Inlägg från: Anonym (Stay strong!) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Stay strong!)

    Jag orkar INTE MER

    Anonym (Förstörd) skrev 2021-01-27 01:49:31 följande:

    För att göra en lång historia kort. Jag är uska, men tröttnade på dag, kväll, helg och nattjobb och tänkte att nu efter 10 år söka till universitetet och läsa min drömutbildning som förskollärare. Sagt och gjort, tog examen i mitten av december, inga underkända kurser, kämpat med studier samtidigt som livet händer. Jag har kämpat mig blå, mamma på dagarna, student på nätterna. Sjuka barn, tentor, seminarium, break up och blev ensam. Ekonomin, ja den som lever på CSN vet. Har inte kunnat jobbat extra då jag pluggar 100%,praktik osv. Men jag fick det att gå runt. Barnen har inte märkt av dålig ekonomi på något sätt. Okej, snabbspola till examen. Så glad, så lycklig åå ni förstår inte. Äntligen är det min tur att gå till arbetet med glädje, att inte behöva oroa sig för ekonomin. Sökte jobb efter jobb. Men INGENTING. O de sägs att de skriker efter förskollärare. Jag har fått skrivs in mig på arbetsförmedlingen, jag har inte rätt till A-kassa då jag inte arbetat på fem år fast jag betalat varje månad sen 2010 (plugg 3,5 år, mammaledig 1,5 år innan dess). I min kommun och de fyra närliggande kommunerna finns inte ett ett Förskollärarjobb. Jag har ringt till möjliga rektorer om deras verksamhet behöver men nej inget. Så här sitter jag nu. Utan ett öre till hyra denna månaden och bokstavligt talat gråter. Kan inte sova, ångesten äter upp mig inifrån. Imorgon ska jag tillbaka som timvik på mitt gamla jobb inom äldreomsorgen. Har jag slitit ut mig i alla år och en skuld hos CSN för att gå tillbaka till mitt gamla jobb som timvik? Ni förstår inte hur misslyckad jag känner mig... Min som fyller 10 den 5 februari och jag vet inte var jag ska ta vägen. Jag har lånat pengar lite här å där av vänner och familj men det går inte längre. När ska de vara min tur? Ville bara skriva av mig, bara extra ledsen kväll för imorrn ska räkningar betalas och jag har bara så de räcker till några enstaka räkningar. Barnen får mat och så de finns till dom, själv hittade jag några pulverdiet påsar som får duga ett tag, kan äta 3åringens kanter på brödet han inte vill ha och hans matrester när han är mätt. Men det är typ det. Ville bara skriva av mig. Aldrig känt mig så här misslyckad i hela mitt liv.


    Din tid kommer. Du är inte misslyckad, tvärtom!

    Just nu är det svårt för många då det är Corona-tider.
    Din utbildning har inte varit förgäves. Det är jättebra du har den på fickan även om det såklart måste kännas så deppigt inte kunna kasta sig in i det nya jobbet som du hoppades. Du kommer få jobb som förskollärare även om det tar lite tid.

    Om du inte får A-kassa och enbart har timvik på äldreomsorgen, så är det väl SOC som gäller? Det är inget att skämmas för och just nu behöver du inkomst tills du hittar jobb.
    När jag bott utomlands hade jag SOC-bidrag när jag kom hem ett tag tills jag hittade jobb eftersom jag inte hade rätt till A-kassa. Det jobbigaste är att gå dit men sedan är det gjort. De kommer förstå din situation. Kolla vilka handlingar du behöver ta med.
    Det kommer lätta lite när du får råd till det ni behöver.

    Har du möjlighet att flytta ifall du skulle hitta jobb lite längre bort. Du sa du sökt i närliggande kommuner, behöver det vara det?

    Du är både driven och vill jobba. Även om du får kämpa just nu så oroa dig inte (lättare sagt än gjort jag vet), du kommer hitta nåt bra om du fortsätter söka.
    Ge inte upp, du är tokstark!

    Kram Solig
  • Anonym (Stay strong!)
    Detta är inte ditt fel, låter som du har otur just nu.

    Se till att få försörjningen ordnad så du och barnen har det ni behöver tills du hittar på ditt jobb.
    Skynda dig till SOC. Om du inte har mat hemma, ta med barnen till stadsmissionen och käka där.

    Det kommer lösa sig <3
  • Anonym (Stay strong!)

    Hej igen TS.

    Läste fel & missade du skrev du hade möjlighet till timvik.
    Ta timvik på ditt gamla jobb tills du hittar på ditt förskollärarjobb, det kommer.
    Just nu måste du få in pengar, om timvik inte räcker får soc komplettera.

    Timvik på ditt gamla jobb är ju bara temporärt tills tiderna blir bättre.
    Så bit ihop ett tag till även fast det känns jobbigt.

  • Anonym (Stay strong!)
    Akidoki skrev 2021-01-27 16:38:42 följande:
    Naturligtvis måste man vara beredd att flytta på sig för att kunna försörja sig, så igen; jobb finns.
    Pappan godkänner ju inte TS flytt till kommuner längre bort.
  • Anonym (Stay strong!)
    Anonym (Förstörd) skrev 2021-01-28 00:07:40 följande:
    Uppskattar ödmjukast, men jag ringer soc imorgon och kollar lite. Även med giving people som någon tipsade om.

    Du har en fin själ <3
    Ja, det kommer gå bra!
    Soc kommer förstå din situation, du har din utbildning, timvik och söker med ljus och lykta efter jobb. Stressen med det ekonomiska kommer släppa när du får stöd där. Du har rätt till det. Det brukar ordna sig rätt fort om de förstår det är bråttom.

    Det är Corona-tider men det kommer bli bättre. Berätta gärna i tråden hur det går :)
    All lycka till <3
  • Anonym (Stay strong!)
    Anonym (Fsk-lärare) skrev 2021-01-28 16:30:48 följande:
    Vad skönt att du får hjälp - det löser sig ska du se!
    Ja, jättebra! Glad
Svar på tråden Jag orkar INTE MER