Inlägg från: Anonym (Sossarnas fel) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Sossarnas fel)

    Vilken inkomsthöjning jag fick! Tjoho!

    Under de senaste 70 åren har Sveriges skattetryck varit bland de högsta i världen. Vid flera tillfällen världens högsta. Hur kommer det sig att vi har så låga pensioner? Var är pengarna?

  • Anonym (Sossarnas fel)
    Anonym (.) skrev 2021-01-14 23:39:57 följande:

    Vi väntar på spänning på den högerextremistiska propagandan som alltid följer på ett sånt här påstående i bästa Trump-bombastiska stil...


    Javisst, vänta du... Men det förändrar inte saken.
  • Anonym (Sossarnas fel)

    Dags att vakna!

    Garantipensionen i Sverige är ca 8000 kr/mån före skatt. Vårt skattetryck har legat i världstopp i alla år. Var är pengarna?

    www.aftonbladet.se/a/gPRPnk

  • Anonym (Sossarnas fel)
    Anonym (Tacksam) skrev 2021-01-15 04:21:38 följande:

    Vi som har sjukpension har det bättre nu än när Moderaterna satt vid makten. Under dessa år var det häxjakt på sjukpensionärer. Onödiga utredningar, som måste ha kostat skattebetalarna mycket pengar. Moderaterna sänkte även sjukbidraget med några hundringar. När Moderaterna hamnar vid makten igen kan vi sjukpensionärer se i fram emot sänkning av bidraget och vi som har en sjukpension som beviljas vart tredje år sitter ganska löst. Så...det är inte sossarnas fel. Vems felet är spår jag inte om.


    Under Alliansens tid hade Sverige europas mest välskötta ekonomi. God ekonomi skapar goda förutsättningar för sjukpensionärer på lång sikt. Socialdemokraterna har genom vårdslös ekonomisk politik genom årtiondena försatt oss i en situation där vi har högt skattetryck men ändå låga pensioner. Corona har dolt problemen med kommuner som är konkursmässiga sedan sossarna fick makten - under en högkonjunktur. T.ex. Filipstad.

    Jag vill sjukpensionärer väl och det gäller även morgondagens sjukpensionärer. Därför måste sossarna bort.
Svar på tråden Vilken inkomsthöjning jag fick! Tjoho!