Inlägg från: Hyllemor |Visa alla inlägg
  • Hyllemor

    Ni som bor i lägenhet (hyres eller BRF) och trivs så bra att ni aldrig vill flytta. Kan ni berätta varför?

    Jag har flyttat till en fantastisk hyreslägenhet med man och barn. Jag kommer helt klart bo kvar här tills jag dör! Jag är så jäkla lycklig och ändå kommer folk med pikar kring att "ja, men någon gång vill du nog köpa något eget/bo i hus" etc.) Men jag vill inte det! Jag kan över huvud taget inte tänka mig ett bättre boende men folk verkar tycka att det är jättekonstigt.

    Ni andra som bor i lägenhet och känner att ni vill stanna där resten av livet, vad är det ni värderar med just er lägenhet?


    Jag kan börja:


    - Jag har en arkitektritad fyrarumslägenhet med kostiga vinklar, väggar och vrår, vilket jag tycker är sååå coolt, eftersom det är så annorlunda.


    - Det är 5 minuters gångavstånd till skolan.


    - Jag har en odlingstäppa på gården och en balkong.


    - Jag har nära till trevliga rekreationsområden.

    De enda minus jag kan hitta är att jag har betydligt mycket längre till jobbet nu och att lägenheten inte är renoverad sedan tidigt 90-tal, men det ska jag fixa så småningom, så kommer den här lägenheten till slut att bli en riktig pärla!

  • Svar på tråden Ni som bor i lägenhet (hyres eller BRF) och trivs så bra att ni aldrig vill flytta. Kan ni berätta varför?
  • Hyllemor
    Anonym (Blabla) skrev 2021-02-16 20:24:28 följande:

    En fråga till dig TS får du fixa i lägenheten själv? Eller tänker du låta hyresvärden göra det mot påslag på hyra?

    Nackdelen med hyresrätt är att det väldigt mycket dyrare än bostadsrätt och att man får ta vad som erbjuds.

    Den som köper bostadsrätt är dels skattesubventionerad både med ränteavdrag och rotavdrag.

    Jag har bott i både hyresrätter och bostadsrätt. Fördelen hyresrätt är att man har ett bekvämt liv och kan lägga tid på hobbies etc.


    Nä, jag får fixa i lägenheten precis som jag vill. Jag kan även byta ut kök och badrum om jag hade velat det. Det enda jag inte får, är att flytta väggar utan tillstånd. Ytterligare en nackdel förstås, är att vi inte är berättigade till rot-avdrag (tror jag.)
Svar på tråden Ni som bor i lägenhet (hyres eller BRF) och trivs så bra att ni aldrig vill flytta. Kan ni berätta varför?