Inlägg från: Anonym (Fel skäl?) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Fel skäl?)

    Hur skulle ni reagera om du inte blir bjuden på bonusbarnets bröllop?

    Anonym (Mirabell) skrev 2021-01-15 19:08:48 följande:

    Jag hade insett att även om jag tillhör familjen så är jag uppenbarligen inte någon som min bonus ser som nära. Beroende på hur mina känslor varit för bonusen så hade jag antingen blivit ledsen eller lättad.

    Hur känner du för din bonus? Är det någon du trodde att du var nära så förstår jag verkligen att du blir ledsen, om det mer handlar om en princip för att markera ägande till pappan så tycker jag det är otroligt futtigt att förminska någons bröllopsglädje över det.


    Bra skrivet.
    Om den främsta anledningen till att vilja gå på någon annans bröllop är att man vill markera att man hör ihop med sin partner bör man göra brudparet en tjänst och avstå från att gå på  bröllopet. Oavsett om det är ens bonusbarn, kollega, partners släkting eller what so ever som ska gifta sig.


  • Anonym (Fel skäl?)
    Ess skrev 2021-01-16 11:58:28 följande:
    Det är inte särkullen och förälderns partner som har en relation att värna om, därför kan man inte rakt av byta som du påstår. Det handlar om relationen mellan förälder och barn, och att man som vuxen måste bita ihop och acceptera den andres val av partner oavsett vad man tycker om hen. Hur tror du ts sambo känner när barnet tar avstånd från den han valt?
    Hans syn på barnet har nog fått sig en törn.

    Sen drar du upp hata hela tiden, vem hatar någon?
    Du skriver själv att ts inte nämnt att hon hatar barnet. Sen är det du själv som lägger det på mig att jag hatar särkullen. Jag har aldrig skrivit att jag hatar någon, bara att vi inte drar jämnt, är totalt olika och att jag inte gillar hen.
    Jag ser det som en arbetskamrat man inte gillar, man är artig och korrekt mot den, men väljer bort att umgås på fritiden. 

    Efter en sådan gränsdragning som i ts, så får nog barnet stå ut med att ha sin relation till föräldern på annat ställe än i förälderns hem. Det är ju trots allt barnet som tagit steget och får leva med konsekvensen av sitt val.
    Varför skulle ts bjuda in en person som uppenbarligen tycker illa om henne och faktiskt inte vill umgås med henne, det är helt absurt att tycka att hon bara ska låta det passera och börja försöka lisma in sig hos fanskapet.
    Hate to disappoint you men för väldigt många vuxna barn är det inte jordens undergång att träffa sin förälder på ett annat ställe än i förälderns hem.

    Vissa föredrar till och med denna lösning framför att komma hem till föräldern och ser det verkligen inte som ett "straff" att umgås i sitt eget hem istället.
  • Anonym (Fel skäl?)
    Anonym (M) skrev 2021-01-16 12:20:06 följande:
    Förstår du verkligen inte skillnaden mellan att barnet får inte sätta foten i förälders hem , och att föredra att ses någon annanstans?

    Ingen ser som ? straff ? att umgås i sitt eget hem i normalt fall såklart.
    Det är inte självklart att alla vuxna barn skulle bry sig särskilt mycket om  det heller.

    Jag talar av egen erfarenhet, min pappa har en partner som jag både kan ha och mista, för att uttrycka det så.  Dock bjöd jag henne på mitt bröllop.

    Och nej, jag skulle inte bry mig ett dyft om jag inte fick komma till deras hem. Jag har inga speciella känslor för deras hem, det är inte mitt barndomshem, jag har aldrig bott där, det är en halvtråkig lägenhet bara.

    Är det ens barndomshem kan jag förstå att det känns annorlunda.
Svar på tråden Hur skulle ni reagera om du inte blir bjuden på bonusbarnets bröllop?