• Anonym (Jh)

    Hur skulle ni reagera om du inte blir bjuden på bonusbarnets bröllop?

    Vi gifte oss precis innan corona. Tyvärr bjöd vi in alla i släkten trots att flera sa att om x kommer kommer inte jag osv. Vi ville bjuda in alla som tillhör till familjen, även dem vi inte har en bra relation med.

    Det var katastrofalt. Två pers började bråka, sen började en anklaga oss varför blev x bjudna, helvetet kom loss till den nivån att vi var tvungna att avbryta festandet och bad våra vänner att gå hem.... Pinsamt, sorgligt, vi betalade tok mycket pengar för en mardröm. Och våra familjer är inte speciellt komplexa, men bröllop, mycket känslor och obegränsad alkohol.... nja, ingen bra kombination. För oss var det självklart att bjuda in alla, ångrar djupt. Skulle ha varit mycket bättre att inte bjuda in en av två människor som har en konflikt emellan.

    Förstår att det inte känns bra, du får vara sur om det gäller en familjemiddag. Men ge det här tillfämmet för dem, va generös. Det är deras stora dag, otroligt stressigt, de behöver inte oroa sig om att deras mamma vill inte träffa dig t.ex. Låt din man gå, om du själv gör dem någon fin liten present med ett kort kanske samlar du en pluspoäng. Och visar samtidigt att du inte är arg. De behöver inte oroa sig över reaktioner nu.

  • Anonym (Jh)
    Anonym (!!!) skrev 2021-01-15 07:54:20 följande:

    Men fy vad taskigt av era släktingar att ställa ultimatum "om x kommer kommer inte jag" på ER dag, och sen ställa till med värsta dramatiken på själva bröllopet?! Fruktansvärt respektlöst att de inte kunde skärpa till sig för er skull!


    Ja, vi trodde aldrig att det kan hända, hur svårt är det att inte bråka för en enda kväll? Trots lokalen var hyrd till kl 2 på natten alla gick hem kl 11. Vår lägenhet var full med släkt och vi verkligen inte ville prata med nån, så vi spenderade vår bröllopsnatt på södermalms sunkigaste krog som var öppet till kl. 3, gråtandes i bröllopsklänning... När corona är över kommer vi fira med första barnets dop, aldrig att vi bjuder in vissa. Och jag vet att flera kommer att bli jättesur, då det inte är deras fel, det är alltid den andras fel. Det som gör ont att det är en syskonbråk, mina föräldrar kommer att bli krossade att jag inte bjuder in viss syskon, men... :(

    Hur som TS, låt de ha sitt bröllop och försök att bygga en bra relation till dem i framtiden. Det kanske kommer bonusbarnbarn, det kommer att bli flera familjetillfälle.
Svar på tråden Hur skulle ni reagera om du inte blir bjuden på bonusbarnets bröllop?