Inlägg från: klyban |Visa alla inlägg
  • klyban

    Käka blandfärs som legat framme

    Om köttfärsen har god marginal till bästföredatumet/sista förbrukningsdag.
    SÅ kan köttfärsen ligga framme i 12h utan problem, men såklart det får ju inte vara övertemperaturer som vi har på sommaren.


    Nu vet jag inte vad farmodern skulle göra, men köttfärs är inte så beroende på att måste vara rumstempererad som tex en köttbit man steker och ska äta.
    Men såklart det beror lite på hur man vill tillaga det och kan då ha en betydelse då.
    Får nog säga att det ofta hinner bli rumstempererat innan det hamnar i stekpannan ändå, och steker man hela köttfärsbiten direkt, då blir ju pannan kall.
    Men spelar ju ingen större roll till många rätter.


    Anonym (Mardrömshelg) skrev 2021-02-19 22:14:05 följande:
    Jag skulle aldrig i livet äta sådan färs, max en halvtimme framme för mig. Vill inte äta färdigstekt färs heller som stått framme länge även om jag vet att det förstås inte är lika känsligt. 

    Kom att tänka på scouter från vår scoutkår som blev matförgiftade en helg. Under natten drabbades de alla av våldsamma diarréer, jättekul med 20-30 scouter med om jag inte misstar mig ett utedass med två hål... Det var köttfärssås som var boven, men minns inte historien bakom. Jag var tacksam över att jag var lite för ung för att vara med.

    Undrar vad de hade hittat på där.
    Kanske man smittat salladen med EHEC?


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
Svar på tråden Käka blandfärs som legat framme