• cosinus

    Kraschar med mina bonusbarn

    Täbymamman skrev 2021-02-03 12:42:40 följande:

    Sen har jag ett större kontrollbehov det vet jag, och jag behöver träna på att släppa. Krasst så är det inte mitt ansvar - det är hans barn men när barnen sitter sent på kvällen med läxor de inte har gjort pga att de har spelat istället och är jätteledsna för att de inte orkar så känns det inte som att vi är speciellt bra föräldrar.... (vilket vi då får höra från mamman... ).


    Det där ska ju barnen ha lärt sig långt före 14-15 års ålder. 

    Min ena son höll på så hela lågstadiet och typ satt och grät och gjorde läxan sent sista kvällen men t o m han som inte är någon vidare planerare insåg ganska snabbt att det var en helt värdelös taktik så han styrde självmant om till årskurs fyra ungefär och började göra undan läxan på träningsfria dagar.

    Jag vaktar inga av mina barns läxor och de är 10-16 år. 12-åringen kan jag påminna för han är den som är mest förvirrad, där brukar vi hjälpa till med att förhöra inför prov också men de andra sköter sig helt själv och säger till om de vill ha hjälp.

    Ingen av barnen får spela helt fritt eftersom jag inte tycker de ska sitta stilla så lång tid. Men de får själva lägga upp sin tid utifrån spelande, idrottsaktiviteter och plugg.
Svar på tråden Kraschar med mina bonusbarn