• Soff

    BIM Mars 2021 - första barnet

    Lägger till mig själv på listan...


     


    talu, 1/3, 25 år (2:a försöket)

    paperlanterns, 2/3, 32 år (3:e försöket)

    KNAS2, 2/3, 31 år (9:e försöket)

    SMEL, 2/3, 27 år (6:e försöket)

    Molybden, 2/3, 26 år (9:e försöket)

    zelling, 6/3, 32 år, (försök 12)

    Ericky, 8/3, 33 år (8:e försöket)


    Soff 8/3, 32 år (11:e försöket)

    Link92, 9/3, 29 år (20:e försöket)

    BoringBrick92, 10/3, 28 år (4:e försöket)

    Vickan31, 11/3, 31 år (9:e försöket)

    Sellerin, 11/3, 32 år (6:e försöket)

    MAKL, 14/3, 27 år (6:e försöket)

    apan95, 19/3, 25 år (16:e försöket) 

    Notalonee, 20/3, 27 år (1:a försöket)

    jlinnea, 9/3, 26 år (8:e försöket)

  • Soff
    Ericky skrev 2021-02-15 13:56:47 följande:
    Nu ser jag att du är med fortfarande. Buuu!  Jag håller ju alla tummar för dig varje månad <3
    Va du e gullig <3 tack för att du håller tummarna för mig. Håller tummarna för dig med!! <3
  • Soff
    zelling skrev 2021-02-18 10:36:36 följande:
    Ja precis! Gillar även Ingefleur på youtube och Fertility friday podcast. Jenny Koos är grym! Kikat mycket på hennes IG, hemsida och webinar. Det blir så absurt när man börjar förstå det här kring hormonerna i våra cykler. NU förstår jag att den stora laddningen av flytningar är en gång i månaden när jag är fertil. Östrogen i början av cykeln ger det pigga humöret. etcetc. Detta lär mig mig som 30+ via en "influencer"! Hur kan vi inte ha fått lära oss detta tidigare?! Det handlar ju inte bara om att bli med barn, eller undvika, det handlar om att må bra!

    Suck, ytterligare ett exempel på hur konstigt man resonerar och hur låg kunskap det verkar finnas hos konventionella läkare. Smart att du kört på blodprover själv för att få veta. Jag ska nog försöka på vårdcentralen en gång till (har ny läkare där) innan jag ger upp och betalar själv. Gillar din liknelse med att projektleda sjukvården :P 

    Grymt att du lyckats bli av med mellanblödningar på det sättet! Måste vara en skön känsla när du fått sånt resultat och faktiskt oxå vet att nivåerna är bra. Håller tummarna för noll mellanblödningar denna cykel för dig och ja, det lär ju garanterat tagit dig närmare ett plus! :)

    Håller med att det inte är KLOKT att detta är något man på eget bevåg lär sig när man är 30+!! Detta är ju något man ska få lära sig i skolan! (tycker jag) 


    Jag blev också av med mina mellanblödningar efter många års tid, utan att jag ens visste varför. Men förstår ju nu att det måste vara på grund av mina kosttillskott som jag började med för att jag tänkte det skulle gynna mig att bli gravid. Hade inte en tanke på att mina mellanblödningar skulle försvinna. Jag visste inte ens att mellanblödningarna var ett problem ärligt talat, då jag läst att det är helt normalt att man kan blöda lite innan mens till och från. Hade ingen ANING att det kan vara en obalans. Ja tänkte att, "jaja, mensen förändras väl med åldern". När jag förstått mer är jag ju jätteglad över att de försvunnit helt! 

  • Soff

    Senaste tiden har jag verkligen fastnat i mentalt att jag kanske är en av dom som faktiskt har problem med att bli gravid, att det kanske blir IVF, tänk om det dröjer 2-3 år innan man blir gravid?!... Har aldrig varit i den tankebanan innan utan mest tänkt att det är jobbigt att det tar sån tid, men jag har nog ändå någonstans tänkt att jaja, det lär väl iallafall hända inom en hyfsat snar framtid.. men känner bara mer och mer att, men tänk om det inte är så?.. Och det här med omgivningen blir ju inte direkt lättare med tiden.. folks prat om barn.. folks frågor kring barn... folks gravidmagar etc... Jag sa till mig själv i bilen idag, snälla, kan jag få bli gravid detta försök, snälla kropp, kan jag få det? Jag vill så himla gärna. Vill ju verkligen inte ge upp hoppet innan vi ens har gett oss på försök 11.. men efter alla dessa försök skriker min hjärna åt mig att det är omöjligt att bli gravid.. 

  • Soff
    apan95 skrev 2021-02-18 21:38:21 följande:
    Fattar precis dina tankar. vissa dagar så pendlar jag så extremt mycket i mina tankar. i bland tänker jag att det är ju lika stor chans detta försöket som alla andra, så denna gången kanske de går.. Medan vissa dagar tänker ja att varför försöker vi ens när de inte kommer gå naturligt?

    Får nästan frågan varje dag från någon och i bland tänker man att det nästan står i pannan på en, haha.

    Ja, precis så.. kan verkligen pendla enormt mycket. Och oftast blir det väl att man skriver av sig när man känner åt det ena hållet, när hoppet tryter och allt känns hopplöst, snarare än när man känner sig lite mer hoppfull..så man kan ju lätt känna sig ganska neggig och bitter.. Men det är väl för att man behöver stöd som mest då.. 


    Åh haha >< ... alltså usch. Tänkte förut på när min chef för ett tag sen frågade "funderar inte ni på att skaffa barn då?" i lunchrummet, när en annan satt där också. Jag blev så jäkla paff. Och jag är sådan att jag alltid kommer på mina bra svar senare på dagen, eller dagen efter..veckor efter, haha, men i stunden så vet jag knappt vad jag ska säga.


     

  • Soff
    zelling skrev 2021-02-18 21:38:24 följande:
    Vi får inte ge upp! Jag känner verkligen igen mig i dina tankar, har lixom slutat tro att jag skulle kunna vara gravid mellan ÄL och BIM, utan snarare bara väntar på mensen.. Men samtidigt så finns det ju faktiskt väldigt mkt hjälp att få! Sannolikheten att man aldrig får vara gravid är ju trots allt ganska liten. Försök att leva på det! Men jag håller verkligen med dig, det är inte lätt när man försökt såhär länge utan att det hänt nåt. Men vi kommer ta oss igenom det här<3
    Tack för att du påminner mig om det <3 Ja, det är verkligen så det känns.. känner också att jag inte har någon som helst tro på att det blev något mellan ÄL och bim.. men såklart jag hoppas samtidigt.. Jo visst är det så, det har du ju rätt i. Men man hoppas såklart att det ska gå av sig självt. Tack för stöd <3 det kommer vi <3 
  • Soff
    hopeforaplusa skrev 2021-02-18 21:54:28 följande:
    Känner så igen mig i det du skriver. Känner mig så ensam i detta även fast jag vet att jag inte är det. Frågan varför ekar ofta i huvudet på mig. Varför går det inte? Varför jag? Varför varför varför. Känner att jag ibland knappt känner igen mig själv. Kan känna mig så bitter och avundsjuk gentemot andra som jag ser är gravida. Hatar det här. Resan till ett plus är allt annat är fint och romantiskt..
    Ja, det känns så jäkla orättvist. Jag är jättearg att det ska gå så himla lätt för vissa och inte för andra. Helt sjukt arg, och ledsen. Och nej det är verkligen varken fint, romantiskt eller något kul alls. Och känner igen mig i det du säger om att man känner sig så ensam i det trots att man inte är det. I "verkliga livet" så är det ju inget man direkt pratar om heller. Det är liksom något de flesta håller för sig själva. Och det bidrar ju säkerligen till att man känner den ensamheten också. Man ser bara den andra sidan, där det kommer upp bilder på gravidmagar, ultraljudsbilder etc. Och man känner sig alltmer exkluderad i detta..
  • Soff
    Vickan31 skrev 2021-02-19 15:46:36 följande:
    Ååh jag förstår verkligen dina tankar och oro, även om jag "bara" är på försök 9 jämfört med dina 11 försök. Stor igenkänning i det du skriver, just att man varit så hoppfull och i början tänkt att det skulle hända ganska snabbt, för att nu tänka att man inte har den turen att få barn lätt, eller kanske inte alls. Men jag tror såklart inte egentligen att det är omöjligt, varken för dig eller mig. Hoppas att du får en fin helg och jag ville egentligen bara säga att jag förstår och att jag håller tummarna för dig Hjärta
    Tack för stöd <3 och alltid skönt att höra att fler känner igen sig. Hoppas du får en fin helg du med, och håller tummarna för oss båda, och alla andra i tråden som längtar <3 
  • Soff
    Vickan31 skrev 2021-02-19 16:10:41 följande:

    Jag såg kommentaren om mycket negativitet i tråden, så jag vill bara varna för att jag gnäller lite nu Tungan ute Vet att vi pratat om detta ämne tidigare och att många känner igen sig.


    Idag fick jag veta att en kollega som bara har en äggstock och egentligen inte vetat om hon vill ha barn är gravid i 13:e veckan. Det kom som en chock för mig  och det kändes verkligen som att hon skröt flera gånger om hur fertil hennes kropp trots allt måste vara för de låg inte ens vid ägglossningen utan flera dagar innan och ändå blev hon gravid trots att de inte försökte osv. Om jag inte varit mitt inne i egna långdragna bebisförsök hade jag nog blivit superglad för hennes skull, just för att oddsen var emot henne med en äggstock men att hon ändå ska bli mamma. Men just nu, när det känns så hopplöst för mig, är det en annan röst inom mig som tycker att det här är så himla orättvist då vi gör allt för att bli gravida men inte lyckas, medan hon som är en person som ibland får oförtjänt mycket kredd på jobbet för saker vi andra gör och verkar ha ett liv där allt bara går hennes väg nu är gravid trots att hon aldrig haft någon egentlig barnlängtan. Jag lyckades ändå visa glädje för hennes skull trots min chock över det här beskedet, men jag känner att det här är något jag behöver ventilera för att inte störa mig på hela hennes graviditet, haha.

    Önskar alla en trevlig helg! Hjärta


    Den kommentaren missade nog jag!? :P tycker någon att det är för mycket negativitet? 


    Alltså, ja, vad säger man. Det är verkligen så HIMLA orättvisst.... livet... förstår att du fick en smärre chock... ><.. skulle jag också fått. 

  • Soff

    Är ledsen om jag bidragit till en del negativitet här ibland. Vill ju övervägande bidra med positivitet, men samtidigt så tycker jag det är viktigt att man fritt kan öppna sig här och dela med sig av både det jobbiga och det positiva med denna resan. Personligen så hjälper det mig när man får höra att andra känner likadant ibland. Tycker alla håller en väldigt vänlig ton här inne och är så himla stöttande, och det är jag väldigt glad och tacksam för. Vi alla är ju i en rätt sårbar situation, så när man öppnar upp sig hur man känner, så behöver man just det stödet. Tack till er alla <3 


    Hursom, nu börjar ÄL närma sig för mig (beräknad Tisdag), så snart börjar en ny väntan på bim :) Jag tog ett ÄL-test imorse som näääästan var positivt faktiskt, redan på CD10. Brukar bara ta såna tester på eftermiddagen, men kände att det var något på gång så vågade inte vänta. Tror faktiskt att det kommer vara positivt senare idag, eller ikväll.. brukar aldrig testa 2 gånger om dagen men känner att jag vill göra det idag så jag inte missar peaken. Har dessutom massa fertilt sekret och börjar känna av lite ÄL-molande.. 

Svar på tråden BIM Mars 2021 - första barnet