• jeanette02

    Corona Enligt skolministern får inga barn vara hemma hos andra barn

    Det är ju de restriktioner som gäller man ska umgås med bara sin egna familj på fritiden. Men här har tex våra barn och ungdomar träffat lite vänner ute. De har åkt skidor, pulka och bara promenerat. Under förutsättning att den som besökt och vi varit friska.

    Någonstans bör de få lite socialt umgänge med tanke på att även skolan är nedstängd nu för 2 av mina äldre barn. Så umgås ute i naturen, med avstånd. Så gör vi.

    Det är sådan dubbelmoral i samhället, vi får egentligen inte träffa någon ju på fritid, men idrottsföreningen tex här har fortfarande sina träningar av blandade ungdomar.

  • jeanette02
    Anonym (TS) skrev 2021-01-31 15:46:18 följande:

    I vår kommun drog barnens aktiviteter igång igen denna vecka.

    Så skönt!. Nu kommer barnen tom träffa andra barn från andra skolor och andra klasser inomhus.

    Vi är så glada att vi anmält till så många aktiviteter.

    Skönt!

    Notera att folkhälsomyndighetens text om Corona och barn är oförändrad.

     


    Om alla kör på som du tänker kommer nog ett rejält bakslag. Man borde fortsättningsvis vara väldigt försiktig. Men är aktivisterna ute kan det ju vara bra istället.
  • jeanette02
    jeanette02 skrev 2021-01-31 16:19:21 följande:

    Om alla kör på som du tänker kommer nog ett rejält bakslag. Man borde fortsättningsvis vara väldigt försiktig. Men är aktivisterna ute kan det ju vara bra istället.


    *Aktiviteterna, inte aktivisterna. Det är synd att det är blir så mycket stillasittande för många tydligen, men man kan ju göra jättemycket ute. Använda fantasin lite, allt måste liksom inte organiseras av föreningar osv. Därför är det både bra och dåligt samtidigt att köra på med mängder sådana aktiviteter nu. Man borde vänta med det.

    Våra barn får ju inte ens gå till den livsnödvändiga skolan här, utan tvingas till distansundervisning, med alla risker det kan bringa med sig...

    , men idrottsföreningar får börja samla barn, ungdomar, folk. Va f*n är det för dubbelmoral egentligen?
  • jeanette02
    Anonym (TS) skrev 2021-02-01 18:01:44 följande:

    Mitt barn går i första klass i lågstadiet och att hennes skola skulle stänga har det aldrig ens varit tal om.


    Nä, men världen är ju större än så. Här har vi både gymnasiet och högstadiet som kör distans. Mitt barn i lågstadiet går också i skolan f ö. Det stängs nog inte inte första taget låg-mellan stadie då det skulle innebära att många föräldrar måste stanna hemma på ett annat vis. Många högstadieelever behöver rätt mycket stöd också för den delen.
  • jeanette02
    Anonym (TS) skrev 2021-01-31 15:46:18 följande:

    I vår kommun drog barnens aktiviteter igång igen denna vecka.

    Så skönt!. Nu kommer barnen tom träffa andra barn från andra skolor och andra klasser inomhus.

    Vi är så glada att vi anmält till så många aktiviteter.

    Skönt!

    Notera att folkhälsomyndighetens text om Corona och barn är oförändrad.

     


    Ja det här skrev du. "Nu kommer barnen träffa andra barn från andra skolor och andra klasser inomhus.

    Vi är så glada att vi anmält till så många, aktiviteter"

    Smart nej inte direkt. Idiotiskt tänk.
    Anonym (TS) skrev 2021-02-01 17:58:48 följande:

    Hur menar du?

    Vad är det jag gör som är riskfyllt menar du?


  • jeanette02
    Anonym (TS) skrev 2021-02-03 18:09:31 följande:

    Brukar dina barn som går i gymnasiet och högstadiet titta på "Lilla aktuellt"?

    Jag tror du har missat vad denna tråd handlar om.


    Mina barn/ungdomar brukar titta på Rapport och Sverige idag, men ja jag kanske har missat vad tråden handlar om. Det är möjligt.

    O ja, man borde vara försiktig i dessa tider. Min poäng kvartstår om man nu vill kalla det så. Det ÄR idiotiskt hur man på många sätt "offrar" barns framtid, skolan är ändå prio 1 framför organiserade fritidsaktiviteter.

    Här i min kommun är det distansundervisning för mina högststadiebarn, det fungerar bra trots allt, men tycker faktiskt det är dåligt av kommunen, för ja det gör våran också, att då tillåta helt plötsligt inne-aktiviteter med blandade grupper. När vi fortfarande har mängder som dör i en pandemi.

    Annars är det ju jättebra att du får in så mycket aktiviteter för ditt barn, vilken klass går hon i? Det är såklart inte idiotiskt i vanliga fall. Där missförstod du mig helt enkelt. El jag var otydlig.

    Det känns som att det är skillnad kanske hur man ser på saker om man har yngre barn eller äldre som är på väg att bli vuxna.

    Min yngsta går också till skolan, lågstadiet, har även några aktiviteter som börjat, men känns märkligt att det är ok, när har jag har två ungdomar hemma som inte ens får gå till sin skola. Men nu ska visst undervisning ske på högstadiet varannan vecka.

    Kan du ändå förstå hur jag menar liksom?

    Märklig dubbelmoral i landet Sverige (som vanligt iofs)

    Man kan organisera sig själv under några månader, gå ut och hitta på något. Spring, åka skidor, dansa vad som helst liksom tänker jag.

    Det är ju jättebra att du kunnat arbeta hemma. Själv arbetar vi bägge inom sjukvården och är kanske därför man blir ännu lite mer irriterad då man ser konsekvenserna för att vissa människor ( och menar INTE just dig nu ts utan ALLMÄNT) ska minsann göra allt som vanligt.. trots pandemin. För det gör en hel del tyvärr.
  • jeanette02
    Anonym (TS) skrev 2021-02-05 18:24:49 följande:

    Vi lever verkligen inte som vanligt.

    Vår dotter är nyligen fyllda 7. Hon går i första klass i lågstadiet.


    Alltså ärligt talat hur står det till med läsförståelsen. Jag skriver ju klart och tydligt vissa. "Och rent allmänt" alltså Inte DU ts.

    Synd att du inte verkar förstå något av det jag skriver. Men men inget att göra åt. Livet är komplicerat och vi har olika liv och olika situationer allihopa.

    Försök sätta dig in i att andra har fler barn i olika åldrar och då blir det ju lite knepigt med kommunernas dubbelmoral i dessa frågor. Tack för mig.
  • jeanette02
    Anonym (TS) skrev 2021-02-06 07:58:25 följande:

    Jag förstår att du vill att kommunerna i Sverige ska tänka om och inte tillåta aktiviteter ens för små barn, som aldrig ansetts vara stora smittspridare av Covid 19, då de knappt blir sjuka, men jag vet inte vad jag ska göra med den informationen om vad du tycker om kommunerna.

    Jag vill inte ljuga och skriva att jag håller med dig när jag inte gör det.


    Du behöver inte alls hålla med mig. Utan man kan diskutera saker ändå. Ja, delvis tycker jag det är märkligt när unga tonåringar som inte heller sägs driva smittan så mycket som vuxna, ska isoleras och inte ens få gå till sin viktiga skola.

    Många yngre barn har ju även äldre syskon hemma och föräldrar kan också sprida smitta på aktiviteter osv.

    Så har vi det här hemma tex, dottern får nu gå på alla aktiviter om hon vill som hon har i vanliga fall, men de stora barnen sitter hemma med distansutbildning. Nu är vi aktiva ändå på fritiden, men många blir väldigt handfallna utan kommunernas/föreningars organiserade aktiviteter.
Svar på tråden Corona Enligt skolministern får inga barn vara hemma hos andra barn