Inlägg från: Anonym (sådär) |Visa alla inlägg
  • Anonym (sådär)

    Har ni berättat för er partner om er otrohet?

    Anonym (Tombola) skrev 2021-01-27 14:20:47 följande:
    Tittar man tillbaka så var det förhållandet redan på glid när otroheten inträffade och det var kanske just därför den inträffade. 
    Nej det inträffade inte pga att förhållandet var på glid, det inträffade för att du inte klarade av att hantera missnöje på ett värdigt sätt.
    Anonym (Tombola) skrev 2021-01-27 14:20:47 följande:
    Det andra förhållandet där jag berättade så fort det hänt så hade hon flyttat inom 2 timmar och hämtat alla sina saker på 3-4 dagar och har inte sett eller hört av henne sedan dess.
    Om du varit otrogen inte bara i ett förhållande utan två, är det inte dags att börja fundera över din inställning till ärlighet, förtroende och hur man hanterar missnöje?
  • Anonym (sådär)
    Anonym (Tombola) skrev 2021-01-28 22:38:16 följande:
    Så korkat inlägg...för det första bör det ju vara svar på TS inlägg och funderingar. Korkade påhittade moralkakor helt utan grund kan du hålla för dig själv
    Ja men självklart är ju allt som säger att du borde skärpa till dig och bete dig som en vuxen "korkat".
  • Anonym (sådär)
    Anonym (Tombola) skrev 2021-01-29 07:07:46 följande:
    Nej inte allt bara det du skrev var korkat för det hjälper ju inte TS ett dugg eller hur....min sensmoral var ju att otrohet förstör förhållanden innan du klampade in.
    Det blir inte korkat bara för att du påstår det. Det är ju bra om du förklara VARFÖR det enligt dig är korkat.

    Jag tycker din sensmoral mest handlade om att det är inte du själv som ansvarar för en otrohet, det är förhållandet och att det är bäst att inte säga något och låta sin partner leva i en lögn så man själv kan komma undan med det man gjort.
  • Anonym (sådär)
    Anonym (Äh) skrev 2021-02-09 16:16:03 följande:
    Det där är ju otroligt generaliserande och ganska korkat. Det man gör i ett förhållande, med den dynamiken som den personen framkallar, upprepas ju sällan i nästa förhållande. 

    Eller brukar du också berätta om dina gamla gräl med exen så din nya vet vad hen ger sig in i? Bråkar du om samma saker med alla olika partners? Har du berättat vilka underkläder som tände dina ex, så din nya vet att det är det som gäller? Vilken mat du och exen åt och vilka ställen ni reste till - så nästa partner inte får för sig att vilja åka någon annanstans?

    Listan kan bli lång på allt man borde säga om man ska utgå från gamla relationer.
    Eller så speglar en person agerande i ett förhållande hur personen hanterar olika situationer och det är ganska troligt att personen kommer agera exakt likadant nästa gång personen hamnar i en liknande situation.

    Exempel:

    Ulla: Jag var otrogen mot min förra partner för att vår relation var dålig. Min nya partner har jag inte varit otrogen mot för vår relation är bra....

    Låter ju skitbra... men vad är det personen säger egentligen? Jag är trogen så länge relationen är bra?... ok, vad händer när relationen bli dålig, dvs man hamnar i en liknande situation som i sin tidigare relation?
  • Anonym (sådär)
    Anonym (Wi) skrev 2021-02-09 18:55:31 följande:
    Varför skulle det vara mer patetiskt än om han låg med någon annan? Är ju trots allt väldigt vanligt att många affärer sker på jobb.
    Lite stereotypt kanske?

    Typ som en VD som sätter på sekreteraren, Chefen som sätter på praktikanten eller kirurgen som sätter på skjutsköterskan. 
  • Anonym (sådär)
    Anonym (jösses) skrev 2021-02-10 15:05:18 följande:
    Om otrohet är lika hemskt som att slå någon gul och blå så är det också psykiskt våld att i åratal vägra eller mycket sällan vilja ha sex med sin partner utan någon fysisk anledning. Men konstigt nog brukar sexvägrarna få oerhört mycket mer sympati än otrogna, ja i det närmaste bli helgonförklarade. Troligen för att det finns en massa moralkärringar därute som har en så gammaldags syn på sex att de tycker att omoraliska handlingar som innefattar att ha sex är jämförbara med våld och mycket värre än att vara elak på andra sätt. Dessa människor skulle förmodligen trivas bra i någon religiös diktatur där otrogna blir stenade.
    Nja, det finns en väldigt stor skillnad på det du drar up och otrohet. Att spöa upp någon eller vägra någon sex är något som sker öppet och ger personen en chans att förhålla sig till det och göra egna val. Det gör inte en otrohet. Hela syftet med att vara otrogen bakom ryggen på sin partner är just att förhindra sin partner från att förhålla sig till det och göra egna val.

    Så nej det går inte att likställa sexvägran med otrohet. Och anledningen till att otrohet får mindre sympatier än sexvägran är precis det jag tagit upp. Fegheten i att göra saker bakom sin partners rygg och inte ge personen något val. Och nej det har inte ett dugg med "moralkärringar" att göra för de som är otrogna vill sällan själva att andra går bakom deras rygg.
Svar på tråden Har ni berättat för er partner om er otrohet?