Inlägg från: Anonym (Ta hand om dig!) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Ta hand om dig!)

    Hur förklarar jag håravfall för frisören?

    Anonym (Hårlös) skrev 2021-02-02 23:18:48 följande:

    För ett par veckor sedan blev jag och min man osams och han tog tag i mitt hår. Det var så illa att det ramlade av. Så nu har jag stora kala fläckar på skalpen. Det är naturligtvis allvarligt att han kan göra så och vi har vänt oss till familjerådgivningen. Min man ska få hjälp att hantera situationer som kan innebära risk att han tar till våld (det har inte hänt ofta, men ändå kanske 5 gånger under våra 14 år tillsammans). Förutom att relationen till min man är problematisk (och jag överväger att lämna honom) så har jag problem med vad jag ska säga till min frisör. Jag har gått till samma frisör i 25 år och har en god relation till henne. Men jag har ingen lust att sitta hos frisören och prata om min mans våld. Finns det någon annan rimlig förklaring man kan ge till att det plötsligt är kala fläckar i hårbotten? Jag tycker verkligen inte om att behöva ljuga om detta, men kan inte förmå mig att säga sanningen och ser inte heller någon poäng i det. Till vardags kan jag hjälpligt borsta och spraya håret så det döljer fläckarna, men är också orolig att någon annan ska råka se och fråga. Kan frisörer se skillnad på alpecia (en sjukdom man kan få kala fläckar av) och hår som ryckts bort med våld? Vad tror frisörer om man bara säger att det plötsligt lossnade utan att man vet varför? Någon som är frisör som kan svara eller ge tips? Jag skulle bli så tacksam för råd och tips kring hur jag ska fixa frisörbesöket (håret kommer då förmodligen vara ca 1 cm). Jag får ångest av att tänka på den skam jag skulle känna för att berätta sanningen.


    Ja, snälla lämna din man åtminstone i nuläget så detta inte händer dig igen. Hur många gånger till ska du bli misshandlad? 
    Bra han ska få hjälp med sitt våldsamma beteende, men tills han mår bättre och kan kontrollera sin ilska är det nog bäst du inte är nära honom, han har ju ännu inte slutat vara våldsam.

    Du behöver inte berätta något för frisör om din hemsituation om du inte vill.
    Om frisören frågar och du vill svara något, kan du säga det fastnade ett tuggummi där utan du märkte det (tex när du låg i soffan) och trasslade in sig så svårt att du fick klippa loss håret just där. Eller att du målade om taket hemma, råkade få färg här och där som torkade in och fick klippa av det på vissa ställen.

    Ta hand om dig och ring polisen om du känner dig hotad <3<3<3
  • Anonym (Ta hand om dig!)

    ...Järnbrist kan också ge symptom med fläckvis håravfall.

Svar på tråden Hur förklarar jag håravfall för frisören?