• Rataxes

    Fuskar du med skatten?

    Nej, har inga möjligheter att fuska även om jag hade velat. Däremot finns det andra sätt att betala så lite som möjligt i skatt.


    Socialism är ondska - Krossa socialismen!
  • Rataxes
    EnGladPingvin skrev 2021-01-20 15:07:35 följande:

    Nej. Men det handlar knappast om att jag "gör min plikt" eller att jag har någon slags högre moral, utan för att jag inte har en aning hur jag skulle göra.

    I grund och botten tycker jag väl också att vi ska ha en skattefinansierad välfärd och att det förutsätter att alla som kan betalar skatt. Samtidigt anser jag vi ha alldeles för höga skatter på inkomster och att man idag använder skattemedel till väldigt mycket som man inte borde. Jag anser att man inte ska ta ut mer av skattebetalarna än vad som absolut krävs och att stat/kommun/landstig enbart ska ägna sig åt kärnuppgifter. När man sen slösar skattemedel på allt annat trams och det rinner ut stora summor till olika obskyra verksamheter tappar jag förtroendet och därmed betalningsviljan. Men som sagt, jag vet inte hur jag skulle kunna skattefuska.


    Minska den skatt du betalar.

    Jag tar ut så mycket övertid som möjligt i ledighet istället för att betala 60% på ersättningen i skatt.

    Jag kör skattebefriade fordon, köper ved utan kvitto. Byter tjänster med grannar istället för att köpa tjänster. Undvik moms.
    Socialism är ondska - Krossa socialismen!
Svar på tråden Fuskar du med skatten?