Inlägg från: Anonym (321) |Visa alla inlägg
  • Anonym (321)

    Homosexualitet är ett val?

    Alla i tråden kallar TS partners påståenden för åsikter, men det är de ju inte. Möjligtvis är det en åsikt att homosexualitet är onaturligt, men ordet ?onaturligt? (och ?naturligt?) är väldigt luddigt och vagt, och användningen av det bygger ofta på missuppfattningen att det finns en naturens ordning. De andra två påståenden som TS partner gör är påståenden om verkligheten och således inga åsikter. Alltså är de antingen sanna eller falska, i detta fallet falska. TS partner påstår att:

    1. Homosexualitet går att bota. Detta är rent felaktigt. Det finns ingen som helst vetenskaplig forskning som ens antyder att homosexualitet går att bota. Det finns inte heller några seriösa läkare som sysslar med att försöka bota homosexualitet. S.k. conversion therapy, som bedrivs i USA, utförs inte av läkare, utan av pastorer och annat kyrkligt folk. För övrigt betraktas inte homosexualitet som en sjukdom av den medicinska vetenskapen, och det finns därmed ingen anledning att försöka bota det.

    2. Homosexualitet är självvalt. Huruvida detta påstående är sant eller inte, kan naturligtvis bara homosexuella personer själva svara på. Vem är TS partner att påstå att de har valt det själva? Kan han läsa deras tankar? Vet han vad de känner? Med undantag av en handfull galna radikalfeminister som kallar sig ?politiskt lesbiska?, så finns det mig veterligen ingen människa, heterosexuell, homosexuell, bisexuell eller pansexuell, som anser sig ha valt sin sexuella läggning. Därtill pekar forskningen mot att homosexualitet åtminstone delvis är genetiskt betingat, med andra ord inte självvalt.

Svar på tråden Homosexualitet är ett val?