Inlägg från: Missermajser |Visa alla inlägg
  • Missermajser

    Hur ska vi få ordning i samhället igen?

    Lösningen är enkel. Skippa EU, bygg bostäder och håll igen på befolkningsökningen tills vi har balans på arbetsmarknaden. Dvs att vi har jobb till så gott som all arbetsför befolkning. 

  • Missermajser

    Gällande könsidentitet så låt bara folk vara som dom är. Tillslut är folk sig själva utan att försöka leva upp till vad det tror andra tycker. Svårare än så är det inte. Tjafsar ingen om det så slutar folk också att hålla på och hävda en massa identiteter. Säger någon att denne är queer, asexuell, trans eller vad det nu är så le och låt det va.

  • Missermajser
    Anonym (hmm) skrev 2021-01-27 14:23:34 följande:
    Det är för simpelt att tänka att det ska förbättra eller rädda situationen... Men jag förstår dig. Vart får du din inspiration eller vem ser du upp till, vad gäller sånna här problemlösningar?

    Anonym (5678) skrev 2021-01-27 14:22:43 följande:
    Ja, tänk så enkelt! Lätt som en plätt.

    Att de styrande inte fattar?

    Kan du tala om det för dem?

    Dom vill inte det på vaken höger eller vänstersida eftersom priset på arbetskraften går upp och där med produktionskostnader. Då säljer man sämre på exportmarknaden och får lägre kvartalsvinster.


    Samma sak med fler bostäder... Då går ju hyror och fastighetspriser ned... Slut på att köpa och ta lån, bara betala räntor och sedan sälja dyrare... Tja därför... 


    Alternativen ser du idag... Konkurrensen och reservarbetskraften kostar enorma pengar i välfärd=skatter. 


    Väljer man bort välfärden flippar kriminaliteten ut ännu mer och då biter inte ens de hårdaste straffen längre.


    Det finns med andra ord ingen väg ut ur detta som folk vill ha idag.


     

  • Missermajser
    Anonym (hmm) skrev 2021-01-27 14:28:58 följande:
    Har de börjat bjuda in föreläsningar till skolor om transsexuella, non-binary osv?
    För när det blir politiskt, så måste man vara medveten om hur ungdomar blir påverkade.. Man ska inte tro att man kan blunda åt politiken, att den inte kan råka skada.. typiskt att man ofta är godtrogen i svensk kultur, lita på staten, sen går det åt helvetet och man ångrar sig (att man inte var lite mer ifrågasättande av statens val).

    Kolla bara livsmedelsverket. Eller arbetsförmedlingen. Eller försäkringskassan.. Man har väl blivit tillsagd hur bra det ska funka, och sen i praktiken stöter man på saker man blir upprörd av och inte förväntade sig.. man är upprörd för man helt enkelt var naiv från första början 

    Att låta folk va va dom är gäller så klart såskoppar i myndigheter, regering och riksdag med. Mina ungar har kommit hem från skolan och sagt att det inte finns pojkar och flickor. Jag förklarade att de flesta har ett kön utom några ytters få. Dom där ytterst få som har blandat eller där det är osäkert vilket dom har men att de nog tycker det är jobbigt om alla andra tycker dom är konstiga. Har inte fått fler frågor om det.


    Visst kan tillit vara ett problem men samtidigt är ju tillit en av orsakerna till att vi ens har ett fungerande samhälle. Fanns inte den skulle ju ingen anlita någons tjänster. Vi skulle bo i hyddor allihop.

  • Missermajser
    Anonym (Every. Single. Time.) skrev 2021-01-27 15:43:37 följande:

    Det börjar på å och slutar på g..... Sedan att slå oss lösa från Every Single Time-makten(och inflytandet) och att försvaga staten.


    Du har aldrig funderat på konsekvenserna av det? Om den ultraPK radikalhögern lyckas krossa tilliten fullständigt i samhället så blir nästa steg att själv ta makten...


    Vilka blir effekterna av att tilliten försvinner om man jämför med andra länder där den inte finns? Hur ser problemen ut där och hur går det med att bygga upp dessa länder?


    Yep och sedan bör man kunna få fart på allt som är raserat och man ska kunna får en klar majoritet nöjd...


    Vi börjar med återvandringen... 


    C.a: 20% lägre befolkning....


    Då försvinner alltså konkurrensen på arbetsmarknaden och vi får massor av tomma hyresrätter. 


    Hur blir effekten på ekonomin tror ni? Vad händer?

  • Missermajser
    momjanet skrev 2021-01-27 15:28:36 följande:
    Så du vill återupprepa samma misstag som gjordes på 1970-talet.

    Du behöver tänka några varv till och framförallt läsa på om både samhällsekonomi och allmän samhällskunskap.
    Läs om och läs rätt! Läs även senare inlägg om varför vi inte vill ha någon lösning på problemet. Förklarar ganska tydligt där varför. 
  • Missermajser
    Anonym (Every. Single. Time.) skrev 2021-01-27 17:05:22 följande:
    Jag talar om att ge makten åt familjerna och den enskilde. Det är inte bra för någon att vi är så beroende av staten. Jag talar alltså inte om en nazze-revolution ellet något.

    Gällande återvandring så är det förstås inte en universallösning, men det är en nödvändig början. Det är orimligt att svenskarna inte står först i kön till resurserna och inte är trygga i sitt eget land. Att bli av med billig arbetskraft är bara bra. Dels är det inte rimligt at dessa utlänningar ska importeras som en form av slavar light och dels ska arbetskraft få liv att kosta, det gynnar alla.

    Staten vi lever i är ju en representativ demokrati. Att minska denna till en minimal nattväktarstat bygger ju mycket på att man även vänder sig emot folkstyren.


    Dvs önskemålen från de liberaler som önskar detta är ju att man ska kunna styra samhället genom eget kapital. Det kallas konsumentmakt men i kalkylen får man räkna med att de med störst kapital har makten. Själva folkstyret ska bara omfatta rättsväsende och militär. Sedan skiljer det sig så klart hur mycket man vill krympa staten mellan de olika liberala förgreningarna. På så vis slipper man folkstyren eller att de stora massorna kan påverka samhället med gemensamt kapital. 


    Idag har man löst problemet genom att man sett till att staten inte har andra inkomstkällor än just skattemedel. Det gör att staten är underordnad näringslivet mer än valmanskåren. Med andra ord har man sett till att staten alltid agera så mycket så möjligt i näringslivets intresse. OBS jag menar förstås de största aktörerna. Alla inom näringslivet har så klart inte samma intressen inom politiken. Motsättningen ser man ju både i Sverige och t.ex. USA där de kapitalstarka och medelklass drar åt det konservativa hållet. I städerna drar samma kategorier åt liberalt håll då dessa gör större kapitalvinster på globala förhållanden inom mjukvarubranscher mm.


    Det finns i alla fall helt klart en kraftig motsättning mellan konservativa och liberaler oavsett om jag har inte har rätt i min analys.


    Ska man gå till t.ex. AfS som vill ha en platt skatt och banta välfärden genom att villkora den kraftigt så får det följder. Återvandringen leder ju till att konkurrensen minskar och som sagt kostar arbetskraften då arbetstagarna får större förhandlingsutrymme. Man kan ju inte rakt av ersätta den gamla invandringen med östeuropéer. Då tappar de ju snabbt väljarstödet hos stora dela av befolkningen. Alternativet är väl då att ha en auktoritär lagstiftning och straffa fackliga stridsmedel hos begränsade delar av befolkningen så att man inte får alla emot sig. SD har vad jag förstått redan valt att bibehålla den fria rörligheten inom EU för att bibehålla låga produktionskostnader för exportmarknaden.


    Problemet med t.ex. M och SD blir ju då att hur höga straff de än sätter på brottligheten så fortsätter den att öka för att den procentdel som offras för konkurrensen får sämre välfärd. De flesta kriminella eller arbetslösa försöker så klart ändå tjäna snabba cash om de ändå inte räknar med att komma någon vart den vanliga vägen. 


    Med befintlig utveckling så kan man ju behålla systemet som det är men de som sker då är ju att vinstmarginalerna krymper med tiden. 


    Jag ser som sagt ingen utväg utifrån de krav människor ställer. Dagens samhälle har helt enkelt inte utrymme för en växande medelklass. 


    Så, nu har jag försökt förklara utan att direkt angripa de olika högerfalanger som kritiserar det etablissemang de själva är en del av.


     


     

  • Missermajser
    Xenia skrev 2021-01-27 18:11:19 följande:
    Inte så enkelt som du tror.

    1. Skippa EU
    Hur tänker du då? Ska vi bli som Norge, som måste följe EUs regler med vissa undantag men inte har något inflytande? De betalar också en avgift till EU men lägre än vad EU-länderna gör.

    2. Bygg bostäder
    Det görs redan. Bördig åkermark försvinner och grönområden i städerna. De nya lägenheterna är för dyra för de fattiga som saknar egen bostad.

    3. Håll igen befolkningsökningen
    Hur ska det gå till? Endast ett (el två) barn tillåts enligt modell Kina? Tvångsaborter?

    För det första tror jag inte du har fattat min poäng. Jag för ingen debatt om att gå ut ur EU eller hur JAG vill ha det.


    1.Försöker bara bemöta logiskt TS utifrån TS världsbild. De som ojar sig mest över kriminaliteten idag är lika oroade över invandringen. Är man emot den så måste så klart den fria rörligheten bort så då gäller det ju även att stå utanför EES. 


    2. Byggs bostäder görs, ja. Naturligtvis syftar jag på byggande i syfte att minska bostadsbristen där det finns jobb. Inte att investera i bostäder inför kommande oreglerade marknadshyror.


    3. Reglera invandring så att utbudet på arbete växer ikapp arbetsför befolkning. Dvs bort med jämviktsarbetslöshet. Slutligen förklarar jag i ett senare inlägg varför folket och politikerna inte har intresse av detta. Du hittar uppföljningen i inlägg #77.och #89.

  • Missermajser
    Xenia skrev 2021-02-12 12:01:08 följande:
    Var är det där för nonsens? Vem har påstått att svenskarna ska sluta skaffa barn för andras skull? Vem har öht gjort det? Poängen är att svenskarna alldeles av sig själva (precis som andra västerlänningar) skaffar färre barn.

    Det är ett intressant fenomen det där. Folk fantiserar ihop politiska scenarion som de sedan radikalt bekämpar... Det måste kännas skönt att besegra påhittade faror runt hörnen. Man vinner ju alltid ,mot sådant som inte finns..;)


     

  • Missermajser
    Anonym (Sanningen förnekas) skrev 2021-02-12 14:06:44 följande:
    En trolig orsak till att svenskarna väljer att skaffa färre barn är för att man inte har så stor lust att sätta barn till världen i det nya samhälle som vi har skaffat oss!

    Om allt hade sett väldigt mycket annorlunda ut,
    hur skulle då Svenskarnas lust och vilja att skaffa barn ha sett ut?
    Vet du det?

    Hur många välutbildade, entreprenörer och höginkomsttagare (betalar väldigt mycket i skatt!) som nu emigrerat hade i stället valt att stanna kvar i Sverige?
     
    De kanske både hade valt att föda många barn, uppmuntrat dem att utbilda sig i vårt utmärkt väl fungerande utbildningsväsen?
    För att du ska förstå: om allt varit annorlunda, om vi inte hade dragit på oss våra nya samhällsproblem så skulle vi ha kunnat utvecklat världens bästa utbildningsväsen! Och världens bästa sjukvård!

    Nu väljer vi i stället att lägga massor av resurser på något helt annat, vilket bl a för till följd att svenskarna inte vill sätta barn till världen.

    Det kan också vara så att hela västvärlden är inne i en tid där den fallande profitkvoten gör att utrymmet för en så stor medelklass krymper....


     Den klass du är på väg att degraderas till brukar i mer pressade stadier få fler barn och mindre när de får det bättre...

Svar på tråden Hur ska vi få ordning i samhället igen?