• Olivera

    Fredrika-Eleonora, Hedda-Eleonora eller Hedvig-Eleonora

    Anonym (församling) skrev 2021-01-24 19:55:57 följande:

    Hedvig Eleonora är även en församling och kanske inte är så kul att heta som.

    hedvigeleonora.se/

    Min mamma har dubbelnamn och hon har alltid ogillat det eftersom det dels är så långt (och då är hennes kortare än de här) och har/får man även ett långt efternamn blir det hopplöst när man ska fylla i sitt namn och det inte alltid finns plats. Hon hade ett långt efternamn både som ogift och senare även som gift när hon bytte namn.

    Med så många stavelser kommer heller ingen orka kalla henne för rätta namnet vilket kan bli lite tråkigt om man väljer namn för att man tycker att det är vackert.


    Ja Hedvig Eleonora är för mig och de flesta Stockholmare en stadsdel :) kanske nåt att tänka på även för andra delar av landet, för den händelse hon träffar på Stockholmare i framtiden :)
  • Olivera
    Anonym (Olivia) skrev 2021-01-26 11:46:12 följande:

    Varför skulle man göra det? Tycker man att Hedvig Eleonora är ett fint namn kan man ju absolut ge sitt barn det namnet, oavsett vad Stockholmare har för kopplingar till det. Eller tänker du också att du inte skulle ge ditt barn namnet Helena Elisabeth för att det är en kyrka i Umeå och Umeåbor skulle koppla det namnet till en kyrka? 


    Självklart gör man precis som man vill, det som efterfrågades var väl olika åsikter / perspektiv på namnen? Känner inte till Umeå så väl så vet inte hur förknippat namnen Helena Elisabeth är just med kyrkan, jag har personligen aldrig någonsin hört namnet Hedvig-Eleonora i något annat sammanhang än som benämning på en den av en stad... Som att döpa ett barn till Göte Borg, sjävklart gör man precis som man tycker blir vackert! Men om det är en kombination som är mycket ovanlig som namn och mycket etablerad som ortsnamn i en del av landet kanske det kan vara intressant att ta i beräkning, det skulle i alla fall jag vilja veta (om jag tex funderade på Helena Elisabeth och fick veta att samtliga Umeåbor med omnejd skulle fnissa till av det, så kanske det inte ändrar mitt beslut men kanske kan vara kul att veta i förväg?)
  • Olivera
    Hyllemor skrev 2021-01-27 01:32:36 följande:

    Hahahaha!

    Förresten så tycker jag inte att något barn i hela Sverige borde heta Knut eller Pauli utifall en Stockolmare stöter på en Malmöit. Inte heller borde något barn få heta Olof, ifall en Stockholmare råkar stöta på någon från S:t Olof. Förresten borde inte heller någon få heta Arild, ifall stockholmaren stöter på någon från Arild, eller så borde ingen få heta Vilhelmina eller Dorotea ifall stockholmaren åker norrut. Stackars, stackars stockholmare.


    Finns inget som gör folk på Familjeliv så provocerade som Stockholmare :)

    Det är väl olika, för mig är Dorotea och Vilhelmina främst ortsnamn eftersom de är så ovanliga som tilltalsnamn, det betyder inte att ingen ?får? använda dom som de tilltalsnamn de såklart också är. Knut och Olof tänker jag som tilltalsnamn, däremot skulle jag inte döpa ett barn till Sankt Knut, eftersom det för mig är en stadsdel i Malmö. Men som sagt, alla gör som dom vill!
Svar på tråden Fredrika-Eleonora, Hedda-Eleonora eller Hedvig-Eleonora