• Gena

    Corona Enligt skolministern får inga barn vara hemma hos andra barn

    Jag följer inte detta. Mitt barn träffar ju sina kompisar i skolan, så smittvägen finns ju redan. Om en kompis skulle bära smittan skulle jag antagligen få den ändå via mitt barn.

    Det är så mycket annat som är jobbigt med denna pandemi (som att inte få träffa mormor och morfar på ett helt år!) , så något kul måste ju få finnas kvar. Eftersom barnen ändå träffas på skolan ser jag inte poängen med att inte ses efter skolan.

  • Gena
    Tow2Mater skrev 2021-01-19 01:37:20 följande:
    Det anses att hemma hos kompisar leker man på ett annat sätt och umgås närmare än man gör i skolmiljön, i skolan finns det fler personal som kan se till att elever håller distans, det är mer kontroll på umgänget. Det är även bättre ventilation vilket är bra smittspridningen. Dussutom träffar man inte bara kompisarna  utan även hela familjen - risken för smittspridning är ju större då än om man bara ses i skolan. Ju fler direktkontakter, ju större risk.

    Går du t ex och handlar ökar ju risken ju längre du är inne i affären, även om det bara är samma personer där samtidigt. Lika med andras hem.
    Enligt min kost-nyttovärdering kostar det för mycket i förhållande till vinsten att hindra skolbarn som redan träffas i skolan att även umgås hemma. Mitt barn går lågstadiet och där håller de definitivt inte avstånd mellan polarna.
Svar på tråden Corona Enligt skolministern får inga barn vara hemma hos andra barn