Inlägg från: GrodanS77 |Visa alla inlägg
  • GrodanS77

    BF Oktober 2021

    Ni som har yngre barn sen tidigare, kommer ni att skaffa syskonvagn? Vilken i så fall? Tycker det är en djungel. De flesta har maxviken 15 kg på sittdelen och det blir för lite då det är ungefär vad dottern väger nu (3år). Så letar en syskonvagn med maxvikt 22-25kg per del, som ska ha bra dämpning, vara lättkörd och som man gärna ska kunna göra om till singelvagn när syskonet har blivit för stort eller om inte båda ska med. Gärna en modell som har funnits på marknaden ett tag som går att hitta begagnad. Eller en billigare ny. Inte sugen på att lägga 15 på en ny vagn. Tips?

    Har en britax go big sen tidigare och älskar hur lättkörd den är och att den har bra gung på grusvägar, minus är att den inte är så bra i sittdelen för barn under 1,5pr typ. Tyvärr kan man inte göra om den till syskonvagn.

    Har även en uppababy Cruz som sittdelen är superbra på men som är mer av en cityvagn då dämpningen för grus och terräng är dålig. Tycker den är svårare att styra med en hand. Uppababy vista är syskonvagnen i det märket, men är inte så sugen på den.

  • GrodanS77
    E M A skrev 2021-05-27 15:35:21 följande:

    Hej,

    Gjorde rul i tisdags och var så glad innan. Nu skulle jag få berätta för storasyster om hon ska få en lillebror eller lillasyster!

    Nu känns allt som en mardröm. Bebisen har en svår och ovanlig diagnos och vi vet inte om den kommer överleva. Har varit på sjukhus för olika tester och ul tre dagar i rad nu och ska förmodligen få komma till ett specialistsjukhus på mån för att prata med en kirurg och göra en MR och få veta lite mer. I bästa fall överlever bebisen graviditeten och den svåra operationen och jag o bebisen får vara inlagda på iva i några månader 3 timmar hemifrån. Sedan väntar mycket oro och undersökningar och ev på de första åren i barnets liv., I värsta tänkbara fall, om det visar sig vara riktigt illa missbildning, får vi besluta om att avsluta vårt efterlängtade barns liv inom ett par veckor och föda ut den, eller ett annat scenario; att den inte klarar operationen när den är nyfödd i v 38. Mitt liv har bara slagits i spillror och jag känner mig som i ett svart hål. Jag vet inte om jag kommer klara detta.


    Så fruktansvärt jobbigt! Lider med dig/er! Vilken mardröm att få det beskedet!

    Jag hoppas att ni snabbt får komma till specialisten och får så många svar det bara går! Hoppas givetvis på det bästa!

    Jag förstår verkligen att det är tufft och att det känns som om du inte ska klara det. Det kommer du att göra! Du kommer göra det, om inte för din skull så för dottern ni redan har. Man är starkare än vad man tror!

    Styrkekramar och ta hand om er!
  • GrodanS77
    E M A skrev 2021-05-28 20:45:48 följande:

    Tack så mycket för dina stärkande ord! Kram


    Hur går det för er? Har ni fått någon tid för ytterligare undersökningar och bedömning?

    Tänker på er!
  • GrodanS77
    E M A skrev 2021-05-30 08:45:24 följande:

    Tack, det var snällt. Vi kämpar på och har fått tid imorgon på ett specialistsjukhus för nytt ultraljud. Annars har vi inga nya besked. Väntar på fostervattensprovsvaret som vi förhoppnings i början av veckan. Avgörande dagar väntar.


    Hoppas att det går bra i morgon på undersökningen och att ni får så många svar ni bara kan! Skönt att ni snabbt fick tid!

    Väntan och oro är olidligt! Hoppas att du och din partner kan stötta varandra ordentligt!

    Kram på dig!
  • GrodanS77
    E M A skrev 2021-06-01 20:58:50 följande:

    Tack?? Idag känns livet något mer hoppfullt. Fick ingen usel prognos hos specialisten, men heller ingen jättebra. De kunde inte se allt på ul så ska tillbaka för magnetröntgen nästa fre. Sen vet de inget säkert förrän barnet är fött och sen opererat. Mycket kan hända, men försöker hålla hoppet nu.


    Skönt att höra att det ser mer hoppfullt ut! Bra att ni blir ordentligt undersökta! Men jobbigt att vänta så länge på undersökning!

    De tror alltså att det är något som går att operera efter födsel?
  • GrodanS77
    E M A skrev 2021-06-02 12:21:14 följande:

    Skulle såklart vara utropstecken efter Tack:). Ja, om de inte hittar fler komplikationer nästa fre så ska de operera med ett helt specialistteam, men de vet inte hur utgångsläget ser ut helt förrän hon är född. Det är en svår och komplicerad operation och om hon överlever så kan vi ligga allt från några veckor till ett år på Iva... 3 Tim hemifrån.


    Då får vi hoppas att de inte hittar fler grejer då! Jobbigt att inte kunna få ett konkret ?så här är det? och att inte veta hur lång sjukhusvistelsen skulle bli!

    Jag lider verkligen med er. Jag förstår ju att det är fruktansvärt jobbigt men kan nog ändå inte förstå fullt ut hur. Jag tror man måste vara där själv för att förstå. Tuffa beslut att ta! Men jag har förstått det som att ni inte kommer vilja avsluta om det finns en minsta chans att hon klarar sig? Om hon klarar operationen, kan hon ändå få bestående men eller räknas hon som färdigbehandlat efter första året?

    Kram!
  • GrodanS77

    Har ni andra börjat bli svullna om fötterna? En dag med mycket aktivitet så blir jag svullen och trött i fötterna. Blir ju bättre med stödstrumpor. Är det något som ni andra har börjat använda? Tips i sommarvärmen på svala kläder där man kan ha stödstrumpor? Blir ju inte så snyggt till shorts.

  • GrodanS77
    Mrs87a skrev 2021-06-06 22:17:09 följande:

    Ja mina fötter svullnar om jag håller igång en heldag. Behöver nog inte ens vara en fartfylld dag för att fötterna ska dubbla sin storlek.. Det som för mig har bäst effekt mot svullnad är vila/benen i högläge.

    Spontant tänker jag lång kjol eller långklänning? Det om syftet är att dölja strumporna. Alternativt kör du på stödstrumpor och kort kjol och bara äger looken! :D


    Skönt att höra att jag inte är ensam om problemet

    Haha, nja kanske inte min grej som snart 44 åring med kort kjol och stödstrumpor. Ser framför mig typ engelsk skoluniform. Liiite för gammal för den looken

    Ja högläge är absolut bra men inte alltid man kan göra det med en 3 åring i närheten.
  • GrodanS77
    MaTik skrev 2021-06-07 14:31:50 följande:

    Inte blivit svullen, men känner att jag har svårt att klä mig nu när det blev varmt. Har blivit tillräckligt rund för att inte passa i mina vanliga kläder, men har inte heller fått så stor mage att det är uppenbart att jag är gravid. Tycker det är snyggt med tajta kjolar och klänningar på gravidmagar, men jag är liksom inte där än. Ser bara ut som magfett än så länge, vilket jag inte riktigt är bekväm med att framhäva i en tajt kjol. :)


    Den där mellanperioden kan vara ganska jobbig när det inte uppenbart är en gravidmage. Skulle det funka med en blus i stället med band/bälte under bysten? Kan vara skönt att ha lite luftigare kläder när det blir varmt. Och att just ha ett band knutet under bysten och inte i midjan brukar man ju inte ha om man inte är gravid. Då framhäver du magen lite utan att ha det tight.

    Själv har jag det omvända problemet, har extremt stor mage. Är i v22 men tycker nästan att jag har lika stor mage som jag hade på slutet med dottern. Antagligen är det inte så men när jag talar om vilken vecka jag är i så blir folk förvånade över att jag inte är längre gången. Undrar var detta slutar? Kommer vara en strandad val i slutet av sommaren. Det är inte så att jag gått upp extremt mycket, 6kg, vilket känns ganska normalt. Utan det är bara magen som växer o växer...
Svar på tråden BF Oktober 2021