Inlägg från: Medborgare |Visa alla inlägg
  • Medborgare

    Separation och ena parten har flyttat och skrivit sig på annan adress. Har denne juridisk rätt att ha kvar saker i lägenheten hon har lämnat?

    zapi skrev 2021-02-01 10:44:36 följande:
    Hon flyttade för 14 dagar sedan tyckte jag du skrev i trådstarten eller missuppfattade jag? Och du tycker att hon inte hämtat sakerna inom "rimlig tid"? Alltså chilla. Tror ändå att ca 3 månader borde anses ganska kutymt då det motsvarar uppsägningstider på lägenheter. Och bodelning tror jag man brukar säga ska vara klara inom ett år.

    Att hon måste skynda sig för att barnet ska kunna flytta in ger jag inte många sympatier för. Barnet kunde ju inte bo där när sambon bodde där tyckte jag du skrev så då kan ju inte barnet vara så viktigt.
    Hon blev ombedd att flytta för 5 månader sedan, så uppsägningstiden på 3 månader har överskridits med råge.

    Dessutom:

     X skriver rasande arga email till Y där X hävdar att hen inte har möbler nog att möblera sin nya lägenhet med och saknar mattor, tavlor, en del husgeråd, skrivbord och soffbord.  Detta är exakt de möbler/saker som står kvar i Y:s lägenhet och som denne nu har gett åtskilliga förslag på hämtningsalternativ utan att få ngn respons tillbaka från X.

    Så om man klagar på att man inte har möbler men vägrar hämta de man faktiskt har, ja då är det klart att den andre parten lessnar rejält. Läser man allt TS skriver så är hon bara ute efter att hålla sig kvar i hans liv. 

    Sedan tycker jag inte att det spelar någon roll varför hon ska skynda sig. De har ju gjort bodelningen, bohaget är uppdelat. Det handlar om att hon inte hämtar sina saker, men nu har ju han kopplat in en advokat, så förhoppningsvis fattar hon då allvaret.
Svar på tråden Separation och ena parten har flyttat och skrivit sig på annan adress. Har denne juridisk rätt att ha kvar saker i lägenheten hon har lämnat?