Inlägg från: SkumGrönBanan |Visa alla inlägg
  • SkumGrönBanan

    BF Oktober 2021

    Al88 skrev 2021-03-29 15:45:04 följande:

    Skönt! Grattis nu kan du pusta ut:)...har också funderingar kring mina bilder och fattar 0 av nubb/skallbasteorin etc och inte blir jag klokare av att försöka läsa på haha


    Nej jag har också försökt förstå. Nuben verkar inte alltid visa sig vilket gör den svår att använda och skalllteorin har jag visserligen förstått men så tittade jag på gamla ultraljudsbilder på grabbarna och enligt den borde de varit tjejer, så litar inte på den teorin alls... man får väl helt enkelt vänta och se!
  • SkumGrönBanan

    Tiden går och redan vecka 18 imorgon. Har varit så nöjd över att illamåendet gett sig men det pendlar tydligen. Idag känner jag mig spyfärdig igen och det började redan i natt när jag egentligen borde sovit. Så tröttsamt så!

    Men men, nu mindre än två veckor till RUL. Det är alltid nåt ????

  • SkumGrönBanan
    Kroonkan skrev 2021-04-22 16:02:06 följande:

    Någon av er andra i denna (grupp) som är duktiga på att gissa kön? Som skulle våga gissa på mig? Jag la upp en bild lite längre upp. Bilder från KUB. Är nu i vecka 14+6 så snart går man in i vecka 16. Var hos fysioterapeut idag och fått foglossnings bälte. Som jag börjat använda from idag. Han sa att oftast lugnar det ner sig i vecka 30, (hoppas det). För haft lite ont.. Bältet är endå skönt och ger stöd. Fick testa flera olika. Blev förvånad man fick det gratis. Trodde det skulle kosta. Vad menas med Nuben? Om bebisen har en sk nube är det en flicka då eller pojke? :) Hoppas ni alla mår bra?


    Ser ut som en flicka tycker jag!
  • SkumGrönBanan
    Kroonkan skrev 2021-04-22 16:02:06 följande:

    Någon av er andra i denna (grupp) som är duktiga på att gissa kön? Som skulle våga gissa på mig? Jag la upp en bild lite längre upp. Bilder från KUB. Är nu i vecka 14+6 så snart går man in i vecka 16. Var hos fysioterapeut idag och fått foglossnings bälte. Som jag börjat använda from idag. Han sa att oftast lugnar det ner sig i vecka 30, (hoppas det). För haft lite ont.. Bältet är endå skönt och ger stöd. Fick testa flera olika. Blev förvånad man fick det gratis. Trodde det skulle kosta. Vad menas med Nuben? Om bebisen har en sk nube är det en flicka då eller pojke? :) Hoppas ni alla mår bra?


    Ser ut som en flicka tycker jag!
  • SkumGrönBanan

    RUL avklarat till slut. Allt såg fint ut, så nu är jag lättad.

    Vad gäller kön så sa läkaren "det verkar vara en flicka" varpå jag frågar hur övertygad han var på det och han svarade "99 procent" sen blir han tyst en lång stund för att sen lägga till "men måla inte om rummet".

    Inte för jag hade tänkt måla om rummet men skulle ni ställa in er på att det är en tjej utifrån dialogen jag beskriver?

  • SkumGrönBanan
    MaTik skrev 2021-05-10 12:50:31 följande:

    Ja, det är nog en tjej! De är väl lite försiktiga med att säga 100% just med tjejer, eftersom bebisen kan gömma sig lite. Men jag tror att du kan känna dig säker!

    Jag har två veckor kvar till RUL och har börjat noja lite, men igår kände jag tydliga rörelser för första gången, så nu är jag lugnare. Så mysigt!


    Ja det är det tacksamma med rörelserna. Man behöver den bekräftelsen för att inte börja noja... och ja väntan till RUL är dryg. Jag skulle egentligen haft den för en vecka sen men läkaren blev sjuk så jag behövde vänta en(!) hel vecka till. Normalt sett går veckor fort men inte när man väntar på sånt här.

    Jo navelsträngen hade varit lite i vägen så förstår att det kan vara lurigt att säga 100 procent. Kanske inte köper på mig en hel garderob men nåt plagg Kanske..
  • SkumGrönBanan

    Åderbråck har jag med, är i vecka 29 nu och framför allt mitt högerben ser inte alls nåt kul ut. Dessutom varmt så man har ingen lust att springa omkring i stödstrumpor. Nån som förresten vet om stödstrumpor hjälper mot åderbråck?

    Sjukt jobbiga foglossningar med, också värst på högersidan. Smärta under revbenen på högersidan med, barnmorskan sa att den lille tryckte där. Funderar på om det är favoritplatsen och anledningen till att alla krämpor drabbar min högersida främst...

  • SkumGrönBanan

    Jag har 30 dagar kvar till bf nu, hade ju först bf i början av oktober men sen blev det sista september, fast jag har hållit mig kvar i den här gruppen.

    Hela kroppen tycker att det räcker nu med att vara gravid pga alla krämpor. Sen tycker jag själv att det är mycket som tyder på att det borde va dags typ nu (väldiga sammandragningar, läckande vatten(?), slempropp som delvis gått men framför allt ett sjukt tryck nedåt) men gissar att jag bara övertolkar signaler och vet att allt jag rabblade tidigare är sånt som man kan få dras med länge innan bebisen faktiskt vill ut. Med mina två äldre så gick jag ju över en vecka så det borde väl va rimligt nu med.

    Har bestämt mig att jobba månaden ut eftersom jag ändå kan jobba hemma pga pandemin men det är tungt ändå, har väldigt svårt att koncentrera mig eller på riktigt göra skäl för lönen... men ändå ska jag försöka härda ut!

    Den lilla ligger iaf åt rätt håll enligt gårdagens besök hos barnmorskan, det betyder också att magen sjunkit lite och att andningen går lite lättare...

    Eftersom jag vet att det här blir min sista graviditet tycker jag att det är lite sorgligt att krämporna får sånt fokus, man borde ju få njuta mer av miraklet som det faktiskt är att va gravid.. men men även det är väl en del av den naturliga processen för att göra en redo för "slutet" med förlossningen och allt.

  • SkumGrönBanan
    Mrs87a skrev 2021-08-31 16:38:56 följande:

    Hallå hallå!

    Läser era inlägg, sänder pepp och ork till er. Nu är det slutspurten kvar!

    Själv var jag hos barnmorskan idag. Vi pratade lite allmänt om min graviditetsdiabetes som jag numera medicineras för. Blodsockret på morgonen är inte riktigt så lågt som det borde, men det diffar inte mycket. I övrigt ligger sockret inom normala värden. På torsdag ska jag på tillväxtultraljud hos specialistmödravården och enligt barnmorskan ska det också planeras in ett datum för igångsättning. Som det ser ut nu blir jag igångsatt senast 8 oktober, alltså 8 dagar innan bf. Känns både skönt att ha en planering men samtidigt rädd för den brutala smärtan jag kommer få uppleva. Skulle kanske vara bättre att bli överraskad med en förlossning.. Förra förlossningen blev jag också igångsatt och det var långdraget (tog 3 dygn innan dottern gjorde entré).

    Här förbereder jag inför bebis ankomst. Tror det enda som behövs inhandlas nu är blöjor (till både bebis och mig).

    Funderar även på vad man ska ha med i förlossningsväskan..? Har du nåt bra tips?


    Lite pepp till dig med då. Låter kämpigt med diabetesen även om ni verkar ha den under kontroll men ändå skönt med ett datum att förhålla sig till. Sikta in dig på att det blir den 11e då så blir ev tidigare en glad överraskning istället:)

    Till väskan behövs väl bara en mysig filt, lite kläder till dig, den lille och några Snickers (alternativt nåt som du tycker är mumsigt och energigivande ;))
  • SkumGrönBanan
    E M A skrev 2021-09-05 18:05:16 följande:

    Hej tjejer! (GrönSkumBanan och Mrs87a) och andra?

    Tufft att jobba så länge med allt du känner nu! Heja dig! Hoppas du orkar, men lyssna på kroppen? Heja er båda. Och packa den där väskan? Inatt åkte jag in i ambulans. Ensam hemma med dottern 6 år. Pyttelite blod i toan, lite sammandragningar o sen hela slemproppen? Nu ligger jag på ett annat sjukhus än där jag ska vara eg, men de vågar inte flytta mig än. Kanske aldrig. Jag var öppen 2 cm. V 34. Nu är det stillaliggande och försök till att få ner värkarna så länge som möjligt. Annars snitt här ist o helikopter m bebisen till en annan stad där vi eg skulle föda? Hör av mig när jag orkar o vi vet mer. Hej på er!


    Men oj, vad ska man hoppas på? Kan det gå tillbaka när det börjat öppna sig? Spännande nånstans Men förstår att det är lite för tidigt egentligen. Stort lycka till i vilket fall som helst.

    Som en bonus till allt annat har jag åkt på nån förkylning med feber. Är visserligen vaccinerad Men kommer covid-testa mig imorgon ändå...

    Som sagt - lycka till nu och heja dig!
  • SkumGrönBanan
    E M A skrev 2021-09-15 18:07:24 följande:

    Tack! :) Det är lite svajigt? Ena stunden tror de hon är stabiliserad och nästa sekund dippar hon igen? Jobbig tid framför oss. Sen kanske den stora operationen i helgen. Vi får se hur det blir.


    Håller tummarna med och skickar dig lite styrka <3
Svar på tråden BF Oktober 2021