Inlägg från: Anonym (Mysan) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Mysan)

    Dåligt samvete över kanin, avliva?

    Har en kanin på 5,5 år. Är tyvärr sjukt allergisk och äldsta barnet har tröttnat helt. De mindre är rädda för den då den inte alltid är supertrevlig.

    Tidigare har den haft sällskap, tyvärr har båda sällskapen dött och jag vill inte skaffa en ännu yngre då jag själv inte kan ge den det den behöver.

    Numera bor den ute, men daglig utevistelse och nätterna spenderar den i vårt förråd då en av de tidigare blev stulna, därav att vi vill ha den inläst nattetid. Den får det den behöver i matväg, utevistelse osv men tyvärr väldigt lite sällskap då jag inte kan. Annars är jag av åsikten att man som vuxen tar hand om djuren om barnen tröttnat, men det räcker med 2 minuter med kaninen så blir andningen helt stopp för mig.

    Försökt att omplacera den men ingen vill ha den, får mest konstiga svar av barn, folk som ångrar sig, folk som vill avla eller de som aldrig haft kanin innan.

    Är det bara avlivning som gäller? Inser ju att den både är för gammal och för ?otrevlig? för att någon skall vilja ha den. Känner mig helt usel just nu...

  • Svar på tråden Dåligt samvete över kanin, avliva?
  • Anonym (Mysan)
    Räkan77 skrev 2021-01-17 22:51:26 följande:

    Går den lätt ihop med andra kaniner? Tänker att det tyvärr finns många kaniner i samma situation och en idé är att annonsera efter en vuxen kanin som sällskap, antingen att ni tar den eller att de andra tar er. Om du har sociala medier så börja där.


    Jag hittade en vars lika gamla kastrerad kanin förlorat sin partner. Tyvärr bodde den inne och de tyckte min också kunde bo inne med full vinterpäls. Det tyckte inte jag då de kan få värmeslag och dö av det. Jag har annonserat men det är antingen barn eller uppfödare som vill ha. Och den är på tok för gammal att ta första kullen på. Även om den har fin stam så är risken stor att den dör vid förlossning samt att den har ett temperament som kanske inte är värt att avla vidare på
  • Anonym (Mysan)
    Anonym (.) skrev 2021-01-17 22:45:46 följande:

    Varför avliva när du kan annonsera ut den på blocket för en hundring eller två?

    Har du ett rymligt samvete som innebär att du kan avliva levande varelser för att du tröttnat på dem så bör du tycka att det är en mycket bra ide att ormägare köper kaninen. Då har ju kaninens död någon nytta med sig i alla fall...


    Suck
  • Anonym (Mysan)
    elmadumle skrev 2021-01-17 22:54:31 följande:

    Jag har uppfödning och avlivar hellre än att riskera att någon av mina ungar hamnar i "fel hem". Jag skulle avliva i din situation, en kanin är inte en vandringspokal, vilket det kan bli om de nya ägarna tröttnar.


    Är lite det jag är rädd för också, att de skall ledsna eller blir rädda. Känns bara så oschysst att låta den ha det som den har det nu.
  • Anonym (Mysan)
    Drottningen1970 skrev 2021-01-17 23:01:26 följande:

    Den dör om ett år ändå. Kämpa på.


    Friskt svar
  • Anonym (Mysan)
    Anonym (.) skrev 2021-01-17 23:38:09 följande:

    Ett ärligt svar.

    Den som har sjur som vilken annan förbrukningsvara som helst, slit-och-släng, förtjänar att höra sanningen helt oinlindat.

    Tycker man att det är ett bättre alternativ att döda någon än att leva vidare så förtjänar man också ett rakt svar.

    För sanningen är att en kanin inte bryr sig om vilka ägare de har, bara att den har någon som bryr sig.

    Att välja att döda den är alltså det "friska svaret" som du uttrycker dig.


    Okej, så kaninen skall leva ensam i ett förråd med några timmars utevistelse ensam varje dag tills den dör?

    Du verkar inte direkt vara nån djurvän direkt. I övrigtlevde min kompis kanin 13 år och var av samma ras så varför skulle den vara död om ett år?

    Hoppas verkligen inte du har några djur...
  • Anonym (Mysan)
    Anonym (q) skrev 2021-01-17 23:46:09 följande:

    Hellre att kaninen dör lugnt hos veterinären än livrädd hos en orm.

    Det går inte bara att byta ägare när ingen vill ha kaninen.


    Skulle aldrig ge den som ormmat, det är ara nån som fabricerar högre upp i tråden som tycker det.

    Nej det är ju så, den är för gammal (och otrevlig) att nån skall vilja ha den
  • Anonym (Mysan)
    Anonym (q) skrev 2021-01-17 23:43:20 följande:

    Ett dött djur lider inte. Jag har varit aktiv i förening där många av dessa kaniner hamnar som barn tröttnat på men har full förståelse för att ta bort en såpass gammal kanin. Kaniner är inte alltid lätta att sätta ihop så att omplacera som sällskap är extra svårt och jag tycker att du gjorde rätt som inte försökte ta in en kanin med full vinterpäls. Den är så pass gammal att jag inte skulle tveka att ta bort den även om det givetvis inte är roligt.


    Tack, för min del får den gärna stanna men inser att det inte är något bra liv den lever här. 1 barn av 3 har tröttnat de andra är rädda för den. Den har ett speciellt sätt och har alltid haft. De andra vi haft har varit supermysiga men denna har varit lite speciell sen den var liten. Den har haft kompisar men känner att jag inte vill skaffa fler då vi ju kommer att stå i samma sits om några år igen
  • Anonym (Mysan)
    Anonym (Kaninmamman.) skrev 2021-01-17 23:58:51 följande:

    Avliva hos veterinär.men lär er läxan och hamna inte i samma situation igen. 


    Läxan att aldrig bli allergisk? Kan tyvärr inte lova det...så knappast jag som skall lära mig en läxa. Jag har massor med djur som jag sköter minutiöst efter alla konstens regler. Men kaninen KAN jag inte sköta....

    Så hur skall jag lära mig nåt på det tycker du?
  • Anonym (Mysan)
    Anonym (Teddy) skrev 2021-01-17 23:58:08 följande:

    Eller så tar du ett allvarligt snack med ditt äldsta barn om att man helt enkelt inte kan "tröttna" på att ta hand om de djurliv man tagit ansvar. Alternativt så hade jag informerat äldsta barnet om att ansvaret för eventuell avlivning hos veterinär nu är barnets ansvar. Hen får alltså själv boka tid och åka dit och vara med vid avlivning. Man "tröttnar" helt enkelt inte på ett djur utan konsekvenser.


    Tyvärr går inte det, finns tyvärr många problem med det barnet. Barnet gör dock allt utom att umgås med kaninen då även det barnet har stor respekt för kaninen.

    Kaninen var egentligen mest ett av syskonens men som kaninen också skrämt.

    Det är helt enkelt ingen av barnen som vågar umgås med den utom jag och sambon. Och jag kan inte och sambon har varken lust/tid.
Svar på tråden Dåligt samvete över kanin, avliva?