Inlägg från: Anonym (Sanningen förnekas) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Sanningen förnekas)

    Hur ska vi få ordning i samhället igen?

    Jemp skrev 2021-01-25 22:16:32 följande:

    Det blir så jobbigt när vi inte har personal nog för välfärden om vi skulle stoppa all invandring.

    Ang ts frågar jag mest när och varför?


    Menar du att du verkligen tillhör de extrem-naiva människor som väljer att blunda för att invandringen är en belastning för välfärden? Du väljer hellre tro på floskler och propaganda?
    De som kommit med den stora s k flyktingvågen medför i sig så stort behov av sjukvård och annan välfärd så vi tvingas skaffa arbetskraftsinvandrare för att klara av de extremt ökande vårdbehoven och behoven av välfärd som följer av att vi tagit emot så många s k flyktingar.
    Vårdbehovet VÄXER oproportionerligt och behovet av arbetskraftsinvandring ÖKAR för att vi ska ha personal tillräckligt för att vårda de s k flyktingarna.
    Det borde väl inte vara så svårt att förstå?
    Har du på senare tid besökt någon akutmottagning eller besökt svensk vård överhuvudtaget? Överrepresentationen av s k flyktingar är extremt tydlig.
    Jag själv och många jag känner, bl a personer som jobbar i vården, har intrycket av att omkring 50-75% av alla som besöker akuten är s k flyktingar medan det i själva verket borde vara högst omkring 2%.

    Du förstår väl i vart fall att det skiljer högst väsentligt mellan de som kan kallas för arbetskraftsinvandrare och de som kan kallas s k flyktingar?
    Jag kan i vart fall berätta en skillnad för dig; arbetskraftsinvandrarna har mindre än 10% arbetslöshet medan de s k flyktingarna har minst 90% arbetslöshet.

    Om du då dessutom tar i beaktande att varje s k flykting medför en oproportionerligt stor belastning på vården och övriga välfärden, i jämförelse med en genomsnittssvensk, medan arbetskraftsinvandrare medför mycket mindre belastning än genomsnittssvensken så kanske du börjar förstå att ditt uttalande visar att du valt att tro på floskler och falsk propaganda.
  • Anonym (Sanningen förnekas)
    Anonym (H) skrev 2021-01-26 18:56:51 följande:

    Du kanske kan vara mer specifik kring årtal eller årtionde? När var det menar du?


    Du och andra försöker bara flytta fokus. 
    Det finns ingen som helst anledning och inget behov av att specificera årtal eller närmare beskriva tiden.
    TS har en poäng
    och det hjälper inte att du vill försöka flytta fokus till att man ska diskutera årtal eller tidpunkt. Du klarar inte att förneka och dölja det TS och andra menar genom ditt försök att flytta fokus och ditt försök att leda debatten in på något helt annat.
  • Anonym (Sanningen förnekas)
    Anonym (J) skrev 2021-01-26 20:46:34 följande:
    Källa på det?
    Det behövs ingen källa för att styrka det som bara den minsta lilla gnutta sunt förnuft redan har bekräftat. Det är bara att öppna ögonen.
    Att du och dina gelikar alltid ropar efter källa är bara ett invant trick för att flytta fokus och för att du ska försöka lyckas med att fortsätta dölja och förneka sanningen.
    För inte alls länge sedan var du förmodligen en av alla dem som drog rasistkortet i tid och otid, så som det trick ni då hade vant er vid. Vissa av dina gelikar har fortfarande inte fattat att den tiden är förbi och de försöker alltjämt dra rasistkortet i tid och otid och gör sig då fortfarande till åtlöje.

    Mot samma argument som många drog rasistkortet för bara två-tre år sedan så måste alla i så fall i dag ständigt hålla upp rasistkortet även mot den sittande regeringen. Idag är det vardagsmat för de allra flesta politiker i de flesta partier att framföra samma argument som tidigare bara SD vågade använda!
  • Anonym (Sanningen förnekas)
    Xenia skrev 2021-01-27 01:24:48 följande:

    Jag trodde tråden skulle handla om män och kvinnor och kriminalitet, men ska tydligen handa om invandrare och invandringspolitik.


    Hur skulle det ens vara möjligt att nyanserat och utan att blunda resonera omkring kriminalitet, eller dagens allvarliga förändringar/problem i relationen manligt/kvinnligt,
    utan att resonera om t ex integrationen, utanförskapsområden etc?
    Med det följer hur självklart som allra helst att mycket handlar om invandrare och invandringspolitik, eller?
  • Anonym (Sanningen förnekas)
    Anonym (J) skrev 2021-01-27 06:40:20 följande:
    Vad dillar du om? Vilka gelikar?
    Och med den drucknes envishet försöker du återigen flytta fokus.
    V v återgå till trådämnet.
  • Anonym (Sanningen förnekas)
    Anonym (J) skrev 2021-01-27 11:10:33 följande:
    Jag är rejält trött på att många vräker ur sig saker utan att ha källa på det. Såna som jag, seriösa människor som röstar på "ett visst parti" blir drabbade eftersom folk drar oss alla över en kam.
    Ja men gå då före och visa den rätta vägen,
    återgå till trådämnet!

    Det behövs ingen källa för att styrka det som bara den minsta lilla gnutta sunt förnuft redan har bekräftat. Det är bara att öppna ögonen.
  • Anonym (Sanningen förnekas)
    Anonym (H) skrev 2021-01-27 11:29:25 följande:
    Så att kvinnor gjort sig oberoende av män är ett problem för dig? Du föredrar att kvinnan är beroende av mannen vilket var norm då?
    Och med den drucknes envishet försöker du återigen flytta fokus.
    V v återgå till trådämnet.
  • Anonym (Sanningen förnekas)
    Anonym (H) skrev 2021-01-27 11:49:23 följande:
    Det hör till ämnet! Läs TS! Då kvinnor var kvinnor är precis detta.
    Nu har jag läst igen och hittar inget om kvinnans beroende av mannen?

    V v återgå till trådämnet i stället för att försöka flytta fokus bara för att försöka dölja och förneka problemen.
  • Anonym (Sanningen förnekas)
    Xenia skrev 2021-01-27 14:21:37 följande:
    Då borde det ha framgått av redan av rubriken eller av startinlägget. Så att man fattar att det är (ännu) en invandringstråd.
    Jag har i vart fall inte på något sätt uppfattat det som en s k invandringstråd. Var får du det ifrån?
    Rubriken är: Hur ska vi få ordning i samhället igen?
    Och trådstarten handlar bl a om kriminalitet.
    Som sagt, jag uppfattar det inte som en invandringstråd.

    Men jag själv liksom alla jag känner anser att en hel del av oordningen och problemen i vårt nya samhälle, särskilt gällande kriminalitet, bl a kan knytas till problemen med de nya utanförskapsområden, och att motsvarande problem också växer utanför dessa utanförskapsområden, som kommit under relativt sen tid.
    Därmed finns också en direkt och självklar anknytning till det nya Sveriges enorma problem med integrationen. Enorma problem som är relativt nya och som har kommit under relativt sen tid.
    Men du menar att det ska döljas och förnekas för dessa problem får man inte prata om för då blir det en invandringstråd?
    Hur ska man då kunna prata om problemen i tråden och hur ska man då kunna svara på frågan i rubriken???

    I dag finns det väl knappast någon enda politiker på kommun-nivå eller på riksdagsnivå, knappast heller någon vanlig medborgare, som förnekar att vi har stora problem med integrationen och att det leder till oordning och problem i vårt nya samhälle. Säger du också till dem att det inte är tillåtet att ha sådana åsikter och att de inte får diskutera dessa problem?

  • Anonym (Sanningen förnekas)
    Missermajser skrev 2021-01-27 16:37:56 följande:

    Du har aldrig funderat på konsekvenserna av det? Om den ultraPK radikalhögern lyckas krossa tilliten fullständigt i samhället så blir nästa steg att själv ta makten...


    Vilka blir effekterna av att tilliten försvinner om man jämför med andra länder där den inte finns? Hur ser problemen ut där och hur går det med att bygga upp dessa länder?


    Yep och sedan bör man kunna få fart på allt som är raserat och man ska kunna får en klar majoritet nöjd...


    Vi börjar med återvandringen... 


    C.a: 20% lägre befolkning....


    Då försvinner alltså konkurrensen på arbetsmarknaden och vi får massor av tomma hyresrätter. 


    Hur blir effekten på ekonomin tror ni? Vad händer?


    Det är många tankefel i det du försöker säga.

    Men jag tar ett tydligt exempel:
    Många invandrare bor i hyresrätter. Nästan alla intäkter som de flesta invandrarna/flyktingarna har kommer från skattemedel. Deras kostnader, t ex hyran, betalas i de flesta fall helt med skattemedel.
    Om de återvandrar kommer lägenheten/hyresrätten att stå tom (enligt dig).
    Vad blir då kostnadsskillnaden för staten/skattebetalarna?
    I första läget betalades invandrarens hyra med skattemedel.
    I andra läget finns ingen hyreskostnad som ska betalas.
    Vad blir kostnadsskillnaden för staten/skattebetalarna?

    Hyreskostnaden blir ett nollsummespel.
    Självfallet blir totalkostnaden för skattebetalarna/staten mycket lägre eftersom de flesta invandrare/flyktingar kostar så väldigt mycket mera än bara hyreskostnaden.
    Massor av tomma hyresrätter (ditt uttryck) kostar väldigt mycket mindre än massor av hyresrätter som betalas med skattemedel. Det borde inte vara svårt att förstå?

    Oavsett hur framgångsrik man skulle kunna bli med återvandring så kan det aldrig någonsin ge mer än max ett par procent av befolkningen, men sannolikt snarare 1%.
    20%, eller att två miljoner människor (!!!) skulle återvandra, som du hävdar, skulle självfallet aldrig någonsin kunna bli fallet. Hoppas du klarar inse det orimliga?
    Men oavsett om det medförde 1% eller 2% befolkningsminskning så skulle det vara mycket positivt för landets ekonomi.
    Det mest positiva och på alla sätt mest naturliga var självfallet om vi nu tog en paus i s k flyktinginvandring och liknande. Det borde vara helt stopp till dess vi har löst de problem med integration som vi nu redan har.
    Viss reglerad arbetskraftsinvandring kan dock krävas eftersom behoven av arbetskraft i välfärden, t ex i vården, har ökat så mycket pga av flyktinginvandringen. De nya svenskarna har extremt stort behov av vård och välfärd.
    Men med arbetskraftsinvandring i stället för s k flyktinginvandring skulle vi ju t ex kunna spara flera miljarder bara på att välfärdsbrotten skulle minska.

    Ett av dina allvarligaste tankefel i stort är dock att du inte verkar fatta att det är konsumenternas behov som styr allt, t ex produktion och löner.
    I slutändan måste det alltid finnas en betalande kund, alltså en enskild konsument, som betalar. Det är konsumentens behov och vilja att betala som styr allt.
    Om det inte finns ett kundbehov att tillfredsställa, om det inte finns en betalande kund, så kan aldrig arbetsgivare, eller de du kallar "kapitalet" få in några pengar. Då finns inget behov att anställa fler löntagare. Om inte kunden är beredd betala ett högre pris så kan löngivaren aldrig få in mera pengar och löntagaren kan  aldrig få höge lön.
    Det är alltid konsumentens behov och viljan att betala för att tillfredsställa dessa behov som styr!
  • Anonym (Sanningen förnekas)
    Anonym (Go) skrev 2021-01-27 18:24:09 följande:
    Vad tror du egentligen?

    Sveriges befolkning hade gått ner de senaste 30 åren om det inte vore för invandring.

    Nej, sakfel av dig.

    Hur kan du veta hur landet Sverige skulle ha utvecklat sig, t ex gällande ekonomi och välfärd, om vi inte hade haft en så mycket större invandring än andra jämförbara länder?
    Väldigt mycket hade sett väldigt mycket annorlunda ut.

    Hur skulle det t ex ha fungerat i Svenska skolor och i utbildningsväsendet om vi hade varit mer "normala"? Hur skulle kriminalitet och samhällsproblem ha sett ut om vi inta hade något enda utanförskapsområde? Hur skulle det ha sett ut om vi hade 7 miljarder mindre kostnader bara för att välfärdsbrotten inte fanns?

    Om allt hade sett väldigt mycket annorlunda ut,
    hur skulle då Svenskarnas lust och vilja att skaffa barn ha sett ut?

    Hur många välutbildade, entreprenörer och höginkomsttagare (betalar väldigt mycket i skatt!) som nu emigrerat hade i stället valt att stanna kvar i Sverige? 
    De kanske både hade valt att föda många barn, uppmuntrat dem att utbilda sig i vårt utmärkt väl fungerande utbildningsväsen? Då hade vi kanske haft världens bästa skola? Hur många hade valt att starta framgångsrika företag som då hade behövts i ett annat Sverige med många glada och ekonomiskt trygga svenskar som hade haft massor av behov?

    Jag hävdar att Sveriges befolkning hade inte minskat och att landet Sverige, vår välfärd och innevånarna hade kunnat må oändligt mycket bättre!

  • Anonym (Sanningen förnekas)
    Xenia skrev 2021-02-12 12:01:08 följande:
    Var är det där för nonsens? Vem har påstått att svenskarna ska sluta skaffa barn för andras skull? Vem har öht gjort det? Poängen är att svenskarna alldeles av sig själva (precis som andra västerlänningar) skaffar färre barn.
    En trolig orsak till att svenskarna väljer att skaffa färre barn är för att man inte har så stor lust att sätta barn till världen i det nya samhälle som vi har skaffat oss!

    Om allt hade sett väldigt mycket annorlunda ut,
    hur skulle då Svenskarnas lust och vilja att skaffa barn ha sett ut?
    Vet du det?

    Hur många välutbildade, entreprenörer och höginkomsttagare (betalar väldigt mycket i skatt!) som nu emigrerat hade i stället valt att stanna kvar i Sverige?
     

    De kanske både hade valt att föda många barn, uppmuntrat dem att utbilda sig i vårt utmärkt väl fungerande utbildningsväsen?
    För att du ska förstå: om allt varit annorlunda, om vi inte hade dragit på oss våra nya samhällsproblem så skulle vi ha kunnat utvecklat världens bästa utbildningsväsen! Och världens bästa sjukvård!

    Nu väljer vi i stället att lägga massor av resurser på något helt annat, vilket bl a för till följd att svenskarna inte vill sätta barn till världen.


Svar på tråden Hur ska vi få ordning i samhället igen?