• Anonym (ooo)

    Mamma är jätte arg för jag ska flytta

    Givetvis flytta. Du är 26 år, har varit vuxen länge! Fint att du kunnat bo där ett tag men är du redo för eget boende så självklart ska du ha det. 

    Hon har nog bara separationsångest. Vant sig vid att du och barnbarnet finns nära. Men du ska givetvis inte stanna på grund av det, 

  • Anonym (ooo)

    Om din mamma inte klarar av att vara ensam med pappa så låter det som att de inte har det bra tillsammans, men det kan inte vara din uppgift att liksom vara sällskapsdam åt henne? trist med deras sjukdomar men du kan ju ändå hälsa på säkert varje vecka (om du vill) osv. De kan bara inte räkna med att du finns där dygnet runt, som nu. 

    Har du några skulder till dem, som du nämner så se bara till att betala dem illa kvickt, och se  till att du har på papper också, att allt verkligen är utrett och avslutat. 

  • Anonym (ooo)
    Klumpigatjejen skrev 2021-02-07 14:41:48 följande:
    Har tyvärr inte körkort än. Håller på att ta. Men dom kommer inte att övningsköra med mig och mamma hotar även att sälja min bil om jag flyttar.

    Nästintill, bodde hemifrån i 1-2 år när jag var 18-19/20år.
    Så det är mamma som äger bilen? Annars kan hon inte sälja din bil, menar jag. 

    Alla dessa hot och otrevligheter - vad är det för familj ni har egentligen? Utpressning och försöka ge dig dåligt samvete. 

    Övningskör med vänner eller på bilskola - gör dig inte beroende av föräldrarna mer än som krävs. 
    Flytta så fort du bara kan! Anlita flyttfirma om du behöver hjälp med det praktiska  på flyttdagen. Kan din syster hjälpa dig som redan gjort den här utbrytningsresan? 
  • Anonym (ooo)
    Klumpigatjejen skrev 2021-02-07 14:42:50 följande:
    Lägger till att bilen står på pappa, han har fixat lite på den. Men jag betalade bilen..
    ok, ja står den på honom är den han som är ägaren, rent officiellt. Om du har betalat den så hoppas jag ni har papper på det, så att pappa skriver över den på dig. Finns ingen som helst anledning att en ska betala en bil och en annan stå på den - så gör bara folk när det är olagligheter inblandade, riskerar kronofogden osv.  Varför står din pappa på den? 

    Om de menar du har skulder till dem så kan du ju ta upp att du betalat bilen som pappa äger. 
  • Anonym (ooo)
    Klumpigatjejen skrev 2021-02-07 14:51:31 följande:
    Dom erbjöd sig att stå på den tills jag tagit mitt körkort för det blev billigare.

    Jag använder ju inte den nu, som sagt. Utan mamma o pappa kör den ibland när vi ska någonstans. Min barnstol sitter i den liksom.
    Jaha - och hur tänker du göra nu då? 
  • Anonym (ooo)
    Klumpigatjejen skrev 2021-02-09 19:29:36 följande:

    Nu är kontraktet påskrivet!

    Min mamma har sen kl 15.00 hunnit hota att socanmäla mig pga jag ska flytta, hon har fotat mig när jag gick i garaget med min dotter en snabbis utan jacka utan med tjocktröja ( var ute i 50 sekunder ungefär ) hon sa att hon skulle visa det fotot för soc att jag låter min dotter vara ute utan kläder....... , hon har inte låtit oss gå in och äta fick köpa färdigmat som en kompis fick lämna, hon har sagt att detta ska få följder..

    Min mamma har inget att soc anmäla mig för, jag tar hand om min dotter och hon är ALLTID min prio ett. Har ALDRIG misskött hon! Men är rädd för vad min mamma kan ljuga ihop däremot..


    Det verkar vara allvarligt fel på din mamma. Kan du prata med din pappa om vad som sker? 

    Du kanske borde ringa soc själv och berätta vad hon hotar om, så fattar de att om ho verklige gör en anmälan så vet de bakgrunden. Men hon kanske inte klarar av att göra en, ens. Jag får intrycket av en väldigt osjälvständig person. 
Svar på tråden Mamma är jätte arg för jag ska flytta