• Anonym (Jo)

    Corona Enligt skolministern får inga barn vara hemma hos andra barn

    Jag tror inte på att isolera barn och unga. Farligt experiment! Strikt isolering leder bara till viruset muterar. Extremt sällan barn blir svårt sjuka. Visserligen kan de smitta.


    Men vi borde ha gjort rätt från början - isolerat och skyddat riskgrupperna. Vårdpersonal skulle fått bra skyddsmundering för att skydda de svaga.


    I övrigt låtit smitan på löpa på, då hade vi haft flockimmunitet nu 


    Vi har hela tiden levt som vanligt. Varit på badhus, lekland,osv. Varit på barnkalas och haft barnkalas. Träffat släkt och vänner. Naturligtvis hållt oss hemma då vi varit förkylda, vilket vi varit några gånger sedan mars. Vårt immunförsvar är bättre rustat än de som suttit hemma och isolerat sig. Kanske vi redan haft Covid (har ej tagit något test)


    https://www.lakemedelsvarlden.se/vanlig-forkylning-kan-ge-antikroppar-mot-covid-19/
    https://sverigesradio.se/artikel/ny-studie-larare-loper-lagre-risk-for-svar-covid-19

  • Anonym (Jo)
    Anonym (TS) skrev 2021-01-17 16:31:58 följande:

    Så här står det på FHM angående barn och lek:


    www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/skydda-dig-och-andra/rekommendationer-for-att-minska-spridningen-av-covid-19/


     


    "Barn i förskolan, förskoleklasser, grundskolan samt motsvarande skolformer


    Det är de vuxnas ansvar att visa och förklara för barnen hur de kan göra för att bromsa smittspridningen av covid-19.


    Så länge pandemin pågår bör man t.ex. undvika att anordna kalas eller andra typer av evenemang som samlar många personer. Det är också olämpligt att träffas i nya grupper. Däremot går det bra att leka i mindre grupper även utanför skolan eller förskolan, under förutsättning att alla är friska."


    Enligt skolministerns uttalande i Lilla Aktuellt så gäller alltså inte den sista meningen! Hur friska barn än är och hur när de än är i skola/fritids ska de inte träffas hemma hos varandra, enligt skolministern.


    En ministers uttalande måste ju smälla högre än FMs råd, eller hur?


    Nej vi har inte ministerstyre
  • Anonym (Jo)
    Anonym (TS) skrev 2021-01-17 17:07:34 följande:
    Det var mycket lätta förkylnings-symptom, den större delen av tiden var det några enkla hostningar per dag, som lika väl skulle kunna bero på torr luft. Jo, helt i onödan!

     dagar och man för övrigt är Man behöver inte vabba i veckor för hosta! Har det gått minst 7 dagar och man för övrigt är symtomfri sedan 48 h behöver man inte var hemma. Källa: Fhm


     

  • Anonym (Jo)
    Anonym (TS) skrev 2021-01-17 17:05:05 följande:

    Barnen har redan väldigt mycket begränsningar. De har inga aktiviteter alls just nu, is-rinkar spolas inte osv.


    Mitt barns bästis bor rakt över gatan och vi hämtar och lämnar inte utanför deras dörr, vi öppnar bara vår egen dörr.


    De är tajta i skolan och vi är väldigt nära varandra vi tre i vår familj. Skulle vårt barn bli sjukt är det mycket troligt att vi föräldrar också blir sjuka. Blir vårt barn asymptomatiskt sjuk så är risken mycket stor att kompisen smittas i skolan. Jag skulle gissa att samma gäller familjen rakt över gatan, som består av 2 barn och 2 vuxna. Skulle en bli sjuk i familjen blir troligen hela familjen sjuk. 


    Vi skickar inte barnet till varken skolan eller kompisen rakt över gatan om barnet är sjukt. Som jag skrev vi VAB:ade 4 veckor i våras pga mycket lätta förkylningssymptom som visade sig inte vara Covid.


    Nu en gång i höstas testade jag mig pga förkylningssymptom, mest för att veta om barnet kunde gå till skolan, för vi föräldrar jobbar som sagt hemifrån. Det var inte Covid.


    I december hade barnen fortfarande sina aktiviteter igång, så restriktionerna blev hårdare strax innan jul.


    Ändå hör/läser man om idioter som reste hem från England med muterat virus för att fira jul med den svenska familjen. Politiker som åkte till Kanarieörnar för att fira jul...


    Ska vi hålla i och hålla ut ska ju i alla fall råden vara koherenta; skolministern, tycker jag, bör inte motsäga FHM:s råd, i en kanal såsom SVT Lilla Aktuellt.


    Varför har ENgland fått muterat virus, de som har haft så strikta restriktioner? Jo de har sig själva att skylla (beslutsfattarna) - de har själva selekterat fram det med sina åtgärder.  
  • Anonym (Jo)
    hammarhajen skrev 2021-01-17 16:52:42 följande:
    Vadå i onödan? Hade ert barn gått till skolan och smittat ner klasskompisar och lärare med en vanlig förkylning hade de också behövt vara hemma. De kan ju inte vara säkra på om det är ditt barns snuva eller covid som ligger bakom deras symtom. 

    Många glömmer det. En förkylning som inte är covid smittar den också, vilket gör att de smittade behöver stanna hemma och isolera sig innan de hunnit ta test. Ett "vanligt" förkylt barn kan smitta ner en hel personalgrupp på en skola, vilket kan leda till både inställd undervisning och i värsta fall skolstängning eftersom all personal måste vara hemma. Även om det är med lätta symtom som man i vanliga fall arbetat med.

    Både läraren och bänkgrannen som blir nyst på av ditt vanligt förkylda barn kan ju dela hem med en iva-läkare också, vars lätta förkylning som burits hem från skolan innebär trubbel på jobbet.

    Förstår såklart att det är riktigt segt att vara hemma i fyra veckor, men det är inte "i onödan" bara för att det inte är covid.
    Man behöver INTE vara hemma i fyra veckor för ett lätt förkylning. Kolla med Fmh om du inte tror mig. 

    https://www.1177.se/Ostergotland/sa-fungerar-varden/varden-i-ostergotland/samlad-information-om-coronaviruset/provtagningi-ostergotland/hur-lange-ska-jag-stanna-hemma/
  • Anonym (Jo)

    . "Finland och Sverige har dock regler som förhindrar ministerstyre i enskilda ärenden. Begreppet används i Sverige i inhemskt sammanhang som en negativ term såsom en anklagelse om politisk misskötsel när den riktas mot svenska ministrar.


    I de flesta rättsstater finns förbud mot ministrar att direkt styra domstolars utslag. De länder som tillåter detta brukar vara diktaturer, och även där görs sådant ofta bakom kulisserna. Det finns avskräckande exempel när diktaturer skickar motståndare i fängelse för påhittade brott eller genom retroaktiv lagstiftning."

    sv.wikipedia.org/wiki/Ministerstyre

  • Anonym (Jo)
    Anonym (TS) skrev 2021-01-17 17:19:59 följande:
    Skolan skickade hem vårt barn så vi hade inget val. Hemma hostade inte barnet ens.
    Mer än en vecka behöver man ändå inte var hemma. Bara att hänvisa till FHM. Om rektorn säger nej får man vända sig högre upp, de har inte rätt att fatta egna godtyckliga beslut.
  • Anonym (Jo)
    LadyJane skrev 2021-01-18 04:12:01 följande:

    ALLA måste ta ansvar i pandemin. Även barn.

    Ministern pratade om hur man tar ansvar: att hålla distansen, inte kramas, inte trängas och man har en social distansering, dvs man träffas inte hos varandra.

    Även barn kan umgås digitalt så jag ser verkligen inte problemet med att alla och envar tar ansvar.

    Ni vet att det i vissa regioner ä'r så många smittade och sjuka att de börjar ställa in andra livsnödvändiga operationer?
    Det betyder att du kan dö i en trafikolycka. Inte pga olyckan utan att de helt enkelt inte kan ge dig vård.

    Alla måste alltså ta ansvar, även barn.

    Är du ytterligare en som slåss för din frihet att döda andra?


    "Frihet att döda"  Massarbetslöshet, fattigdom, försämrad psykisk och fysisk hälsa pga stress och isolering, förlorad framtidstro och livslust. Fler självmord. 


    Varför vill du ha frihet att döda?


     

  • Anonym (Jo)
    Anonym (Av följande skäl) skrev 2021-01-19 00:49:51 följande:
    Du ser inte problemet??!!!

    Herregud, har  du helt och hållet missat att det enda skälet till att regeringen ändrade sina rekommendationer om att alla 70+are skulle totalisolera sig och att inga som helst besök på äldrebpenden skulle tillåtas var att en enorm mängd människor överhuvud taget inte såg någon mening med att leva under de omständigheterna.

    Den där hypotetiska trafikolyckan du pratar om hade av de äldre som mådde allra sämst av isoleringen i   det närmaste upplevts som en befrielse eftersom de ändå inte såg någon mening med att leva. Det är bevisat att ofrivillig ensamhet är lika farligt för hälsan som att röka ett paket cigaretter om dagen så de som verkligen slåss för att döda andra är snarare de som vägrar se att alla andra hälsorisker som kan leda till döden inte bara upphör att existera enbart för att covid-19 kommit till Sverige.

    Du, apropå  ansvar så är det största ansvar vi föräldrar har ansvaret för våra barn och deras hälsa, deras psykiska hälsa inkluderad.

    Inte ansvaret mot vården eller samhället.

    Väldigt många barn och unga  i Sverige mår väldigt psykiskt dåligt och gjorde det redan innan pandemin. Då kan mötena med bästisen eller pojk/flickvännen i många fall vara livlinan som gör att självmordstankar och självskadebeteende minskar. För unga människor är den statistiska risken att dö av självmord eller självmedicinering med droger flera hundra gånger större än att dö av ett influensavirus och de riskerna försvinner så fan heller enbart för att vi har en pandemi.

    Ofrivillig isolering där man under långa perioder inte träffar några andra än de familjemedlemmar man bor med  kan som jag skrev tidigare i tråden få barn att fara så pass illa att gömda flyktingfamiljer som gått under jorden efter att ha fått avslag på sin asylansökan många gånger  kommer fram frivilligt efter ett tag trots att familjemedlemmar riskerar att dödas eller torteras om de utvisas.

    Bra rutet! Jag skulle också vilja tillägga att barns immunförsvar behöver stimulans. Isoering kan alltså var kontraproduktivt och på sikt göra att man tål infektioner sämre. 


    sverigesradio.se/artikel/7527650

  • Anonym (Jo)
    mammabitch skrev 2021-01-31 15:58:29 följande:

    Ja, bedömningen är ju då av FHM och andra experter att riskerna med att barn blir passiva och isolerade är större än risken att de blir sjuka och  sprider covid - därför öppnas fritidsgårdar och aktiviteter igen. S
    en är det väl upp till var och en att isolera sig och sin familj om man är orolig.


    Bra att de tar sitt förnuft till fånga.Farligt experiment att isolra barn.


    För så här vill vi inte ha det eller hur www.youtube.com/watch&v=8ncE5yYQvJY&feature=youtu.be

  • Anonym (Jo)
    Anonym (Jo) skrev 2021-01-31 17:19:14 följande:

    Bra att de tar sitt förnuft till fånga.Farligt experiment att isolra barn.


    För så här vill vi inte ha det eller hur www.youtube.com/watch&v=8ncE5yYQvJY&feature=youtu.be


    Blev fel med länken 

Svar på tråden Corona Enligt skolministern får inga barn vara hemma hos andra barn