Inlägg från: Anonym (Skumtomte) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Skumtomte)

    Homosexualitet är ett val?

    Tyvärr är det vanligt, och sedan just det där "...men jag har inget emot dem!" för att släta över att de faktiskt är intoleranta skitar som ser ner på andra människor som är olika de själva.

    Jag förstår inte riktigt din fråga hur du ska lämna honom, jag kanske är trög men för mig handlar det mest om att ordna det praktiska först, alltså fixa egen lägenhet, och när det närmar sig så informerar man om att man flyttar ut om en månad. Förklara ordentligt, grundligt en enda gång, ta inga vidare diskussioner för det finns inget att diskutera. Hur ni än vänder på det är han den typ av människa som han är, det kommer inte ändras för att ni pratar en kvart extra. Ni får ta ett särskilt samtal senare om hur besök med barnen kommer att gå till, funkar inte det kan ni få hjälp hos Familjerätten. Jag antar att du vill vara boendeförälder, få gärna ner på papper med hans signatur vad ni kommer överens om!

  • Anonym (Skumtomte)
    Anonym (Mimmi) skrev 2021-01-20 16:32:02 följande:
    Vad spelar det EGENTLIGEN för roll? Är det verkligen värt att splittra familjen, göra ditt barn till växelvis boende, för att han har dessa åsikter?

    Han är inte emot mänskliga rättigheter för att han tror att homosexuella har valt det själva!
    Och utöver det, vem hade valt det om valet var fritt?

    Om det är vanligt med denna åsikt... nej, det tror jag inte. 
    Jag tycker du ska lugna ner dig, han är inte farlig för ert barn. Vad får dig att tro det?

    Vet du vad alla dina vänner och bekanta tycker om detta? Jag vet det inte, det är inget jag faktiskt bryr mig om.
    Ts kille vet att hon är bisexuell men talar nedsättande om homosexuella, vilket är bara ett stenkast bort om man fattar sånt. Han säger att det är onaturligt, att det är ett val, att det går att bota osv. För det första är det en fruktansvärd människosyn, för det andra så är han nedsättande inte bara i största allmänhet mot homosexuella, utan indirekt mot sin sambo. En sådan relation ska ingen behöva leva i! Det kunde ha handlat om precis vad som helst där han pratar illa om personer som ts skulle kunna identifiera sig med. Så ja, det kan vara värt att splittra familjen när ens partner har så låga tankar om personer med en annan sexualitet än den egna.
  • Anonym (Skumtomte)
    Drottningen1970 skrev 2021-01-20 21:16:29 följande:

    Din pojkvän är en idiot. Dumpa.

    Dock skulle jag vilja tillägga att jag länge stört mig rätt mycket på inställningen att homosexuella ska ha samma rättigheter just för att de ju inte kan RÅ FÖR att de är homosexuella. Som att samma rättigheter på nåt vis är ett tröstpris istället för en absolut rättighet oavsett om man kan RÅ FÖR eller inte. Oavsett om det är medfött eller ett val så ska väl folk skita i det liksom...man äger sitt eget liv och hur man lever det.


    Klart de ska ha samma rättigheter som alla andra. Inte som ett tröstpris men som en vanlig jävla mänsklig jämställdhet.
  • Anonym (Skumtomte)
    Drottningen1970 skrev 2021-01-20 21:26:14 följande:
    Det har jag aldrig sagt nåt annat om. Det jag pratar om är uttryck som att de inte kan rå för...

    Eller det som TS sambo och många andra säger, att de inte har nåt emot dom. Som om det skulle vara nåt generöst ....

    Om de kan rå för eller inte är irrelevant, och att inte ha nåt emot homosexuella är inget att vara stolt över utan lägsta nivå på vad man kan förvänta sig av en människa.
    Bra, då är vi på helt samma våglängd!!

    Det ska väl inte vara så svårt att behandla alla normalt, men tydligen finns det både en och annan som inte kommit till den insikten än.
  • Anonym (Skumtomte)
    Anonym (bögfastinte) skrev 2021-01-21 14:16:30 följande:
    Eh, jo. Ts funderar över att lämna sin man för att han inte tycker som hon. Det är inte precis att gilla eller ens acceptera olika.

    Jag är öppen med min läggning. Jag lever bara inte ut den. För jag tycker att det är fel. Däremot kan jag tänka mig en icke-sexuell, men kärleksfull relation med en man eller en icke-sexuell och djupt vänskaplig relation med en kvinna.
    Så du tycker att ts bara ska acceptera sin sambos homofobi, och att deras barn ska växa upp i en miljö där den ena föräldern är bisexuell och den andra luftar sina diskriminerande åsikter?

    Det är inte bara frågan om att leva ut sin homosexualitet, läste du ens hans kommentarer?? Eller är du så vriden själv att du också tycker att det är ett val vilka man blir attraherade av och att det går att träna bort...? Tycker du själv att dina känslor och tankar är onaturliga, som ts sambo tycker?
  • Anonym (Skumtomte)
    Anonym (Mimmi) skrev 2021-01-21 16:30:32 följande:
    Han verkar inte vara en person som går runt och "sprider sin homofobi" direkt.
    Man kan ha en åsikt utan att behöva basunera ut den vitt och brett.

    Jag vidhåller att hans åsikter, som ts verkar ha behövt fråga för att få, inte är skäl nog att låta barnet växa upp med skilda föräldrar. Och utöver det så skulle jag tro att risken är större att barnet får veta sin pappas inställning om ts lämnar på grund av just den. Istället för att hålla ihop och låta livet gå sin gilla gång.
    Han "sprider" den inför deras barn åtminstone, det är illa nog. Skulle du säga samma sak om han var rasist? Är det också något man ska tillåta i sitt hem och bara gå vidare som om inget hänt?
  • Anonym (Skumtomte)
    Anonym (Mimmi) skrev 2021-01-21 16:58:50 följande:
    Gör han? Var har du läst det?'

    Jo, jag skulle säga samma sak då. Så länge det är hans privata åsikt som inte går ut över någon annan.
    Sen tror jag inte att han är utvecklingsstörd, varför skulle han annars mata sitt barn med detta?

    Måste man vara 100% tolerant mot allt och alla för att duga som förälder menar du?

    Och som sagt, blir han ensamstående vv-förälder så skulle jag tro att risken är mycket större att han yppar sina åsikter. Om inte annat när barnet, beroende på ålder, frågar varför föräldrarna skildes åt.
    Läs trådstarten. De bor tillsammans. Och hans privata åsikter går ut över barnet om hen hör det, och det kommer hen göra förr eller senare.

    Det spelar ingen roll vad man själv har för åsikter, man ska inte föra vidare diskriminering och liknande till nästa generation. Man måste inte vara utvecklingsstörd för det, det finns ganska många som luftar sitt missnöje inför sina barn, oavsett om det handlar om människor man tycker är avvikande eller nåt annat. Så nej, man måste inte vara tolerant men man ska tänka på vad man säger inför barn! Inte svårare än att inte svära framför dem.

    Om ts har barnet vv och pappan vv så kommer barnet utsättas för samma skit, men bara på halvtid, dessutom slipper ts må dåligt i sitt eget hem.
  • Anonym (Skumtomte)
    Tage Tyrann skrev 2021-01-21 17:23:50 följande:

    Tycker du överreagerar. Olika åsikter måste man få ha. Det är väl inte direkt nått värde lagt i det han säger. Lite udda åsikt att tro att sexualiteten är självvald men knappast värdeladdad. Ganska neutral. Hans åsikter gör honom inte till homofob. 

    Förstår inte hur det skulle ha nått med människosynen och värderingarna att göra. 


    Kopierar ts text rakt av. Så här uttrycker han sig: "homosexualitet är något onaturligt , något man själv väljer . Något som kan ?botas? om man får rätt hjälp". Klart det ligger ett värde och en värdering i såna uttalanden! Eller menar du att ord som "onaturligt" är neutralt....? Det här har allt med människosyn och värderingar att göra.
  • Anonym (Skumtomte)
    Tage Tyrann skrev 2021-01-21 17:39:27 följande:
    Inte nödvändigtvis. Att det är onaturligt är ingen värdering. Sexualiteten finns ju där för fortplantning och att föra livet vidare. Därför är också heterosexualiteten det "normala". Det har inget med vad som är rätt och fel att göra.

    Att tro att det går att bota är heller inte värdeladdat så länge som han inte tycker att det är nått som man borde göra.
    Ordet "onaturlig" är inte ett neutralt ord utan ett negativt laddat ord. Använder man det ligger en negativ värdering i uttalandet. Att homosexualitet är onaturligt är alltså en negativ värdering kring sådana människor.

    Sedan är det inte heller så att heterosexualitet är det enda normala, homosexualitet förekommer inom djurvärlden också, inom väldigt många arter. Sexuell njutning handlar inte bara om reproduktion med andra ord. När du säger att heterosexualitet är det normala säger du samtidigt indirekt att homosexualitet är onormalt, vilket också är ett negativt laddat ord hur du än vill vrida på det.

    När man säger att homosexualitet går att bota säger man indirekt att homosexualitet är en sjukdom, ytterligare ett negativt uttalande kring homosexualitet. Förutom det är det fullständigt felaktigt så klart och det är skadligt att sprida sådan falsk information, särskilt om man bor med ett barn.

    Kort sagt, det här är något ett barn ska slippa växa upp med så långt det är möjligt.
  • Anonym (Skumtomte)
    Tage Tyrann skrev 2021-01-21 17:46:32 följande:
    I vad består det respektlösa?
    Han säger ju att det är onaturligt osv att vara attraherad av samma kön som en själv, något som också gäller ts. Ser du inte hur det är respektlöst kan vi nog inte hjälpa dig vidare med det.
  • Anonym (Skumtomte)
    Anonym (Jo) skrev 2021-01-21 21:40:48 följande:

    Jag är religiös och tänker att homosexualitet inte var meningen. Men jag är 100% för att de som är homosexuella ska få vara det och älska vem de vill. En av mina absolut bästa vänner är homosexuell och har flera bekanta också. Det äcklar mig inte och det intresserar mig egentligen inte vem som ligger med vem så att säga. Så jag vill alltså hävda att man kan vara skeptisk till homosexualitet utan att vara ett svin. Det där med att bota med rätt hjälp förstår jag inte. Varför behöver man bota något som man frivilligt kan välja bort?


    Vem är du att sätta dig över Guds planer? Naturligtvis var det "meningen", om du verkligen är religiös och tror på Guds allsmäktighet.

    Men sin sexualitet kan man inte välja bort, där har du fel. Det enda man kan välja är att leva ut den eller inte.
Svar på tråden Homosexualitet är ett val?