Inlägg från: Anonym (jösses) |Visa alla inlägg
  • Anonym (jösses)

    Har ni berättat för er partner om er otrohet?

    Anonym (Anonym@) skrev 2021-02-10 14:40:05 följande:
    Förklara. Vad är skillnaden?
    Otrohet kan ju betecknas som psykiskt våld. Vet flera som hellre skulle ta en misshandel än bli utsatt för otrohet.
    Om otrohet är lika hemskt som att slå någon gul och blå så är det också psykiskt våld att i åratal vägra eller mycket sällan vilja ha sex med sin partner utan någon fysisk anledning. Men konstigt nog brukar sexvägrarna få oerhört mycket mer sympati än otrogna, ja i det närmaste bli helgonförklarade. Troligen för att det finns en massa moralkärringar därute som har en så gammaldags syn på sex att de tycker att omoraliska handlingar som innefattar att ha sex är jämförbara med våld och mycket värre än att vara elak på andra sätt. Dessa människor skulle förmodligen trivas bra i någon religiös diktatur där otrogna blir stenade.
  • Anonym (jösses)
    Anonym (sådär) skrev 2021-02-10 16:30:05 följande:
    Nja, det finns en väldigt stor skillnad på det du drar up och otrohet. Att spöa upp någon eller vägra någon sex är något som sker öppet och ger personen en chans att förhålla sig till det och göra egna val. Det gör inte en otrohet. Hela syftet med att vara otrogen bakom ryggen på sin partner är just att förhindra sin partner från att förhålla sig till det och göra egna val.

    Så nej det går inte att likställa sexvägran med otrohet. Och anledningen till att otrohet får mindre sympatier än sexvägran är precis det jag tagit upp. Fegheten i att göra saker bakom sin partners rygg och inte ge personen något val. Och nej det har inte ett dugg med "moralkärringar" att göra för de som är otrogna vill sällan själva att andra går bakom deras rygg.
    Så otrohet är alltså värre än att spöa upp någon? Mycket dumheter har jag läst på FL men det här är nog bland det värsta. 
Svar på tråden Har ni berättat för er partner om er otrohet?