligen ute och cyklar. Eftersom du inte förstår innebörden av de ord du skriver är det ingen idé att skriva vidare.

    Ibland funderar jag lite på hur det vore att träffa människor som man stöter på så här på nätet i verkligheten. Givetvis skulle vi inte ha en enda sak gemensamt men det vore kul att se.

    Önskar alla här en god natt!
    Verkligen inte.
    Men jag har inte föväntat mig annat svar från någon som bara ser det man vill se.
    För föräldrabalken glömmer du helt bort. Liksom vad tillsynsansvar betyder.

    Men du är så otroligt gullig i alla dessa missförstånd.
    Men allvarligt kommer du och jag inte att ses utanför nätet eftersom jag har en hög intellektuell  standard i min bekantskapskrets. Vi är bra på olika saker helt enkelt och du är bra ändå, fastän du och jag knappast kommer att träffas AFK.

    PS.
    Verkligheten existerar även på internet eller lever du i en förvriden drömvärld här på familjeliv?
    DS
  • Anonym (.)

    En klasskompis till ett av mina barn har bokstavsdiagnos. Barnet har assistent av den anledningen.  de är i ungefär samma ålder när hen får ett utbrott och slår sönder samtliga fönster i klassrummet.

    Trots skolans tillsynsansvar, trots att assistenten eller annan personal inte var närvarande så får förälsrarna betala skolans självrisk (10 000 tals kr).

    Barn i den åldern, med eller utan diagnos,  vet att man ska hålla reda på sina saker och speciellt andras lånade saker. Och de vet att de inte får förstöra saker.

    Har varken barn eller föräldrar lärt sig det, att man måste ta ansvar för sina och andras saker och det man gör så måste de lära sig den hårda vägen.

    Föräldrar måste också fatta att de inte kan detaljstyra barnens dagar i skolan. De kan inte vägra barnen böcker, datorer eller annat som är nödvändig för barnens utbildning.
    Trots detta, att de inte kan eller får detaljstyra skolundervisningen så ansvarar de för sina egna barn. Skolan anvarar för utbildning. Föräldrar ansvarar för sina egna barn.

Svar på tråden Får skolan kräva betalt för försvunna böcker?