• Ik96

    Vi som planerar syskon 2022

    Fick bekräftad pcos idag och letrozol utskrivet. Känner mig både förvirrad och lite orolig.. någon med erfarenheter?

  • Ik96
    Hadt skrev 2021-04-08 14:38:06 följande:
    Håller tummarna för dig!!

    Nej men precis, samma här! Känns som alla i min omgivning trycker på om att det ska dröja med syskon, varför vet jag inte? Både för och nackdelar med att ha tätt eller långt emellan.
    Ik96 skrev 2021-04-08 14:28:38 följande:

    Fick bekräftad pcos idag och letrozol utskrivet. Känner mig både förvirrad och lite orolig.. någon med erfarenheter?


    Hur fick du det bekräftat? Hur gick det med cystan?

    Att du fick Letrozol utskrivet är ju positivt, verkar funka för många! :)

    Jag har sett mina prover från senaste gyn och lägger jag ihop det + symtom så har jag en stor aning att jag också kan ha pcos, får jag inte igång mensen som den ska ska jag ta upp detta med gyn.
    cystan var borta tack och lov så det kändes skönt :D utifrån mina prover så hade jag förhöjt testosteron och väldigt många äggblåsor på ultraljudet. Sen har jag inte haft mens sedan i januari och dessförinnan en väldigt oregelbunden menscykel. Hoppas det kan hjälpa mig/oss även om jag känner att det behöver landa lite hos mig först. Känns så konstigt när det gick så fort att bli gravida med dottern och nu får reda på detta. Men allt blir säkert bra i slutändan :)
  • Ik96
    Hadt skrev 2021-04-08 15:34:23 följande:
    Åh vad skönt att höra! :) härligt!

    Aha! Kunde dom se om du var nära ägglossning eller vart i cykeln du var? På mig såg gyn att det inte alls var igång därav Primolut-Nor.

    Skulle du fortsätta med Primolut-Nor också så du får mens regelbundet?

    Jag såg på mina prover att jag också har väldigt många ägg, är ju skönt på ett vis men ja det är ju ett symtom på pcos.

    Men dom säger ju att bara man får lite kontroll på det så brukar det inte vara några problem att få barn och sen leva med det också :)

    Skulle du tillbaka till gyn för att kolla hur Letrozolen funkar?
    Nej hon kollade inte något sånt alls, tänkte inte ens på att fråga.. känner att jag inte har så bra koll på detta än. Jag skulle avvakta någon månad och se om mensen fortsätter att inte komma eller vara väldigt oregelbunden för då skulle jag höra av mig igen. Hon sa även att jag eventuellt kunde äta en karta med p-piller för att framkalla en blödning sista veckan för att då kunna starta med letrozol. Tror jag fick tabletter för ett halvår så jag skulle avvakta någon månad och sen höra av mig dit igen om jag inte lyckats bli gravid. 
  • Ik96

    Fick ju konstaterat pcos och utskrivet letrozol igår efter gynbesöket. Kände mig både ställd, förvirrad och lite orolig. Har nog undermedvetet tagit förgivet att det skulle gå lika snabbt att bli gravid som med dottern så fick mig en tankeställare. Har inte haft mens sedan i januari och vet inte när den kommer nästa gång men idag började vi försöka på riktigt.. Hihi :) sån skräckblandad förtjusning men så spännande!

  • Ik96
    Emmissss skrev 2021-04-10 23:55:32 följande:

    Åh vad roligt & spännande att ni tagit steget! :) Man vet aldrig hur lång tid det tar, men håller tummarna att ni snart får ett syskon till er lilla dotter!


    Ja det känns så bra och som att något lättat faktiskt :) jag har ingen aning om när mensen ska komma och vet inte ens om jag har ägglossning men jag tänker att chansen finns ju ändå att det ska gå på naturlig väg, om än den är liten. Vi tänker att vi kör oskyddat tills mensen kommer och då kan jag börja med letrozolen :)
  • Ik96
    Emmissss skrev 2021-04-11 07:52:00 följande:

    SÅ roligt att ni bestämt er :) Jag trodde Letrozolen gjorde så mensen kommer! Eller skapar den ÄL när du haft mens? Har du fått mensen du väntade på? (du berättade om att du inte haft sen januari) <3


    Nej Letrozolen främjar ägglossningen :) så den ska tas från dag 3-7 i menscykel och ca en vecka efter får man förhoppningsvis äl. Jag fick primolut för att skapa en bortfallsblödning för ca en månad sen och började blöda men någon "riktig" mens har jag inte haft sedan januari :/
  • Ik96
    Emmissss skrev 2021-04-11 09:56:27 följande:

    Okej, jag hoppas din cykel snart är på banan igen och att ni snart har ett plus!!! <3


    Tack snälla!! <3
  • Ik96
    mandy93 skrev 2021-04-11 15:14:39 följande:

    Hej!

    Jag hoppar också in här. Har läst lite i tråden och håller tummarna för alla!

    Jag har en dotter född september 2020 (5 veckor tidigt). Vi planerar barn rätt tätt och har tänkt börja nu till sommaren. Jag har helammat fram till för några veckor sen då hon börjat käka fast föda. Fick en första blödning 1/4 och hoppas att det här innebär att mensen är på gång igen. Hade ägglossningskänningar ca 2 veckor innan. Hade tidigare en menscykel på 27-29 dagar.

    Vi hoppas bli gravida i augusti/september så att det blir en vår/tidig sommarbebis då jag är lärare och vill nyttja sommarlovet haha.


    Välkommen hit! Vad kul att få följa dig också! :)
  • Ik96

    wow stort grattis!! Visst är där två streck :D


    Anonym (Försöktillsyskon) skrev 2021-04-14 18:21:58 följande:

    Tror jag kanske precis plussat


  • Ik96

    Vi har börjat försöka men än så länge inga tecken på varken äl, graviditet eller mens. Hoppas ju nästan att mensen ska komma så jag kan börja med min letrozol eftersom jag har pcos. Jag har inte haft mens sedan i januari och har lagt om min kost nu och käkar kosttillskott så jag hoppas det kan hjälpa mig på vägen. Så tyvärr kan jag inte lägga in mig på listan då jag inte har någon aning alls när/om min mens kommer :/

    Så kul att följa er alla och grattis till er som redan har plussat! <3

Svar på tråden Vi som planerar syskon 2022