Inlägg från: Anonym (Anonym) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Anonym)

    Bebis och tv

    Ja skärmtid för små barn är skadligt. I hans ålder ska det vara noll, och då ingår tv, datorer, paddor och mobiler. Jag minns inte när man kan börja använda skärmar men för tvååringar är det max en timme om dagen som gäller.

    Barn som spenderar mycket tid med skärmar har högre risk att utveckla beteenden som påminner om adhd och osunda beroenden, de kan få svårigheter i skolan eftersom de har svårare att fokusera och de blir lätt rastlösa. Det finns all anledning att låta bli skärmar för små barn.

  • Anonym (Anonym)
    Majala skrev 2021-01-17 22:35:08 följande:
    Tack för länken. Får mig dock att fundera vad som räknas som skärmtid? Själv tycker jag att skärmtid mer är när barnen börjar välja själv och ska se barnprogram och leka med föräldrarnas telefon. Inte när min som sitter i mitt knä och gosar men råkar få syn på TVn. Med det länken säger tror jag inte att det är någon fara för min som då jag inte skulle säga att den lilla tid han tittar på tv tar från något annat. Brukar bland annat få träna på att stå upp under den tiden tex.
    Med skärmtid menas tv, dator, paddor och mobiltelefoner. Om ditt barn råkar se tv:n tre sekunder så nej, det räknas inte. Men om barnet sitter och tittar på tv:n så räknas det. Det handlar inte bara om att skärmen tar bort tid från annat utan att det formar hjärnan på ett visst sätt att använda dem, så du förstår hela biten.
Svar på tråden Bebis och tv