Inlägg från: Anonym (Fsk-lärare) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Fsk-lärare)

    Jag orkar INTE MER

    Akidoki skrev 2021-01-27 04:04:12 följande:

    Du är alltså kvalificerad till två bristyrken och är arbetslös och svälter?

    Jag tror att du behöver prata med någon, för i mina öron låter det som självsabotage.

    Det FINNS jobb, inom båda yrkena.


    Det är faktiskt inte sant. I min gamla kommun Linköping där jag bodde tidigare är det enorm brist på förskollärare, jag kunde välja och vraka på arbetsplatser. Bytte kommun för att driva upp min lön - och nu hör jag av vänner inom yrket att det inte ligger ute några tjänster alls.

    *Poff* så var de borta. Beror på covid naturligtvis, det är en bråkdel av barn på förskolorna (får ej vara där om de är sjuka och små barn är sjuka för jämnan), så ingen rektor vill ju anställa om de klarar sig på befintlig personal.
  • Anonym (Fsk-lärare)
    Anonym (Förstörd) skrev 2021-01-27 16:30:24 följande:
    Tack, en som förstår. Så sjukt att folk bara slänger ur att det FINNS jobb när det verkligen inte gör det. Kollar platsbanken och googlar varje dag.
    Förstår besvikelsen också, över att ha lagt ned all tid och energi (plus dålig ekonomi) och sedan inte få glädjen av fast anställning och schysst lön.

    Det är ingen tröst just nu, men covid kommer gå över och då kommer det smälla till med annonser och jobb. Och NÄR det sker, då ska du utnyttja bristen och se till att få så god ingångslön som möjligt!
  • Anonym (Fsk-lärare)
    Akidoki skrev 2021-01-27 16:38:42 följande:
    Naturligtvis måste man vara beredd att flytta på sig för att kunna försörja sig, så igen; jobb finns.
    Lägg av. Bra mycket begärt att slita upp sin familj från hemort för en kris som faktiskt är på övergående...
  • Anonym (Fsk-lärare)
    Anonym (Förstörd) skrev 2021-01-28 16:09:28 följande:

    Har nu pratat med soc. En jättetrevlig kvinna. Tog lite uppgifter och så, hon skulle skicka hem en blankett och en To-do-lista som jag skulle fixa i ordning, hyreskontrakt, bankutdrag osv. Skulle fixa i ordning det så snabbt som möjligt men handläggningstiden var runt 2-3 veckor. Jag får försöka lösa något så länge.

    Hon pratade också om arbetsprogram av nåt slag som dom har som krav, men var osäker då jag jobbar på timmar. Hon skulle återkomma om det efter hon diskuterat med sin chef.

    Imorrn ska jag jobba igen iaf, sen tar jag helg.

    Trodde jag skulle få mer negativa kommentarer på mitt inlägg, men tack och lov var ni flera positiva, uppskattar väldigt mycket i ett sådan sårbart läge, tack!


    Vad skönt att du får hjälp - det löser sig ska du se!
Svar på tråden Jag orkar INTE MER