• Hadt

    Vi som planerar syskon 2022

    Anonym (Försökmednr2) skrev 2021-05-25 08:44:07 följande:

    Haha men vad kul!! Ta en dag i taget, men försök börja mys lite nu när den blinkar. För du vet inte om du får fast imorgon eller inatt tex. Vissa kan få så kort stegring har jag läst och då hinner aldrig testet ge fullt utslag! Sen kan det ju ta väldigt lång tid haha slm för mig. Men vi försökte mysa varannan dag tills bekräftad äl. Nu kunde vi inte mysa dagarma efter positivt test men håller tummarna ändå!

    Hoppas du får fast inom kort!! Förstår in oro över att ägglossa senare men håll koll på kroppens signaler också, det skadar ju inte!


    Anonym (Försökmednr2) skrev 2021-05-25 08:48:14 följande:

    Om jag förstått rätt när jag läst så kan du inte fortsätta använda den. För då är testet förbrukat. Men om du vill fortsätta testa efter så skulle jag köpa hem lite billigare stickor och dubbelkolla med. Nu la jag mig i här haha men jag tänkte samma sak, men nu hann mina ta slut först men när jag försökte läsa var det fler som sa att det inte är giltigt efter. Det måste gå mer än 3 dagar och då nollställs testet. Det betyder att efter 3 dagar gör du ett test och då utgår den från att det är ditt normalläge. Om du ligger högt egentligen då, kommer inte testet känna av en eventuell stegring.


    Ja men får nog bli det att försöka få till varannan dag! Lättare sagt än gjort med barn som sover i sängen haha! Och som får tand efter tand stackaren så en dålig period nu :(

    Ska försöka ta en dag i taget nu!

    Asså så avancerat det ska vara haha! Mycket att hålla koll på!

    Jag köpte ju 2 pack så har ett oöppnat paket med en ny hållare. Men det ska alltså gå 3 dagar från fast gubbe så kan man börja testa igen?

    Men ja blir ju fel om jag fortfarande ligger högt då hm.. så svårt!
  • Hadt
    ugglans skrev 2021-05-25 08:53:32 följande:

    Har tyvärr inte speciellt bra koll på de digitala testerna! Men hoppas du får fast gubbe inom kort! Har du andra symtom på att ägglossning kan vara på G? :) Kommer inte ihåg, men tar du temperaturen?


    Har molvärk men det har jag typ konstant haha!

    Förra ägglossningen så fick jag väldigt vattniga flytningar, inget jag märkt ännu men kan ju lika bra komma imorgon eller inte alls, aldrig haft så vattniga flytningar förr haha.

    Men kommer börja ha mer koll på flytningar nu!

    Nej tempar inte, bara testar och följer med app :)
  • Hadt

    Någon som har koll på detta med rosenrot?

    Jag provade det denna cykeln och förstod att från mens till ägglossning skulle man ta det och sen sluta. Men ska man sluta vid positivt ÄL test eller redan nu vid stegring?

  • Hadt
    ugglans skrev 2021-05-25 09:14:20 följande:

    Förstår det med molvärken, det är samma här konstant. Hpppas det leder till något så det är värt det haha!

    Okej, tänkte eftersom du fick positivt och sedan positivt 10 dagar efter igen, det stämmer? Isåfall om du fortsatte testa varje dag? Jag har precis börjat med tempning för att säkerställa att ägglossning skett. Blir både dyrt med testen hela tiden och drygt när den visar positivt titt som tätt men inget ägg släpper haha! :)


    Ja jag använde andra ÄL test på första positiva sen typ 10 dagar senare fick jag så vattniga flytningar så provade med vanliga clearblue digitala ÄL test som visade glad gubbe och då släppte ett ägg för fick mensen sen 14 dagar senare.

    Men tänkte bara köra på clearblue advanced denna omgång, eller försöka haha!

    Ja jag vet inte om det bara var den omgången som det blev så eller om min kropp brukar försöka ägglossa, men jobbigt och dyrt när det blir så!
    ugglans skrev 2021-05-25 09:16:34 följande:

    Har läst massor om detta! Har man inte koll på sin ägglossning ska man sluta när det visar positivt, annars utgår man från vanliga cykel och slutar då man brukar ha ägglossning


    Hm okej! Så jag borde inte ta mer nu då? Vet inte hur snabb eller långsam stegring jag har eller alls när ÄL kan tänkas ske.
  • Hadt
    Anonym (Försökmednr2) skrev 2021-05-25 10:47:26 följande:

    Jag förstår dig fullt ut, vi hade samma bekymmer! Våran kille sover också i sängen! Vi fick vara kreativa och mysa till det på andra ställen ibland.

    Det är aldrig lätt, jag tror inte du ska använda digitalt för att kolla om ägget släpper. Utan om du vill dubbelkolla så beställ hem billiga stickor isåfall. För som sagt tror jag det blir svårt med digitala. Det står i bruksanvisningen att efter positivt äl test är det ingen idé att fortsätta testa. Om man inte börjar nästa cykel då kan man använda samma. Men då ska det ju gå ett tag emellan! Det är svårt det där! Har du några känningar alls nu?


    Ja får nog bli lite kreativitet här också haha!

    Får kika i mina gömmor och se om jag har några vanliga stickor liggandes och köra på det isåfall! :)

    Nej inga känningar men jag brukar aldrig ha det heller, förutom nu senast med vattniga flytningar men det hade jag inte ens när sonen blev till så förväntar mig inte så mycket på den fronten även om det hade varit skönt med såna flytningar som en bekräftelse!
  • Hadt
    lottizm skrev 2021-05-25 09:59:42 följande:

    Jahopp mens idag då, blev bara 25 dagar cykel, två kortare än sist. Nu kör jag också på med rosenrot. Jag gör nog som ni säger och slutar vid äl/pos eller nära pos äl-test.


    Tråkigt med mens! Blir det första gången du provar rosenrot? :)
  • Hadt
    lottizm skrev 2021-05-25 12:06:03 följande:

    Ja det blir första gången, köpte förra månaden men började inte ta nu. Hoppas att det ska hjälpa mot trötthet och humörsvängningar också, det vore bra


    Så spännande! Du får uppdatera hur det går :)
  • Hadt
    ugglans skrev 2021-05-25 12:16:06 följande:

    Du har väl inte fått positivt ännu utan endast blinkande? Då hade jag kört fram tills du får glad gubbe (som inte blinkar då) :) Eftersom du är lite osäker på din ägglossning kan den ju likaväl komma om en vecka.


    Precis! Första blinkande idag :)

    Sant! Då fortsätter jag lite till :)
  • Hadt
    Anonym (Bebisdrömmar) skrev 2021-05-25 18:58:03 följande:

    Jag har senaste två gångerna inte fått någon blinkande gubbe, bara från tom ring till fast gubbe direkt från ena morgonen till nästa morgon så det kan ske plötsligt! Håller på å kollar denna cykeln nu. tror jag har äl på torsdag så har testat några dagar men fortfarande blankt.


    Spännande! Vilken cykeldag är du på? :)
  • Hadt
    Anonym (Bebisdrömmar) skrev 2021-05-25 20:39:59 följande:

    Är på cd 13 idag. Har korta cykler så är ungefär halvvägs nu. Brukar få fast gubbe på cd 15-16 och sen mens 12 dagar senare.

    Testade rosenrot en gång men då ballade min cykel ur den månaden så vågade inte fortsätta med det men läst om andra som blivit hjälpta :)


    Håller tummarna att du Får ägglossning snart! :)
Svar på tråden Vi som planerar syskon 2022