Inlägg från: EmmalinneaS |Visa alla inlägg
  • EmmalinneaS

    Vi som planerar syskon 2022

    Hej

    Vi har också tänkt börja försöka skaffa ett syskon nu. Har en dotter som fyller 2 i maj, så nu börjar det känns som att det är dags. Jag har velat vara gravid i kanske ett halvår nu, längtar efter den där magen igen <3 Romantiserar massor kring min förra graviditet.

    Planen var för oss också att börja nu i april, men vi tjuvstartade lite i mars. Skulle fått mens igår (2/4) men än har den inte kommit. Har lite oregelbunden cykel, så det är inga konstigheter än. Men oj vad jag känner efter just nu, för tänk om.. ?

    Beställde folsyra och gravtester från apoteket idag, så får vi se hur detta blir.

  • EmmalinneaS
    Emmissss skrev 2021-04-03 21:22:20 följande:

    Vad roligt med en till i gruppen! :)

    Jag skulle ha min första "riktiga" mens efter pillerstopp igår också, men är även jag sen... hoppas inget krånglar nu. Har alltid haft regelbunden cykel.

    Har du tagit något test? Kul att följas! :)


    Hoppas det kommer snart så ni kan komma igång :)

    Nej, inget test ännu. Har inga hemma, men beställde igår. De ska komma runt 8-9/4, så ska försöka vänta in dem. Men tror nog att mensen hinner komma innan jag får hem några test. Har varit sjuk en vecka, det brukar alltid göra min att min cykel stannar upp ett par dagar också. Men det är spännande att nu faktiskt försöka igen :)
  • EmmalinneaS

    Lägger till mig i listan också

    2/4 EmmalinneaS - 29 år (första försöket) ett barn

    16/4 Hoppas2022 - 37 år (första försöket) tre barn

    18/4 anonym(försöktillsyskon) - 30 år (tredje försöket) ett barn

    19/4 muffins88 - 32 år (andra försöket) ett barn

    20/4 gasellen87 -33 år (första försöket) tre barn

    22/4 Sopkvasten -33 år (andra försöket, 1 mf) två barn

    28/4 LinaJ87 - 34 år (första riktiga försöket) ett barn

    2/5 88a - 32 år (andra försöket) ett barn

  • EmmalinneaS
    Emmissss skrev 2021-04-04 08:02:01 följande:

    Ja nu vill jag bara ha den på banan igen, sen har vi velat lite när det är rätt läge att börja försöka. Om man får välja tycker jag er åldersskillnad känns jätte bra. Det är ju så svårt.

    Jag blev sjuk när jag plussade sist, för oss var det nog positivt med ett sämre immunförsvar :) Fick ni försöka länge innan plus förra gången?


    Ja ålderskillnaden är svår. Innan tänkte jag 2 år emellan, men nu när jag har en nästan 2åring är jag rätt glad att jag inte har en bebis också, tror att 3 år blir ?lagom?. Min bror är 4 år äldre och min syster 7 år äldre än mig och det funkade jättebra när vi var barn :)

    Nja, inte superlänge. Slutade med piller feb-18 och plussade sep-18. Det tog ca 2 mån efter pillerstoppet innan första mensen och ytterligare 3 mån innan jag hade koll på min cykel. När jag fick koll på ÄL tog det egentligen på första försöket :)

    Nu har jag inte ätit piller, så har en bra cykel igen som är rätt regelbunden. Så hoppas på ett plus i vår :)
  • EmmalinneaS
    Emmissss skrev 2021-04-04 21:54:51 följande:

    Åh vad spännande, låter jätte bra ju!

    Har mensen kommit? Fortfarande inget här. 2 dagar sen..


    Nej inget här heller. Brukar ha ganska tydliga signaler dagen innan, men ingenting sånt idag. Så det känns inte som att det kommer imorgon heller.. ?

    Hur tänker du, ska du testa något eller vänta ett tag till? Jag vill nästa inte testa, vill typ inte veta. För det är ?för tidigt? att plussa nu. Vi skulle ju börja försöka i april och kanske plussa under våren/sommaren. Mitt kontrollbehov mår inte bra av denna ovisshet och oförmögenhet att kunna planera allt..
  • EmmalinneaS
    Emmissss skrev 2021-04-04 22:15:35 följande:

    Lite samma här! Borde inte plussa, avbröt en gång. Tog månader med försök förra gången. Har fått lite spottings nu ikväll så förhoppningsvis kommer det igång imorgon. Brukar aldrig ha såhär lång cykel. Jag har letat efter test men verkar tyvärr inte ha några hemma!!! :( Ska du testa dig?


    Hoppas den kommer imorgon så ni kan starta sen :) Min cykel var mycket längre än vanligt efter pillerstoppet, tar väl lite tid för kroppen att ställa om sig igen.

    Har inte heller några test hemma, men beställt som kommer tis/ons nästa vecka. Testar då, om inget skett innan dess. Gör mitt bästa att inte tänka, känns efter eller stressa. Går sådär ;)
  • EmmalinneaS
    Emmissss skrev 2021-04-06 11:15:47 följande:

    Nu kom äntligen mensen igång!

    Hur har det gått för dig? :)


    Härligt att den kom. Nu kan ni äntligen börja :D

    Min lyser med sin frånvaro fortfarande. Mådde illa nästan hela dagen igår, så blev ganska övertygad att jag är gravid redan. Idag känner jag dock ingenting, så nu vet jag inte längre. Ska invänta mina test som kommer i veckan. Om de är negativa vet jag inte riktigt vad jag gör dock.. :O

    Innan jag blev gravid förra gången var min cykel i snitt 40 dagar, men nu hade jag kommit tillbaka till 33 dagar, ungefär som innan piller för en massa år sen.
  • EmmalinneaS
    Hadt skrev 2021-04-04 11:08:04 följande:

    Hur känner ni alla inför att bli gravida nu? Att få barn eventuellt i slutet av december detta året? :)


    Fick en välja så skulle jag vilja bli gravid i maj i år, men jag har inte fått någon mens än. Hade BIM 2/4, så är 4 dagar sen och den verkar inte dyka upp heller (inga signaler på den). Så det är en ganska stor möjlighet att jag kanske är gravid redan nu, vilket skulle bli bf 10/12. Inte enligt plan, men det spelar ju egentligen ingen roll när man får en liten.
  • EmmalinneaS


    Nu förstår jag varför jag inte fått någon mens i april :O Är lite i chock, detta var inte så vi planerade. Men är så glad att vi ska få vår andra lilla <3

    Blir att tänka om och att fokusera på en bebis i december 2021 istället. Önskar er alla stort lycka till och att det blir massor av plus i vår :D
  • EmmalinneaS
    Ik96 skrev 2021-04-07 20:47:06 följande:

    Wow!! Stort stort grattis! <3


    Tack :D
    Emmissss skrev 2021-04-07 21:01:14 följande:

    Åh stoooort grattis vännen!!! Wow - du är först ut!!! När är bf????


    Tack så mycket! Det känns så overkligt. Bf är 10/12 ungefär, så till jul är vi 4 i familjen <3
Svar på tråden Vi som planerar syskon 2022