Inlägg från: Frida123123 |Visa alla inlägg
  • Frida123123

    40+ och försöker bli gravid år 2021??

    Hej, såg denna tråd och tänkte hoppa in här med då jag är över 40. Har inga barn sedan tidigare. Jag och min pojkvän har försökt få barn utan att lyckas. Anledning till barnlöshet är ålder och endometrios. Har gjort 3 ivf, var av den senaste slutade i graviditet och 2 till frysen. Tyvärr slutade det i missed abortion i vecka 8-9. På Första FET blev jag gravid igen men som slutade i missed abortion igen i v 8-9. Har nu ett FET kvar. Ska på vul imorgon för kontroll av slemhinna etc. Väntar på omslag på ägglossning, därefter återföring. Går allt som det ska så blir det en återföring i slutet av november alt början av dec. Vi får se. Nervöst som alltid.

    Alltid kul att följas åt. När man är äldre så tampas man ju med extra svårigheter, ex större risk för kromosonfel etc, vilket har väl varit i mitt fall.

  • Frida123123
    Kaninbunny skrev 2021-11-02 11:44:00 följande:

    Jag är med !! Är 48 och vi försöker för glatta livet nu med att få till vårt första lilla kärleksbarn kör med temp koll

    Hur gör ni andra ??


    Hej, då försöker ni själva och inte genom ivf? Har du barn sedan tidigare? Har du försökt via ivf innan?
  • Frida123123
    Lima79 skrev 2021-12-06 17:42:28 följande:

    Jag är 42 år (han är 47) och vi har inga barn sedan tidigare. Vi har kört helt utan skydd sedan i somras. Hittills har vi försökt 4 gånger (under 5 månader). Även om vi inte försöker aktivt utan säger ?händer det så händer det?, så kan jag inte låta bli att hoppas varje månad! Har tidigare gjort titthålsoperation vid misstanke om endometrios, man hittade då ingen synlig endo men att det eventuellt kunde vara adenomyos pga att min livmoder var lite förstorad och hade lite annorlunda form (detta var för drygt tre år sen). Är det någon annan som har adenomyos och ändå blivit gravid? Hos gynekolog får jag dock alltid höra att allting ser bra ut, fungerande ägglossningar och inga tecken på endometrios.

    Lycka till allihopa! :)


    Hej och välkommen hit! Det är svårt, men inte omöjligt absolut, att bli gravid naturlig väg när man är över 40 år. Men om jag förstår dig rätt så försöker ni naturligt och kommer inte ta hjälp genom ivf? Det är svårt det där när man inte vet anledningen till att man inte blir gravid, såklart ålder men det kan även vara mannens spermier som är dåliga. Annars är det bara att försöka och hoppas på det bästa. Önskar er lycka till!
  • Frida123123

    Skrev i tråden i slutet av år 2021 om försök till graviditet och bibehållen graviditet med hjälp av ivf. Då väntade jag på insättning av 2:a frysta ägget, efter två misssed abortion, detta var sista försöket. 

    Men det gick vägen :). Är idag i vecka 34 och har mindre än 6 veckor kvar till Bf dagen. Normal komplikationsfri graviditet. Fortfarande lite nervöst för än är inte barnet här så vi vet att hen är frisk etc. 


    Men visst går det! Håller tummarna för er andra! 

  • Frida123123
    Lilleplutt2022 skrev 2022-07-06 20:52:15 följande:
    Åhhh stort grattis!!!Hjärta 
    Läste ditt inlägg och förstår det som att det är ditt första barn och du är över 40? 
    Är i samma sits som du var i höstas så får verkligen upp hoppet att vi kanske kan lyckas utan att behöva göra en äggdonation.
    Önskar dig all lycka till och en fortsatt fin sommar!Solig
    Ja, det stämmer, strax över 40 och mitt första barn. Är nu i vecka 37+3 och väntar fortfarande med spänning på bebisen. Önskar er all lycka 
Svar på tråden 40+ och försöker bli gravid år 2021??