Inlägg från: GrodanS77 |Visa alla inlägg
  • GrodanS77

    BF Oktober 2021

    Allt gick bra på ultraljudet idag. V9+4. Rätt storlek, hjärtat slog och den lille sprattlade lite.

  • GrodanS77
    Baconpie skrev 2021-03-18 18:21:32 följande:

    Eller hur, jag fattade ingenting. Gynekologen sa innan VUL att jag var väldigt gravid ut enligt blodprovet, och jag tänkte ?usch vad okänsligt att säga så? sen tittade hon och hittade lilla fostret supersnabbt. Otroligt! Hon sa att hon sett detta många gånger och att den andra gynekologen ej borde ha sagt att det inte var en normal graviditet så tidigt.


    Stort grattis! Va skönt!

    Det är inte första gången sånt hänt, det är därför de säger att man ska ta ett ultraljud en vecka senare. Så tidigt i graviditeten kan det vara svårt att se. Tyvärr finns det ju en del läkare som uttrycker sig lite klantigt.
  • GrodanS77
    Lilant skrev 2021-03-19 11:48:55 följande:

    Fast nej du kan inte äns vara vecka 12+0 om du har bf i oktober än jag har bf 2 oktober å går inte in i vecka 12 försen på söndag så tidigast imorgon kan någoni denna grupp vara i vecka 12 alltså lördag :) så tyvärr inte en milstolpe då missfall risken går ner först 12+0 (13)


    V12 är v11+0. Inte v12+0.
  • GrodanS77
    Jagerika skrev 2021-03-19 10:14:36 följande:

    Är i v11(10+4) och känner mig så sjukt ogravid! Har knappt några symtom alls och undrar om det verkligen är kvar en liten krabat där inne? Vi har fått se bönan i v9 så vi vet att det finns nått där inne! Men alltså jag blir orolig över att jag knappt har symtom. Ska absolut inte klaga om lillen mår bra därinne <3


    Runt v10-12 går många in i en period vad som lite allmänt kallas för ?spökveckorna? när symtomen avtar. Brukar hålla i sig till v16-18 kanske. Det är en period när många mår bättre rent fysiskt. Dock kan det ju vara jobbigt mentalt om man inte har fått bekräftelse via ultraljud att nått fortfarande lever där inne. Men alltså väldigt vanligt och fullt normalt att symtomen avvaktar. Hoppas att det lugnar dig lite!
  • GrodanS77
    Guldkorn123 skrev 2021-03-19 12:48:24 följande:

    Hej!

    Har tjuvläst tråden sedan jag plussade i februari men nu känner jag mig redo att skriva lite!

    Har bf 6 okt och det är tredje barnet, har två lite större barn (6 och 9år) så detta blir en efterlängtad sladdis ??

    Just nu längtar jag efter KUB 31 mars för att få en bekräftelse att det verkligen finns något i magen och att allt ser bra bra!

    Allt gott till er!


    Hej och välkommen!

    Det är inte så långt kvar till kub! Spännande!
  • GrodanS77
    Lilant skrev 2021-03-19 14:01:28 följande:

    Jo så är det i appar å sånt men medicinskt så är just vecka 12 (12+0-12+6) och det är då missfall risken går ner :) fråga en barnmorska eller dom på förlossningen men förstår att man i med sitt första barn vill vara längre gången än vad man egentligen är jag sa också vecka 12 när jag va i vecka 11+dagar men på förlossningen så kommer dom säga vecka+dagar lika så på mvc.denna gången kör jag efter det mvc å förlossningen säger för det blir lättare skulle det inte kännas hemskt senare att du räknar på de sättet om de skulle hända ditt barn något i vecka 21+2 tillexempel å du säger vecka 22 men du är inte i vecka 22 utan i vecka 21+2 och därför INTE inom den perioden där dom kommer rädda ditt barn vilket är vecka 22 (22+0)


    Man säger att man är i v12 när man är i vecka 11+x antal dagar. Pratar man fullgångna veckor så är det 11. Men att säga att man är iiii v12 har inte bara med appar att göra utan det kan du säga till en bm eller på förlossningen också. Det är iiiii vecka 12 man är. Vill bm eller läkare av nån anledning veta exakt antalet dagar så kommer de att fråga.

    Förövrigt så tycker jag att du har väldigt konstiga exempel och som bara hänvisar till ?katastrofsituationer? och extremfall. Jag har sett dig i andra trådar också och där är samma sak. Se inte meningen med det!
  • GrodanS77
    Lilant skrev 2021-03-19 14:25:06 följande:

    Jag har rätt å du fel dom säger inte fullgångna veckor på mvc eller förlossning dom säger vecka+dag :) man är inte i den säkra perioden försen man är i 12+0 och så är det vad du än säger anledningen till att man säger vecka+ dag är medicinska till exempel så kan du inte göra ett ultraljud 11+3 för att kolla ds med nackspalten men 12+0 går det trotts att ni idioter säger att ni är i vecka 12 så är ni inte det medicinskt :) och därför är inte missfallsrisken över punkt slut


    För det första..Sluta kalla oss idioter bara för att vi inte håller med dig!

    För det andra...läs igen vad jag skrev. Jag skrev inte att de säger fullgångna veckor på mvc/förlossning. Och jo rent medicinskt är man i v12 när man har är 11 veckor fullgånget. Det är olika sätt att uttrycka sig. Vill de veta exakt antal dagar så frågar de. Men rent generellt, när man pratar om graviditetens längd så brukar man säga vilken veckan man är i. När någon icke medicinsk person ( t ex en arbetskamrat) frågar dig hur långt gången du är, svarar du då med v11+x antal dagar? Ovanligt i så fall skulle jag säga.

    För det tredje...missfallsrisken är inte över i v12 eller 13 heller. Den minskar dock, men det finns alltid en risk under en graviditet.

    För det fjärde...diskussionen är slut.
  • GrodanS77
    Al88 skrev 2021-03-19 15:23:28 följande:

    Är det någon annan som känner sig yrslig och andfådd? Svimmade nästan på BVC idag och fick lägga mig ner (skämdes men vad kannan göra) och i affären vågade jag mig inte in om det är fler än 1 person i kön eftersom jag får svimningskänsla...andfådd och svårt med djupandningen har kollar Corona men är inte det..funderar på om det kan bara mitt hb som spökar igen:(


    Jag gjorde det för ett par veckor sen. Hade lågt hb och ferritin, så kan mycket väl vara järnet som spökar om det är samma för dig. Nu när jag ätit extra järn i några veckor känns det mycket bättre.

    Andfåddhet kan ha att göra med graviditetskhormonerna och det brukar släppa efter första trimestern. Sen kommer det tillbaka för att bebisen trycker på/tar plats.
  • GrodanS77

    Idag har jag känt mig gravidx100 typ. Trött så inåt h-vete och illamående. Konstant godissugen också. Dessvärre mest sugen på saltlakrits och det ska man ju ta det lugnt med. Har tagit nån emellanåt och gått o sugit på. Det stillar illamåendet lite. Har gått in i v11 nu så trodde ändå att det skulle lugna sig, inte bli värre

    Jag tycker att magen växer så det knakar också. Jag ser verkligen gravid ut nu och magen blir svårare och svårare att dölja. Tur att man jobbar hemifrån så man inte behöver bekymra sig så mycket om det ändå. Hur mycket mage har ni andra fått? Magen har kommit tidigare denna gång än när jag väntade dottern.

  • GrodanS77
    Al88 skrev 2021-03-21 19:29:00 följande:

    Har ingen mage ännu och det tycker jag är ganska skönt faktiskt...med 1:an låg han bakåt vad jag tror och väldigt nersjunken så då såg jag i v38 ut som jag gjorde med 2:an i v 25-26 kanske..och vid bf var magen typ dubbelt så stor och då fick jag några bristningar nertill i v 39 men jag var enorm jämfört med första...nu hoppas jag att jag inte blir lika stor och jag vill inte gå upp mer än 10-12 kg eftersom jag får svårt med andningen då (blev inlagd på hjärtavdelningen i v 27 senast) och fick även graviditetsdiabetes så jag ska försöka fortsätta träna går nu 10 km på vardagarna med vagnen..

    Åååh nu blev jag sugen på salta S-märken haha nöjde mig med sura igår men saltlaktris är ju så gott :)


    Skräms inte! Vill inte bli större denna gång! Men det lär jag nog bli tyvärr. Förra gången så vägde jag några kg mer än vad jag gör nu men gick bara upp 8 kg. Försökte verkligen äta men hade svårt att få i mig mer än en halv portion åt gången. Nu känns det som jag har lättare att gå upp, småäter hela tiden. Så räknar med att bli större denna gång.

    Det är ju superbra av dig att gå en mil om dagen! Önskar att jag också rörde på mig så!!
Svar på tråden BF Oktober 2021