• Anonym (Orimligt)

    Min man vägrar ändra sitt nattarbete till dag trots 5 barn...är mitt ultimatum orimligt.

    Jag och min make har 5 barn tillsammans födda ( -13,-14,-16,-18,-20)...dvs mellan 8 år till 3 månader och nu när vi fått våran sista så känner jag att hans nattarbete börjar bli orimligt..det har varit orimligt länge men har tidigare fått mkt hjälp av min familj där vi bott under helgerna sedan äldsta barnet föddes...efter att min mamma dog av cancer för 1.5 år tillbaka så har jag känt att allt raserats...

    Lite bakgrund...maken arbetar ca kl 4.00-10 på ett logistikföretag, åker hemifrån ca 3.00 och kommer hem strax efter 11.00, mellan 2012-2019 har han även arbetat extra på annat arbete (taxi)mellan kl.15.00 till 8.00. Då har jag varit hos min familj mellan fredag eftermiddag till söndag kväll, ibland längre. Jag har tidigare krävt att hans extraarbete skulle upphöra eftersom han inte var behjälplig överhuvudtaget under helgerna utan mina förlorar och syskon fick hjälpa till ( trots sjukdom och heltidsarbeten och egna barn )...allt för att underlätta för maken..

    Vi har inga ekonomiska bekymmer..har normalinkomster,barnbidrag och en hyra på 4500(då vi hyr en fastighet så det vi betalar ut fickan är 4500)..

    Jag har varit föräldraledig med samtliga barnen, han har tagit ut föräldraledighet och då har vi varit hemma samtidigt men jag har suttit ? obetalt? och samtidigt tagit hand om barnet/barnen..De 4 äldsta är på förskolan varav de 2 yngre måste hämtas 14.00...jag har framtill bf skött hämtning och lämning av barnen som då varit där till 15.30 (han har då varit hemma från 11.00 och jag har varit sjukskriven pga hotande förtidsbörd och ordinerats vila men han har då överlämnat hämtningen på mig )...dessförinnan hämtade jag de 2 äldsta på vägen hem från jobbet vid 17 och han har då hämtar de yngre 15.30...

    Nu är han föräldraledig på papper med våran yngsta och jag är hemma samtidigt men tar inte dagar eftersom då återgår han till jobbet...nu tar han bebisen några timmar på natten (2-3 timmar) efter att jag har ammat...sedan har jag hand om bebisen resten av dagen...han lämnar nu barnen på skolan och går sedan tillbaka och sover till 13.50...

    Han är ständigt grinig och sur för att han nu måste vara hemma..vi gör ingenting tillsammans på helgerna utan han vill sitta inomhus..jag tar med mig 3 av 5 barn och går ut i parken(varierar vilka)..sköter nattningen och han lagar mat ostört i köket..

    Han har för avsikt att återgå till 1/3 men jag har sagt nej till det..när han jobbar ?måste ? han gå in kl 20.00 oavsett om barnen är nattade eller inte..sen så sover han ensam och osört..efter arbetet ska han sova ytterligare och hämtar inte barnen vid 14 eftersom han måste sova till minst 15..

    Jag sa igår att detta inte är hållbart..han får ta en dagtjänst inom samma företag eller fortsätta vara FL. han blev rasande och stormade ut och kom hem efter ett par timmar..alternativet för mig är isåfall skilsmässa och vv eftersom det verkligen räcker..är jag orimlig?Hade någon annan tolererat detta?

  • Svar på tråden Min man vägrar ändra sitt nattarbete till dag trots 5 barn...är mitt ultimatum orimligt.
  • Anonym (Orimligt)
    Anonym (Moa) skrev 2021-01-24 14:34:10 följande:

    TS, det verkar som att din syster hjälp er otroligt mycket. När tänker ni återgälda det? Om du har 5 barn så spelar väl 2 till inte så stor roll. Erbjud din syster att ni tar hand om deras barn över helgen så de kan få göra något roligt.

    Eller så spelar det roll att ta hans om andra barn.... Ta inte din syster för given! Du kommer behöva henne när du skiljer dig från skiten till man du har.


    Ja han vill aldrig återgälda detta eftersom han anser att min familj inte alls hjälpt oss eller gjort oss någon tjänst utöver det vanliga utan att det är normala släktrelationer..min systers barn har jag passat vid ett tillfälle de senaste året och det var när hon var på förlossningen i våras..han vill inte att vi hjälper min syster eftersom det tycker han att de kan sköta själva..han har bojkottat min familj sedan i juni och skapat en stor respektlös konflikt så ingen känner sig välkommen här sedan i juni så då får inte heller syrrans äldsta komma hit så hon har i princip tagit med sig våran äldsta från skolan under hela hösten men det passar inte maken utan han har påstått att det är för att underlätta för sig själv och skaffa en lekkamrat åt sin son...hon har gjort det eftersom vår son väldigt gärna velat gå hem till dem och ibland vägrat gå ur hennes bil så hon har inte velat såra barnet då det har varit smått kaotiskt och barnet sagt till henne att han inte velat vara hemma pga sin pappa.

    Han var tom sur när vi passade den äldsta i en natt när hon och hennes make var på förlossningen..men för mig har jag inget emot att ta hennes barn men då låser han in sig på rummet eller är sur och grinig så hennes son inte velat komma hit (vi bor 200 m avstånd men trots att hon skjutsas våra barn vid otaliga ggr har han aldrig erbjudit sig att ta med hennes son som ska till samma skola)
  • Friger

    Känns som att det är läge att skilja sig lite oavsett vad. Mycket groll.

    Dock så köper jag inte TS hela historia. Så jävla lat är inte karln om han har en taxerad inkomst på 650tk via lågkvalificerade jobb. Det blir många timmars arbete. Är väl inte konstigt om han är trött efter det.

    Jag köper hela grejen att ta hand om hus, hem och barn är ett jobb. Men att gå till ett jobb är också ett jobb.

    Har fler barn än TS och jag köper inte att hon skulle betala för allt med dom pengar hon redovisar. Nog fan skjuter han till pengar av betydande mått. Om han sen har ett dolt överskott som han sparar i smyg har jag däremot ingen aning om.

  • Mimosa86
    Tow2Mater skrev 2021-01-23 15:27:45 följande:

    I trådstarten nar du ville ha sympati lät det annorlunda med "mina föräldrar och syskon fick hjälpa till ( trots sjukdom och heltidsarbeten och egna barn ).."

    Fattar inte heller hur du skaffat 5 barn under era forutsättningar.


    Bara så du vet, man är två om att skaffa barn. Din text får det att framstå som att TS bestämt detta egenmäktig. Vad får dig att tro att han inte önskade barnen?
  • Anonym (J)
    Anonym (Eeeeh hur skall han ha råd?) skrev 2021-01-24 15:31:18 följande:

    Anledningen till nattarbetet är sannolikt att kunna försörja alla ungar. Skillnaden i lön är stor.

    Skulle han jobba dag skulle han sannolikt få ta mer övertid och vara borta ännu mer för att kunna försörja er.


    Hur mycket tror du fem små barn kostar egentligen? Ts har ju redovisat att de har väldigt låga fasta utgifter.

    Skilj dig ts. Som ssk kan du försörja och klara av barnen själv.
  • Anonym (Moa)
    Anonym (Orimligt) skrev 2021-01-24 16:24:42 följande:
    Ja han vill aldrig återgälda detta eftersom han anser att min familj inte alls hjälpt oss eller gjort oss någon tjänst utöver det vanliga utan att det är normala släktrelationer..

    ..han vill inte att vi hjälper min syster eftersom det tycker han att de kan sköta själva..
    Din man tycker att din syster ska hjälpa er, men ni ska aldrig hjälpa dem.

    Väldigt ensidigt och säger en hel del om honom!

    Skilj dig!
  • Anonym (Momo)

    Men alvaligt...roligt med stor familj härligt verkligen.

    Men känner att man antingen ska skullläga manen eller dig. Men snälla detta problem är bådas. Ni har själva skapat situationen tillsammans finns ingen av er som är bättre en den andra. Sluta spela offer alltså båda två.

    Efter barn när 1  så kanske man kände oki jag ville va hemma med alla barn (som jag önskar mig i framtiden) kanske för det var så man själv var uppvuxen. Han tänkte okej mitt ansvar som man att håva in pengar, hon vill ju va hemma och jag hade en far som jobbade jämt ( ett mycket förläget tänkande år 2021 men finns många människor som  tycker så). Alltså inte vet jag hur ni har för bakgrunder. Men snälla vill han inte gå till familjerådgivning och förbättra eran situation så får du lämna honom om du nu vill må bättre själv. Tänk på att era barn inte är några spelbrikor, vem som gjorde si och så. Dom vill nog vara med båda två dom älskar er lika mycket endå.

    Sen kan man ju inte göra mer om den enna inte inser vad den kastar bort. Bara göra livet lättare att leva. Åh då menar jag inte pengar hit och dit utan hur man mår känslomässigt och psykisk. Skulle lätt kunna leva själv med 5 barn med bidrag och faktiskt ta tag i mitt egna liv och bli starkare tex plugga el vad man nu vill göra för att bli en stark förebild för sina barn.

    Vet inte vad du har för bakgrund just i utbildning el erfarenheter . Kanske nått att spinavidare på.

    Och ja det är tufft med barn. Ingen dans på rosor. Men man är inte bara en mamma el pappa man är ett eget jag också. Och vet ni man kan va det samtidigt även om man känner att orken inte finns där. Så går det. Allt är möjligt om man bara vågar ta steget man behöver inte ta stora kliv på en gång men man behöver inte heller ta extremt långsama heller. Lycka till i framtiden.

  • Anonym (Orimligt)
    Anonym (Momo) skrev 2021-01-24 19:50:55 följande:

    Men alvaligt...roligt med stor familj härligt verkligen.

    Men känner att man antingen ska skullläga manen eller dig. Men snälla detta problem är bådas. Ni har själva skapat situationen tillsammans finns ingen av er som är bättre en den andra. Sluta spela offer alltså båda två.

    Efter barn när 1  så kanske man kände oki jag ville va hemma med alla barn (som jag önskar mig i framtiden) kanske för det var så man själv var uppvuxen. Han tänkte okej mitt ansvar som man att håva in pengar, hon vill ju va hemma och jag hade en far som jobbade jämt ( ett mycket förläget tänkande år 2021 men finns många människor som  tycker så). Alltså inte vet jag hur ni har för bakgrunder. Men snälla vill han inte gå till familjerådgivning och förbättra eran situation så får du lämna honom om du nu vill må bättre själv. Tänk på att era barn inte är några spelbrikor, vem som gjorde si och så. Dom vill nog vara med båda två dom älskar er lika mycket endå.

    Sen kan man ju inte göra mer om den enna inte inser vad den kastar bort. Bara göra livet lättare att leva. Åh då menar jag inte pengar hit och dit utan hur man mår känslomässigt och psykisk. Skulle lätt kunna leva själv med 5 barn med bidrag och faktiskt ta tag i mitt egna liv och bli starkare tex plugga el vad man nu vill göra för att bli en stark förebild för sina barn.

    Vet inte vad du har för bakgrund just i utbildning el erfarenheter . Kanske nått att spinavidare på.

    Och ja det är tufft med barn. Ingen dans på rosor. Men man är inte bara en mamma el pappa man är ett eget jag också. Och vet ni man kan va det samtidigt även om man känner att orken inte finns där. Så går det. Allt är möjligt om man bara vågar ta steget man behöver inte ta stora kliv på en gång men man behöver inte heller ta extremt långsama heller. Lycka till i framtiden.


    Jag har en sjuksköterskeexamen sedan 2009 ( är 34 år idag) och har därefter jobbat och pluggat till barnmorska i 1 år (1 termin kvar ) men avbröt studierna 3 mån innan examen tyvärr..jobbar nu dagtid på vårdcentral men funderar på att läsa till psykiatrisjuksköterska nu på distans innan den yngsta är redo att skolas in.

    Det stämmer att jag ville vara hemma med barnen på vardagarna men sedan engagemanget inte fanns på helger heller eller åtminstone får mig att känna mig uppskattad utan är bara sur och grinig då har jag känt att det börjar tära på både kropp och själ..han är en riktig energitjuv och jag har genom åren försökt läsa detta på olika sätt men inte fått något gehör..tänkt att det går över eller att han kanske känner sig osäker i papparollen men när man fått barn nr 5 och maken inte tagit en enda natt och anser att det är något allvarligt fel på en 10 veckors bebis och vill åka in till akuten för att barnet gråter en stund på natten..ja då börjar tålamodet tryta..speciellt när det sägs att ingen av de andra barnen höll på såhär (bebisen är hittills den lugnaste av alla barnen) ja då undrar man var mannen befunnit sig..när man kommer på att det är ensam hemma för återhämtning eller på tidigt morgon arbete ja då blir man lite arg på sig själv främst att man inte satt ned foten..
  • Anonym (Plugga klart)

    Självklart ska du se till att du kan slutföra din barnmorskeutbildning. Det är prio ett. Hur du ska lösa det praktiskt och ekonomiskt vet jag ej men din man/sambo borde ju ha en hyfsad FP. Då kan han vara hemma med bebis och rådda alla de andra barnen, handla, laga mat och tvätta. Du sitter på bibban och pluggar,

    Lycka till!

  • Friger
    Anonym (Plugga klart) skrev 2021-01-25 00:52:57 följande:

    Självklart ska du se till att du kan slutföra din barnmorskeutbildning. Det är prio ett. Hur du ska lösa det praktiskt och ekonomiskt vet jag ej men din man/sambo borde ju ha en hyfsad FP. Då kan han vara hemma med bebis och rådda alla de andra barnen, handla, laga mat och tvätta. Du sitter på bibban och pluggar,

    Lycka till!


    Om du är höginkomsttagare så kommer du uppleva en betydande sänkning av din disponibla inkomst då toppen på föräldrapenningen är lågt satt. För hans del blir det storleksordningen hälften så mycket i plånboken tror jag.
  • Anonym (***))
    Anonym (Orimligt) skrev 2021-01-23 13:58:49 följande:

    Jag har inga problem med att ta hand om barnen och har inte krävt att någon ska göra det innan heller utan min familj som bor i närområdet och jag brukar umgås och har självmant valt att hjälpa till då de tyckt att det varit roligt och kusinerna har haft utbyte av varandra..

    Jag känner att om vi ska bo under samma tak att han är väldigt sur och grinig när han har blivit ombedd att ta del av föräldraskapet och om han ska jobba natt så får han flytta..han är mer en bromskloss så antingen beter han sig som en förälder eller så avlägsnar han sig har jag börjat känna..mest pga hans tråkiga attityd och inte antal barn.

    Ja jag kommer att fullfölja mitt ultimatum och vill han inte ha barnen vv så är det fine med mig..men han är sur och bråkar/tjafsar varje dag i princip så det underlättar inte direkt


    Du skriver ju tydligt att det varit orimligt även mycket tidigare,  men att du då fått hjälp:

    det har varit orimligt länge men har tidigare fått mkt hjälp av min familj där vi bott under helgerna sedan äldsta barnet föddes...
  • Anonym (***))
    Mimosa86 skrev 2021-01-24 17:28:07 följande:
    Bara så du vet, man är två om att skaffa barn. Din text får det att framstå som att TS bestämt detta egenmäktig. Vad får dig att tro att han inte önskade barnen?
    Inga problem för honom att skaffa många barn när man inte tar något  ansvar för dom. Dessutom har TS skrivit att hon ville ha en stor familj. Då får man kanske vara lite kräsen med vem man väljer som pappa till alla dessa ungar...

    Det som ställer till det här är att båda två verkar stoppa huvudet i sanden, ingen av dom har något konsekvenstänk överhuvudtaget. 
  • GGN
    Anonym (Orimligt) skrev 2021-01-24 16:24:42 följande:

    Ja han vill aldrig återgälda detta eftersom han anser att min familj inte alls hjälpt oss eller gjort oss någon tjänst utöver det vanliga utan att det är normala släktrelationer..min systers barn har jag passat vid ett tillfälle de senaste året och det var när hon var på förlossningen i våras..han vill inte att vi hjälper min syster eftersom det tycker han att de kan sköta själva..han har bojkottat min familj sedan i juni och skapat en stor respektlös konflikt så ingen känner sig välkommen här sedan i juni så då får inte heller syrrans äldsta komma hit så hon har i princip tagit med sig våran äldsta från skolan under hela hösten men det passar inte maken utan han har påstått att det är för att underlätta för sig själv och skaffa en lekkamrat åt sin son...hon har gjort det eftersom vår son väldigt gärna velat gå hem till dem och ibland vägrat gå ur hennes bil så hon har inte velat såra barnet då det har varit smått kaotiskt och barnet sagt till henne att han inte velat vara hemma pga sin pappa.

    Han var tom sur när vi passade den äldsta i en natt när hon och hennes make var på förlossningen..men för mig har jag inget emot att ta hennes barn men då låser han in sig på rummet eller är sur och grinig så hennes son inte velat komma hit (vi bor 200 m avstånd men trots att hon skjutsas våra barn vid otaliga ggr har han aldrig erbjudit sig att ta med hennes son som ska till samma skola)


    Men guuuuud, han är ju totalt dum i huvudet?!
  • Anonym (Momo)
    Anonym (Orimligt) skrev 2021-01-24 20:28:05 följande:

    Jag har en sjuksköterskeexamen sedan 2009 ( är 34 år idag) och har därefter jobbat och pluggat till barnmorska i 1 år (1 termin kvar ) men avbröt studierna 3 mån innan examen tyvärr..jobbar nu dagtid på vårdcentral men funderar på att läsa till psykiatrisjuksköterska nu på distans innan den yngsta är redo att skolas

    Det stämmer att jag ville vara hemma med barnen på vardagarna men sedan engagemanget inte fanns på helger heller eller åtminstone får mig att känna mig uppskattad utan är bara sur och grinig då har jag känt att det börjar tära på både kropp och själ..han är en riktig energitjuv och jag har genom åren försökt läsa detta på olika sätt men inte fått något gehör..tänkt att det går över eller att han kanske känner sig osäker i papparollen men när man fått barn nr 5 och maken inte tagit en enda natt och anser att det är något allvarligt fel på en 10 veckors bebis och vill åka in till akuten för att barnet gråter en stund på natten..ja då börjar tålamodet tryta..speciellt när det sägs att ingen av de andra barnen höll på såhär (bebisen är hittills den lugnaste av alla barnen) ja då undrar man var mannen befunnit sig..när man kommer på att det är ensam hemma för återhämtning eller på tidigt morgon arbete ja då blir man lite arg på sig själv främst att man inte satt ned foten..


    Men om du verkligen känner såhär gå vidare och skapa dig ett liv där du blir lycklig. Man kan ju älta det för gångna i åratal utan att man ser att ens liv ringer iväg. Och när man inser så kan det vara för sent och man är jävligt bitter.

    Låter som en bra ide att och spännande med psykiatrisjuksköterska. Varför inte??

    Som du beskriver din man så verkar det inte finnas någon ömsesidig respekt och känns som att han inte vågar ta klivet i sitt egna liv till att må bätre , och bli den far han kanske inners inne vill va. Men att sopa igen spåren i åratal hjälper inte någon varken dig eller honom. För när man vaknar upp tillslut och höjer sinna inne röster såklart det inte händer nått. Deta borde du ha gjort direkt men det är tyvärr många kvinnor som biter ihop och glömmer att jo man kan ställa krav och jo mannen till enns barn ska vara delaktig och jo passar det inte så varsågod där är dörren.

    Vill man inte förändras så kan man inte. Därför ska man börja med sig själv.
Svar på tråden Min man vägrar ändra sitt nattarbete till dag trots 5 barn...är mitt ultimatum orimligt.