Inlägg från: LinaJ87 |Visa alla inlägg
  • LinaJ87

    Vi som planerar syskon 2022

    Blev ingen bebis denna månaden, så nu ligger förväntningarna på ett syskon under 2022.

    16/4 Hoppas2022 - 37 år (första försöket) tre barn

    18/4 anonym(försöktillsyskon) - 30 år (tredje försöket) ett barn

    19/4 muffins88 - 32 år (andra försöket) ett barn

    20/4 gasellen87 -33 år (första försöket) tre barn

    22/4 Sopkvasten -33 år (andra försöket, 1 mf) två barn

    28/4 LinaJ87 - 34 år (första riktiga försöket) ett barn

    2/5 88a - 32 år (andra försöket) ett barn

  • LinaJ87
    Anonym (88a) skrev 2021-04-04 08:29:15 följande:

    Välkommen hit! :) Bara nyfiken, vad är det för ålder på ert första barn? Vi har en dotter som blir två år i juni! :)


    Tack!

    Har en treåring som kommer hinna fylla fyra innan syskon är tillverkat och färdigbakat. Tror det blir en bra åldersskillnad.

    Åh, var 2,5 år mellan mig och min syster, och vi hade massor av nytta av varandra när vi växte upp.

    Ser att vi har BIM ganska nära varandra. Spännande!
  • LinaJ87
    Gasellen87 skrev 2021-04-04 09:06:40 följande:

    Kul med fler som hittar hit :) och kul att så många börjar försöka. Jag har fått lite kalla fötter :/ tanken va att börja nu i april och jag har äl nu i dagarna, sambon är med på banan men jag vet plötsligt inte hur jag ska ha det. Är som sagt orolig för min ålder men samtidigt vill jag hinna jobba lite (börjar i början av aug), funderar återigen kring vaccinet om man ska vänta in det osv. Så jobbigt. Pratade lite med sambon igår om vi ska skjuta på första försöket till maj.. han sa att jag får bestämma. Om det skulle ta sig nu i april så får vi bf 28 dec. Har gått över med alla andra så blir troligen januari.. men då hinner jag inte jobba mer än en termin.

    Blev rörigt.. någon som har några råd eller tips på hur jag kan tänka?


    Lätt att fastna i tankarna. Självklart vill man ha de bästa förutsättningarna för ens graviditet, barn och framtid, men allt går inte att planera. Livet har en tendens att välja sin egen väg.

    Såvida du inte har väldigt tidig menopaus i släkten kan du nog vara lugn gällande åldern ett par år eller så.

    Vad gäller vaccinet så räknas alla vara klara till slutet av sommaren, dock osäker på om de menar första eller andra dosen. Sen är det inte rekommenderat att bli gravid 2-3 månader efter det. Om du vill vänta så länge är det absolut en faktor, annars släpp den frågan och vaccinera dig när du fött och slutat amma. <3 Fick min sista spruta i slutet av januari så passar lagom att bli gravid först nu.

    För min del är ett syskon välkommet precis när som. Vi har fasta jobb och ett tryggt boende. Folk har fått barn i betydligt sämre situationer och klarat sig fint. <3
  • LinaJ87
    Gasellen87 skrev 2021-04-04 10:46:17 följande:

    Precis, vad gäller jobb, boende osv är det väldigt tryggt. Vi har båda fasta trygga jobb som inte påverkas av varken pandemi eller annat. Bor bra osv. Det som känns ?dumt? är ang jobbet. Jag tar en ny klass i aug och känns så sjukt dumt att komma med att man är gravid igen..

    Just vad gäller menopaus så är det lite oklart kring det då min mamma både är rökare, levt under extrem stress i många år osv. Så om det var relativt tidig menopaus (runt 40) eller ett resultat av andra saker är det ingen som vet riktigt då hon aldrig kollade upp det och mensen försvann utan minsta tecken på klimakteriet från en dag till en annan. Andra släktingar har det varit mer ?normalt? för. Och det är väll egentligen detta som gör mig mest stressad av åldern eftersom vi inte vet. Hade det inte varit för det så hade jag nog velat vänta något år.

    Jag skulle oxå gärna va vaccinerad innan.. men känns länge att vänta spex med tanke på det ovan..


    Tror du der gör skillnad om du väntar en termin? Nu hinner du ju förhoppningsvis vara med en hel termin och slipper gå på föräldraledigt mitt i.

    Men då förstår jag att du oroar dig till viss del. Kontakta din vårdcentral och be dom ta hormonprover och ett AMH-värde (mäter din äggstocksreserv). Kanske ger lite lugn på den fronten?

    Själv hade jag haft svårt att tänka mig att vänta till slutet av detta året. Bara för att vara vaccinerad innan graviditet. Just nu gäller dessutom samma restriktioner för vaccinerade som icke vaccinerade.
  • LinaJ87
    Hadt skrev 2021-04-04 11:08:04 följande:

    Hur känner ni alla inför att bli gravida nu? Att få barn eventuellt i slutet av december detta året? :)


    Aldrig förstått problemet med vilken tid på året man får barn. Spelar det någon roll? Missar man något om barnet föds sent på året?

    Min högsta önskan är ett friskt syskon, vilket kön eller när på året barnet föds är irrelevant för min del.
  • LinaJ87
    Hadt skrev 2021-04-04 13:27:20 följande:

    Tror allas önskan är ett friskt barn :)

    Precis som dom som kanske fått ett visst kön önskar att få ett annat nästa gång men det betyder ju inte att man inte skulle vara lika glad om det inte blev så!

    Jag vet själv vad jag tycker om att vara född sent på året men självklart är barnet lika efterlängtat och älskat när det än kommer.

    Detta är ju en tråd också för 2022 syskon därav min fråga då folk redan kan ha blivit gravida :)


    Om man planerar ett syskon och redan är gravid tänker jag att man är riktigt lycklig över det. <3

    Om någon skulle tycka att födda barn i december är problematiskt så tänker jag att de undviker att bli gravida då.

    Däremot är jag mer orolig över att föda barn mitt i sommaren med tanke på hur illa rustad vår sjukvård är.
  • LinaJ87
    Gasellen87 skrev 2021-04-04 13:52:56 följande:

    Nä, egentligen spelar de nog ingen roll. Helst vill man ju ha klassen iaf 1 år men det är förhoppningsvis inte aktuellt i vilket fall här nu.

    Jo, det är ett alternativ men tror jag bara skulle bli mer stressad då de testerna egentligen inte säger något om hur fertil man är väll? Utan egentligen bara hur äggreserven är, inte kvalite på äggen. Känns inte heller som de tar emot för en sådan sak. Är nog mer om man konstaterar har svårt för att bli gravid/ska göra ivf tänker jag. Har regelbunden mens, tydliga äl-flytningar och inga ?känningar? på att något skulle vara fel egentligen. Är en tänkare och ältar ofta saker fram och tillbaka.

    Nä, det är ju det. Jag skulle kunna tänka mig att avvakta några månader men är ju inte säkert ens man fått sitt vaccin förens till hösten och sen två månader på det.. nja.. de kanske jag ändå ska släppa.


    Förstår. Tänkte mest att det vore bättre att gå till jullovet än mitt i vårterminen. Dock noll koll på skolvärlden, bara en tanke.

    Hormonprover och äggreserven säger ju en hel del om hur fertil du är och om du riskerar att komma tidigt i menopaus. Huruvida man kan göra en sådan undersökning via offentligt finansierad vård är kanske inte helt solklart.

    Tycker det är fullt rimligt att du funderar på vaccinet, men att vänta med bebisverkstad till jul känns som en stor uppoffring. <3
  • LinaJ87
    Gasellen87 skrev 2021-04-04 17:09:08 följande:

    Jo det är klart. Men tänker att det är mer till för de som har svårt/ gör ivf men tack ändå. Jag ska försöka sluta noja och tänka positivt. Och hur eller hur så är ju familjen viktigare än jobbet. Har även pratat mer med sambon nu idag och nu är vi helt överens om att vi kör i maj. Det känns bra för oss båda. Vaccinet får nog vänta helt enkelt och skulle de ta sig direkt så blir det troligen bebis i slutet av januari isf. Tack för dina stöttande och kloka tankar <3


    Håller tummarna för att det blir en bebis i januari för er. <3
  • LinaJ87
    EmmalinneaS skrev 2021-04-07 20:37:30 följande:

    Nu förstår jag varför jag inte fått någon mens i april :O Är lite i chock, detta var inte så vi planerade. Men är så glad att vi ska få vår andra lilla <3

    Blir att tänka om och att fokusera på en bebis i december 2021 istället. Önskar er alla stort lycka till och att det blir massor av plus i vår :D


    Åh, stort grattis! Så mysigt med en decemberbebis <3
  • LinaJ87
    Anonym (Försöktillsyskon) skrev 2021-04-14 18:21:58 följande:

    Tror jag kanske precis plussat


    Grattis! Vad kul! När är bf?
Svar på tråden Vi som planerar syskon 2022