• Anonym (Hm)

    Är det elakt av mig?

    Jättekonstigt av din pappa att bete sig så.

    Säg till han. Allt kommer läggas upp på bordet. Därefter är det arvskiftaren som bestämmer hur det blir.

    Båda ni har ju fått förskott på arv så självklart ska det tas upp!!! Finns inget fel i det!

    Ska din pappa hålla på sådär så hade jag personligen starkt över ägt att bryta kontakten med honom.

    Har pengarna betalts ut ifrån din mammas konto så borde det inte spela någon roll om vad han kommer att säga. Om han i sin tur inte kan bevisa att ex halva summan kommer ifrån honom ursprungligen till din systers fördel. Så visst kan det kosta dig kanske lite för tillfället. Men när han sen går bort så blir ju den summan som ett förskott på arv till din syster och då får du tillbaka det förmodar jag.

    Sen förstår jag inte vad din pappa har.med din mammas bortgång att göra då de var gifta eller tillsammans ens på väldigt många år. Ärver inte han något så har han inget med boupptäckningen med att göra och är heller inte en av dom ska komma på de mötet / möten som det innebär om ni nu inte är under 18 någon utv er, dig och din syster då.

    Jag hade skällt ut han och talat om tydligt att för drt första har han inget med att göra. Och för det andra så är isåfall han och din syster snikna mot dig, då han / dom inte vill att allt kommer upp på bordet!

    Det är precis tvärtom när det gäller arvskifte, att det ska bli så rättvist som möjligt. Sanslöst av din pappa.

  • Anonym (Hm)
    Anonym (Nej) skrev 2021-01-16 12:18:40 följande:

    Så länge han lever kan han intyga att det var tanken med gåvan. Du kan ju läsa mer här: www.bjornlunden.se/juridik/f%C3%B6rskott-p%C3%A5-arv__177

    Citerar: "Lagen säger att när man inte vet något om vad föräldern tänkte när han gav bort egendomen, ska gåvan ses som förskott på arv."

    Men man vet vad din mamma tänkte när hon gav din syster pengarna och därför kommer det inte att avräknas som förskott på arvet.


    Vad tänkte mamman då?

    Hon har ju uppenbarligen gett bpda sina barn gåvor. Som i dagsläget kan ses som ett förskott på arv. Så vad menar du att mamman tänkte då? Du verkar personligen insatt i detta, förmodar att du är pappan ev ? Men oavsett vad så säg vad deras mot tänkte då.

    I övrigt kan jag tillägga att det spelar ingen roll hur npgon har tänkt om det inte kan bevisas skriftligt utav huvudpersonen.

    Likt när en pappa går in och reboverar upp huset som hans nya kvinna äger. Han lägger ner flera tusentals timmar och även lägger in massor med pengar för att de ska ha lika värde i huset vid ev bortgång. Men om han då inte har blivit delägare på pappret så kan styvmamman åberopa 12 2 vilket gör att hon får behålla hela huset och inte behöver ge särkullebarnen en krona för husets värde. Att han sen fixade en livförsäkring som var tänkt att de pengarna skulle användas för att styvmamman skulle kunna köpa ut hans barn. Det spelar ingen roll.

    Så det han tänkte och trodde sig vet spelar ingen roll i slutänden. Då alla anser att styvmamman ska få hela huset med beloppet då hon stod på det som ägare. Att han har lagt in en jävla massa pengar och höjt bostadens värde med flera 1000% spelar ingen roll d det ses som en gåva till kvinnan.

    O kvar får särkullebarnen dessutom bara 50% bara av det lilla som fanns kvar på kontot. Då alla andra pengar under 15 års tid har lagts på huset!
  • Anonym (Hm)
    Anonym (Arv) skrev 2021-01-16 13:40:33 följande:
    Lite så jag hoppades att hon skulle göra men istället ser hon sig ha rätten till mitt hem.

    Krasst så kanske jag tycker att jag har rätten till halva hennes kontantinsats på huset också..

    Vet du, ge dig inte in i något tjaffs med någon av dom. lägg upp allt på bordet till arvskiftaren. Och håll dig till saker som får dig att må bra. Anser dom att du har gjort fel så får dom väl ta ärendet vidare, helt upp till dom. I annat fall så hade dom ju inte rätt, bevisligen.


    Sen stör jag mig fortfarande på din pappas kommentarer. Shit!


    Tur jag inte var hans unge för då hade det tagit hus i helvete ^^

Svar på tråden Är det elakt av mig?