Inlägg från: GrodanS77 |Visa alla inlägg
  • GrodanS77

    BF Oktober 2021

    Enkeli skrev 2021-03-10 08:22:35 följande:

    Här är en till som får vänta till fredag, förra veckan 6+0 var jag på tidigt ultraljud och de såg bara en tom hinnsäck. I lördags var jag på min ivf klinik för att jag skulle få cytotec så jag får ut denna sk ?missed abortion? som också är ofostrig graviditet. Då säger läkaren att hon tycker se ngt fladdrande och vägrar ge mig medicin.. så jag måste tillbaka på fredag, lever på postafen och lergigan. Mår så illa.. sjukt jobbig tid mentalt.


    Va bra att du gjorde ett till ultraljud! Ibland kan det vara svårt att se något tidigt i en graviditet. När jag gjorde i V6+3 så krävdes det två ultraljudsmaskiner och två sköterskor för att hitta ett tickande hjärta. Till en början syntes fostret som ett lite grått ludd längst ena sidan av hinnsäcken, emellanåt, och det gick inte att se hjärtat. Men efter lite trixande så.. Gjorde ett till i v7+5 och då gick det mycket lättare att se.

    Hoppas att det går bra på fredag!!
  • GrodanS77
    Al88 skrev 2021-03-09 17:54:54 följande:

    Var på tidigt ultraljud idag och såg då en liten krabat i v 10+1 vilket innebär att bf blir 3 oktober istället premiminärt såklart..kände mig spyfärdig inför ul med tanke på 2 tidigare MA men kunde slappna av lite efter iallafall :)


    Grattis! Va härligt att det gått bra! Har själv haft MA så jag förstår känslan innan!
  • GrodanS77
    Baconpie skrev 2021-03-09 22:52:03 följande:

    Jag fick en till lite större blödning igår med en STOR klump och sen avtog det. Nu mest när jag torkar, men idag känner jag mig inte gravid längre.. symtomen känns avtagande. Men jag får vul på fredag, får stå ut tills dess med ovissheten.


    Håller tummarna för att det går bra på fredag! Både jag och Sussna har ju haft blödningar där det hittills har gått bra. Jag hoppas att det är samma för dig! Jag hade också stora klumpar.
  • GrodanS77
    Baconpie skrev 2021-03-10 10:43:54 följande:

    Tack snälla för dina ord. Jag hoppas innerligt att få se ett litet hjärta på fredag. Än är det nog möjligt.

    Har dina blödningar avtagit helt?


    Ja, inga mer röda blödningar sen V6. Däremot brunrosa och sen mer mot det brungula, men det är bara gammalt blod. Jag tar lutinus, progesteronvagitatorer i och med äggdonationen. får rejäla flytningar av dem och blodet/resterna späds ju ut så kan säker skilja lite färgmässigt utan dem.

    Ang symtom så kan de variera också från dag till dag. Så om symtomen är borta en dag eller några timmar så behöver det inte vara fel bara för det.
  • GrodanS77
    Enkeli skrev 2021-03-10 16:15:52 följande:

    Tack snälla för pepp! Hur kommer det sig att det blev 2 maskiner? Jag ska dit på fredag, då är det 7+2. Fick lergigan igår av min läkare för mått så dåligt, idag mår kag dock bra. Kanske för jag sov 19-07.30 haha


    Den första maskinen var inte tillräckligt bra för att se allt. Kvaliteten kan variera med ålder på maskinen. Tyckte att de pratade om att ?staven? var sliten.

    Låter ju lovande att du mått så dåligt.
  • GrodanS77
    Enkeli skrev 2021-03-10 16:15:52 följande:

    Tack snälla för pepp! Hur kommer det sig att det blev 2 maskiner? Jag ska dit på fredag, då är det 7+2. Fick lergigan igår av min läkare för mått så dåligt, idag mår kag dock bra. Kanske för jag sov 19-07.30 haha


    Den första maskinen var inte tillräckligt bra för att se allt. Kvaliteten kan variera med ålder på maskinen. Tyckte att de pratade om att ?staven? var sliten.

    Låter ju lovande att du mått så dåligt.
  • GrodanS77

    Lycka till till er som ska på ultraljud idag! Hoppas verkligen att det kommer gå bra för er!

    Själv har jag kommit in i nån deppfas. Förra graviditeten hade jag mf i V8+1. Nu är jag i V8+6. Så jag har passera dagen för missfallet men är istället rädd att fostret dött och kroppen inte fattat.När jag gjorde ivf så råkade jag ut för det ett par gånger. Nu är det ju äggdonation så det är ju andra förutsättningar, men kan ändå inte släppa det där med missed abortion.

    Var för kan man liksom aldrig vara glad utan hela tiden oroa sig för något nytt? Måste nog försöka få till ett vul nästa vecka för att inte bli helt knäpp.

  • GrodanS77
    Baconpie skrev 2021-03-12 10:00:30 följande:

    Ville uppdatera nu efter VUL. Fick besked om att det inte är en normal graviditet, verkade ha avstannat. Kunde se två tomma hinnsäckar. Så tråkigt! Läkaren ville inte säga 100 % säkert missfall men mycket sannolikt. Fick ta blod för hcg och får uppföljning med nytt VUL och hcg på torsdag.


    Nej men va tråkigt! Så det skulle ha varit tvillingar?

    Finns det någon chans att du är kortare gången än vad du tror? För visst skulle du vara i v7+nån dag?

    Jättebra ivarjefall att de följer upp om en vecka! För är de inte helt säkra så är det bättre att avvakta. Så här tidigt kan några enstaka dagars fel i graviditetslängd göra jättestor skillnad på vad man ser. Förstår dock att tiden fram till dess känns förjävlig!
  • GrodanS77

    Halloj på er! Skönt att höra att det går framåt för så många!

    Här är en till som är lite nervös och vill göra extra vul. Jag har ett i morgon och är sjukt nervös. Förra graviditeten slutade ju i missfall i v9. Nu är jag i mitten av v10 så kände att jag måste få ett bevis på att det fortfarande lever där inne.

    Mår lite bättre sen en vecka tillbaka. Lite piggare men tror det har att göra med järnet jag ätit. Låg ganska lågt i både hb och ferritin. Illamåendet kommer o går över dagen. Småätande hjälper. Det är skönt att må bättre men rent psykiskt är det lite jobbigt för då kommer hjärnspöken och spekulerar i om det lever eller inte.

    Vill bara få klara av att komma till v12 och sen till när man börjar känna rörelser så man får dagliga kvitton på att det lever... psykisk terror är vad det här är. Har för mycket i bagaget för att kunna vara lugn.

  • GrodanS77
    Sussna85 skrev 2021-03-16 13:20:46 följande:

    Har tänkt på dig :) Har du trappat ner och bort dina mediciner? Jag tog ett eget beslut att fortsätta tills vecka 12. Så imorgon har jag trappat ner klart och avslutar då. Lite skrämmande är det tycker jag att avsluta.

    Ja jag känner så igen dina orostankar <3 Jag kände att jag bara måsta ta ett privat ultraljud,fast jag hade varit på ett för två veckor sen via allmänna vården. Så punga ut 200 euro,ca 2000 kr igår på ett privat,haha. Men de fick det vara värt för att en tidsfrist i oron. Hoppas och håller tummarna att allt fortsatt servrar ut för dig med imorgon! Längtar med att få känna rörelse,så då förhoppningsvis ska man kunna tagga ner ytterligare.


    Tack va snäll du är som tänker på mig!

    Jag ska börja trappa ned på mina mediciner på söndag. Förutom att jag redan slutat med kortisonet nu. Känns jobbigt att trappa ned/sluta men samtidigt så skönt att få slippa dem också. Alla dessa tider att hålla reda på. Kliniken har däremot sagt att jag ska fortsätta med trombyl. Måste kolla hur länge men tror till v36.

    Ja, det är definitivt värt att betala lite för ett extra ultraljud för att inte mentalt gå i bitar. Den värsta kända risken med att göra många ultraljud är att barnet kan bli vänsterhänt. Det kan jag stå ut med Är själv vänsterhänt så...

    Hu ja, jag vill verkligen ha ultraljudet men vågar knappt.. så j-vla nervöst!

    Men just nu, illamående, trött, och växtvärk i magen.

    Magen växer kan jag säga. Det är både kul o jobbigt. Kul så länge det går bra, men skulle det gå dåligt så är det jobbigt att redan börjat få mage och försöka bli av med den igen. Har börjat använda mammabyxor eftersom jag hatar trycket över magen från vanliga byxor.

    När jag väntade dottern var det ett lugn att kunna känna rörelser. (Även om jag var skitnojjig ändå )Då visste man ju att pyret levde så man behövde inte vänta till nästa kontroll osv.
Svar på tråden BF Oktober 2021