• Tage Tyrann

    Homosexualitet är ett val?

    Tycker du överreagerar. Olika åsikter måste man få ha. Det är väl inte direkt nått värde lagt i det han säger. Lite udda åsikt att tro att sexualiteten är självvald men knappast värdeladdad. Ganska neutral. Hans åsikter gör honom inte till homofob. 

    Förstår inte hur det skulle ha nått med människosynen och värderingarna att göra. 

  • Tage Tyrann
    Anonym (Skumtomte) skrev 2021-01-21 17:32:08 följande:
    Kopierar ts text rakt av. Så här uttrycker han sig: "homosexualitet är något onaturligt , något man själv väljer . Något som kan ?botas? om man får rätt hjälp". Klart det ligger ett värde och en värdering i såna uttalanden! Eller menar du att ord som "onaturligt" är neutralt....? Det här har allt med människosyn och värderingar att göra.
    Inte nödvändigtvis. Att det är onaturligt är ingen värdering. Sexualiteten finns ju där för fortplantning och att föra livet vidare. Därför är också heterosexualiteten det "normala". Det har inget med vad som är rätt och fel att göra.

    Att tro att det går att bota är heller inte värdeladdat så länge som han inte tycker att det är nått som man borde göra.
  • Tage Tyrann
    molly50 skrev 2021-01-21 17:44:22 följande:
    Att ha olika åsikter är en sak.
    Men det är skillnad på att ha olika åsikter om saker och på att uttrycka sig så som TS man har gjort.
    Speciellt när han vet att TS själv är bisexuell.
    Det är ju respektlöst.
    I vad består det respektlösa?
  • Tage Tyrann
    Anonym (Skumtomte) skrev 2021-01-21 17:47:12 följande:
    Ordet "onaturlig" är inte ett neutralt ord utan ett negativt laddat ord. Använder man det ligger en negativ värdering i uttalandet. Att homosexualitet är onaturligt är alltså en negativ värdering kring sådana människor.

    Sedan är det inte heller så att heterosexualitet är det enda normala, homosexualitet förekommer inom djurvärlden också, inom väldigt många arter. Sexuell njutning handlar inte bara om reproduktion med andra ord. När du säger att heterosexualitet är det normala säger du samtidigt indirekt att homosexualitet är onormalt, vilket också är ett negativt laddat ord hur du än vill vrida på det.

    När man säger att homosexualitet går att bota säger man indirekt att homosexualitet är en sjukdom, ytterligare ett negativt uttalande kring homosexualitet. Förutom det är det fullständigt felaktigt så klart och det är skadligt att sprida sådan falsk information, särskilt om man bor med ett barn.

    Kort sagt, det här är något ett barn ska slippa växa upp med så långt det är möjligt.
    Nja. Det är nog du som lägger laddningen i ordet här. Att nånting är onatruligt och/eller onormalt behöver inte vara fel eller dåligt. Det är din åsikt.

    Att heterosexualiteten är vital för människoartens överlevnad är uppenbart. Det är så naturen fungerar. Alltså det naturliga. Det betyder inte att det finns några fel med sånt som är onaturligt, det tycker jag inte. Det får stå för dig.

    Evolutionen eftersträvar överlevnad. Heterosexualitet handlar om att olika kön ska dras tillvarandra för fortplantningens skull. Rent krasst är homosexualitet ett "fel i programmeringen" ur evolutionssynpunkt. Det betyder inte att man måste sträva efter att "bota" den. 

    En tolerant person accepterar givetvis alla olika infallsvinklar utan att bli rabiat. Du är inte en tolerant person tror jag.
  • Tage Tyrann
    molly50 skrev 2021-01-21 17:53:30 följande:
    Det består i att han vet att TS är bisexuell ,och att han anser det vara onaturligt med andra läggningar än heterosexualitet, och inte drar sig för att tala om det.
    Förstår du inte att det kan såra TS?
    Men det är ju onaturligt? Utan heterosexualitet dör ju människoarten ut. Den finns ju där just för att naturen valt den vägen för livet.

    Det betyder inte att allt annat är fel för det. Det är du (och ts) som lägger en massa värderingar i det.
  • Tage Tyrann
    Drottningen1970 skrev 2021-01-21 18:26:15 följande:
    Att det är onaturligt är ju ett rent faktafel av Trumpiska mått.

    Att något kan botas betyder med automatik att det är något sjukt. Bara det som är sjukt kan nämligen botas och där snackar vi värdeladdat.
    Nej,det tycker jag inte.
    Menar du att det finns en värdeladdning i sjukdom? Det får stå för dig.

    Jag tycker till exempel att människor med downs eller andra kromosomfel har precis samma värde som alla andra. Att ett kromosofel däremot är en onaturlig "defekt", eller som du kallar det en sjukdom är en annan sak.

    Jag personligen tycker inte att dessa behöver "botas" utan accepterar att dom är annorlunda men lika bra för det. Det finns såklart människor som tror att kromosomfel kan botas i framtiden. Jag skulle inte säga att dessa har dålig människosyn och taskiga värderingar för det. Som ni gör med ts man då...
  • Tage Tyrann
    molly50 skrev 2021-01-21 19:04:01 följande:
    Man kan tycka vad man vill om den saken.
    Men ibland kan det vara bättre att hålla sådana åsikter för sig själv.
    T ex när man lever ihop med någon som är bisexuell. Som TS man.
    Skulle vara ett ganska tråkigt och dödfött förhållande om man hela tiden måste gå runt på tå och vara rädd att ens partner ska bli kränkt för minsta lilla.

    Men, nej du har rätt i sak. Man behöver inte nödvändigtvis dela med sig av alla sina åsikter. Synd ändå om man inte kan göra det till sin livskamrat.

    Onekligen kan ju inte ts man vara speciellt homofob om han är tillsammans med ts trots att han vet att hon är bisexuell.
Svar på tråden Homosexualitet är ett val?