• Tecum

    Hur skulle ni reagera om du inte blir bjuden på bonusbarnets bröllop?

    Personligen hade jag varit glad att slippa!

    Men om jag varit som din man hade jag aldrig gått på bröllopet ensam och varit tydlig med det till dottern! Är hon gammal nog att gifta sig är hon gammal nog att själv bestämma vilka som ska bjudas på hennes bröllop.

  • Tecum
    Drottningen1970 skrev 2021-01-14 19:31:38 följande:
    Tänker du att det skulle gynna relationen mellan pappa/barn mellan ts/bonusbarn ts/pappan mellan pappa/ts/bonus/resten av släkten?

    Du tror inte pappa skulle må dåligt över att missa sitt barns bröllop? Du tror inte det skulle kunna skapa en bitterhet i relationen?Du tror inte att alla band riskerar att brytas mellan pappa/barn kommande barnbarn? Hur tror du TS skulle må i det läget?

    Att pappa skulle dissa barnets bröllop skulle verkligen ge bonus och exfru vatten på sin kvarn och är nog det dummaste alternativet i detta läge.

    Här gäller det att vara den större personen. Det vinner TS på i längden.
    Du har en poäng i att vara den större personen, men samtidigt är dottern faktiskt vuxen och måste inse att pappan och TS är ett par och kommer så att förbli. Alltså en väsentlig del av pappans och ev barnbarns liv. Hon är bortskämd, illa uppfostrad och omedveten om social kompetens om hon bara bjuder pappan. Det är inget som ska uppmuntras. Det är dottern som borde må dåligt av att utestänga pappan från sitt bröllop och umgänge med framtida barnbarn.

    Ett alternativ kan var att dottern talar med TS och ber om ursäkt, förklarar att mamman inte klarar att TS kommer på bröllopet och att det är risk för drama som förstör den stora dagen. Men att hon vill att pappan ska gå och att TS och pappan är välkomna t ex dagen efter eller vid ett annat tillfälle nära bröllopet. Det hade varit socialt smidigt och något som TS kunde acceptera, tror jag. 
  • Tecum
    Anonym (Kanske såhär) skrev 2021-01-14 21:36:58 följande:
    Givetvis ska inte dottern behöva riskera drama mellan TS och sin mamma. Självklart är det TS som ska bort ur ekvationen då så att dottern kan få SITT bröllop och en fin dag. TS kanske kan komma en annan dag. 

    Skall TS hålla kvar pappan från att vara med på sin egen dotters bröllop förtjänar TS all kritik mamman verkar ha gett henne. 

    Det här dramat kan TS, pappan och dottern ta och lösa vid ett senare tillfälle.
    Men mamman har också ett ansvar att göra dotterns bröllop till ett fint minne. Om dottern vill ha TS på bröllopet ska mamman acceptera det och ha vett att uppföra sig!
  • Tecum
    Anonym (är pappan en amöba?) skrev 2021-01-14 22:14:19 följande:

    Flera som pratar om att TS ska "hålla pappan borta" från bröllopet.
    Har pappan ingen egen vilja?

    Om det finns risk för konflikter och drama så får dottern naturligtvis avgöra vilket som blir bäst men i pappans läge skulle jag välja att prata med dottern och fråga själv, mellan fyra ögon.
    Det ska finnas starka orsaker till att jag går på ett bröllop inom familjen utan min fru. Vi är tillsammans och bjuder man mig så förutsätter jag att inbjudan gäller oss båda, annars tackar jag vänligen nej.

    Jag skulle se det som väldigt respektlöst att bjuda den ena av två i ett gift par om det inte finns mycket allvarliga orsaker, mer än att någon inte "gillar nån". Folk kan väl uppföra sig på ett bröllop, alla gillar inte alla och då håller man sig ifrån varandra, hur svårt ska det vara? Är det barnungar det handlar om?


    Krasst sätt skulle jag nog låtsas som jag inte hört att jag var ensam inbjuden och svara: "Tack, vi kommer gärna båda två!". Skulle dottern då verkligen säga att min fru inte är välkommen skulle jag svara: "Oj, det var väldigt tråkigt att vi inte är välkomna."


    Håller med, jag hade aldrig accepterat att mitt barn uppfört sig så illa mot min fru. Antingen går bägge eller ingen!
  • Tecum
    Anonym (Kanske såhär) skrev 2021-01-14 22:43:20 följande:
    Ja, men då är det kanske förutsatt att du har en vettig fruga också som inte gått i ondo mot ditt barn. Vi vet absolut ingenting om det här. förutom att TS gjort något såpass gravt att hon inte är välkommen på sin styvdotters bröllop, såklart en bakomliggande anledning. Hos dig hade ju den här situationen inte ens hänt, så dumt att du utgår från din egen situation. Du har förhoppningsvis bra omdöme i partner och fått det att fungera fint mellan barn och fru, så att ingen av vardera kör över den andra. 

    Här i TS syn kommer vi endast få höra att det är fel på mamman, vilket det alltid, alltid är för styvmammor. 
    Du har rätt i att det inte skulle hända här, om min fru hade betett sig illa hade hon inte varit min fru. Men du vet inte heller vad TS gjort eller inte gjort. Jag tolkar det som att det är dotterns mamma som stoppar TS, inte dottern. Och jag misstänker att det beror på att TS haft sex med pappan innan skilsmässan och kanske är den som orsakat densamma. Ren hämnd alltså. Och därför borde dottern sätta ner foten mot mamman, hon ska inte drabbas av sin mammas svartsjuka.
  • Tecum
    Anonym (Kanske såhär) skrev 2021-01-15 16:58:35 följande:
    Dock kanske dottern då ogillar TS också. Är ganska vanligt att man blir lack på både den otrogna (pappan) och den personen vart otrogen med (ts då) när det hänt en person man står nära (i det här fallet då, dotterns mamma). Det här är i så fall en ganska typisk konsekvens av vad en otrohet kan skapa. 

    Gör någon något som "skadar"/sårar en man älskar, så hyser man ofta agg mot den som orsakat detta. Då är det förståeligt att TS inte hör hemma på bröllopet. Dessutom vore det väl kanske ett skämt om TS ville vart där, då hon (och egentligen pappan) inte tror på lojalitet i förhållande och speciellt inte så stora åtaganden som äktenskapslöften sagda på ett bröllop när man ändå ska ligga bakom sin partners rygg. smile2.gif  
    Men om det är som vi tror var det ju pappan som var otrogen och han som i första hand ska "straffas". Tror knappast att TS tvingade honom att ha sex med henne...

    Även om man tycker illa om någon bör man som vuxen kunna uppföra sig och följa de sociala koderna. Ingen begär ju att dottern ska älska TS eller umgås med henne, men att vistas i samma lokal borde hon klara.
  • Tecum
    Anonym (Kanske såhär) skrev 2021-01-15 17:20:20 följande:
    Fast en ganska basal social kod är ju bland annat att man håller sig till sin partner och heller inte deltar i att agera älskarinna/älskare. smile1.gif  

    Ska du prompt mena att känslor inte går att styra över så kan du ju alltid applicera de på TS, att hon nog hellre har lättare att lägga agg mot TS än mot sin egen pappa, trots att han var den otrogna. Ponerat att det är fallet här. 
    Två fel gör inte ett rätt. Jag menar ju att känslor går att styra och att hon därför ska tolerera TS på bröllopet. Det är inte dotterns uppgift att agera på det som hänt i föräldrarnas äktenskap. Det kan ju varit ett dåligt förhållande som ändå var på väg att spricka och därför var pappan otrogen. 
    Vi vet inte så det är lika bra att sluta spekulera tills TS skriver igen. Men hon tycks ha lämnat tråden. 
  • Tecum
    Anonym (M) skrev 2021-01-15 19:38:45 följande:
    Precis.
    Men väljer man en ny partner som hatar ens barn då är det inget förlust att hen kommer inte på bröllopet eller att man slutar umgås .
    Var har TS skrivit att hon hatar sina bonusbarn? Visa gärna det inlägget!

    Ni drar slutsatser och försöker trumma in lögner i oss andra. Trumpnivå!
  • Tecum
    Anonym (M) skrev 2021-01-15 20:08:13 följande:
    Detta var ett inlägg som gällde ett svar till Ess. Handlade ej om TS alls.
    Ditt beteende är lika mycket Trumpnivå.
    Aha, då missuppfattade jag och ber om ursäkt!

    Och det är ungefär så långt från Trumpnivå som man kan komma...
Svar på tråden Hur skulle ni reagera om du inte blir bjuden på bonusbarnets bröllop?