Inlägg från: Anonym (aktietjejen) |Visa alla inlägg
  • Anonym (aktietjejen)

    Köpa aktier

    Anonym (Aktiekvinna) skrev 2021-01-14 08:49:02 följande:

    Försöker få bättre ekonomi, är arbetslös.
    Jag har några fonder som har gått bra, månadssparar i fonder.
    Nu har jag tänkt börja köpa aktier.
    Ni som köper aktier, hur ofta köper ni?
    Tittat på Tesla, Vestas Wind Systems och NIO Är det försent att köpa? Eller kan man köpa i t.ex NIO till dagens kurs.


    Generellt med aktier så ska man ju se till att sprida sina risker, alltså inte vara 100% exponerad mot ex en bransch. Tror man brukar säga att 10-12 aktier i sin portfölj är mest framgångsrikt. 
    Köper inte så strukturerat, det blir när jag har tid över. Blir inte superrik på det, men bättre avkastning än sparkonto. Skulle gärna vilja köpa oftare och mer strukturerat, tex varje månad vid löning (oftare blir svårt pga jobbet). Det är väl något som nämns ofta, att om man köper löpande så sprider man igen risken och på (lång) sikt så går man plus.

    Jag gillar investmentbolag. Där får man ju på ett sätt en spridning av risken. Kan lite se det som att det är personer som är lite skarpare än en själv på att analysera och bedöma bolag som investerar pengarna. Tips här är att kolla på substansrabatten! 

    Jag gillar oxå aktier med utdelning, som någon nämner. 

    Funderar på om man skulle investera i nåt flygbolag nu kanske. De lär ju ligga ganska lågt nu, men iom vaccinationerna som dragit igång världen över så kommer väl alla börja flyga snart igen. 
  • Anonym (aktietjejen)

    Jag har oxå försökt lära mig lite mer om teknisk analys, som ett komplement till fundamental analys. Tex glidande medelvärde är ganska lätt att förstå och då kan man se om man närmare sig köp- eller säljsignal för en aktie. 
    Så teknisk analys är något att kika på om du har lust! 

Svar på tråden Köpa aktier