Inlägg från: Anonym (hmm) |Visa alla inlägg
  • Anonym (hmm)

    Familjeproblem

    Jag håller med kommentarerna ovan. Du kan googla lite saker, och kolla på youtube med:

    - Parentification
    - Enmeshed with parent
    - Emotional incest
    - Emotionally unavailable mother
    - Grey Rock method (för att kommunicera med svåra personer)
    - Sätta gränser för välmående, "setting boundaries with a toxic parent" kanske ger någon bra träff på youtube.

    Det finns många som gått igenom det där och de finns bra och tokiga tips, men kika online så kanske du hittar en förklaring till varför du känner dig dålig när du egentligen har rättighet att tänka mer på dig själv (ni är vuxna.. din mamma måste sluta kontrollera ditt liv eller känslor).

    Skriv en dagbok, hur du känner.. Bläddra igenom den i framtiden, och se tillbaka på tiden och jämför med nya läget.. Det ger perspektiv.. När man sätter gränser med en jobbig person, oavsett om det är ens syster/mamma eller vän.. så kommer gränsen att bli ett problem för denna person och mycket ilska kan börja explodera. Därför är "grey rock method" viktig att kika på, så att man inte blir lidande av all elak kommunikation som de försöker tvinga på en fastän man försöker hålla sig undan..

    Berätta inte privata saker för din mamma.. Låt henne inte sniffa dina vita lögner, du FÅR ljuga för henne, vet det :) Men hon kommer inte acceptera det så du kanske måste öva lite för att kunna dra vita lögner utan att hon känner av det..

    kram till dig

Svar på tråden Familjeproblem