Inlägg från: Anonym (Tjofsan) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Tjofsan)

    *Planerar bli gravid med start april 2021.*

    Hej! Jag hänger också med här! Jag och min sambo planerar också barn, och tänkte göra ett första ?riktigt? försök i april.

    Slutade med p-ringar i okt20 och har nu fått en regelbunden menscykel men har slarvat med annat skydd fram tills nu eftersom vi vill undvika att få ert barn sent på året.

    Jag/vi har också lite samma dilemma, enligt mina ?beräkningar? så skulle bf vara i första eller andra veckan i januari ifall det skulle ta sig på första försöket så det känns lite riskfyllt. Spännande oavsett. Tror nog att vi satsar på att börja försöka i april oavsett, chansen är ju inte stor att det tar sig på första försöket ändå.

    Jag vet inte om alla skrivit redan men de skulle va intressant att veta ålder på alla, blir ju mysigt att få följas åt.

    Jag är blir 21 i år & min sambo blir 26. :)

  • Anonym (Tjofsan)
    härförattträna skrev 2021-03-01 12:31:16 följande:

    Nu är vi i mars tjejer! Inte långt kvar nu, även om det känns som sjuhundra år dit 

    Hur känns det för er? Hur går tankarna?

    Använder ni ÄL stickor eller kör ni utan?


    Känns super spännande nu när det närmar sig. Vi har sagt att 2 första månaderna kör vi på känsla och skiter i äl stickor, pga att minska stressen och hysterin med när vi faktiskt måste ligga. Jag har dessutom fått en väldigt regelbunden mens så det känns som att man lite kan gissa sig till när på månaden man måste ligga lite mer.

    Däremot vet jag inte om det gäller endast mig och min partner, men jag är så otroligt insatt och har läst på om typ allt sedan det att vi bestämde oss att vi vill ha barn tillsammans. Medans det känns som att min partner är totalt ointresserad i att ta initiativ till att läsa på och förstå sig på runtomkring allt som har att göra med barnagörande. Är lite orolig att han kmr tro att han lär sig allt på vägen och inte alls läsa på något inför varken eventuella komplikationer som kan hända, senaste veckan kollade vi en förlossningsvideo på yt och han visste inte ens vad en bb-väska var för något eller att drt faktiskt kallas för bb-väska ... Borde ta och prata med honom men eftersom min mens är på intågande är det bäst att ta det efter att pmsen lagt sig så att samtalet inte spårar ur..????
  • Anonym (Tjofsan)
    härförattträna skrev 2021-03-01 18:16:29 följande:

    Tror generellt män har mindre intresse och koll på dessa delar. Man hoppas ju att ens man ska vara intresserad och nyfiken, för han är en stor del i det hela :) Och man vill ha stöd! Jag känner ju att jag vill att mannen ska förstå vad en graviditet verkligen innebär för mig, både psykiskt och fysiskt.. Så han förstår vad JAG behöver gå igenom för att VI ska få ett barn.

    Samtidigt försöker jag minska kraven lite just för att jag är den som är mer drivande till ett till barn.


    Jag tror jag får lov och tänka lite i dina banor, dvs att sänka kraven lite, för det är också jag som är drivande hos oss. De är ju dessutom första barnet för både mig och min sambo och jag vill ha koll på allt som jag kan förbereda mig på, fastän det inte går att förbereda dig på allt. Det är just det med stöd jag också tänker på.. får helt enkelt låta tiden lite visa och prata med honom ifall jag upplever det som ett större problem senare. :)
  • Anonym (Tjofsan)
    Sopkvasten skrev 2021-03-02 08:41:56 följande:

    Det här med män som ni skriver om. Det dryga är ju att vi får ett sånt informationsövertag. Sen när bebisen kommer och vi har googlat i 9 månader på allt möjligt så blir ju vi också mer experter även då, vilket gör att vi får ett försprång även då. Det upplevde jag med mina två äldre barn. Annan pappa visserligen, men jag hade ju mer koll på ALLT vad gällde barnen, och har än idag. Det är väl för abstrakt för en del män, det är ju våra kroppar det handlar om och vi som blir gravida. Nu kanske jag drog det här lite väl långt, haha. Men jag försöker inkludera min man så mycket jag kan, trots att jag skäms lite över alla knäppa grejer jag googlat på och att jag upplevs som lite manisk. Skillnaden är väl att nu när vi ska skaffa barn så är detta i princip det enda jag tänker på, medan han tar det mer chill, inte vill ta ut något i förskott Osv..


    Där kan jag också känna med dig, att jag kan upplevas som manisk i allt jag googlar och att detta är allt jag tänker på för tillfället medan han känns mest som att händer de så händer de å verkar inte tänka destomer än så.

    Får ju hoppas att han försöker att ha reda på allt sedan när det väl gäller.
  • Anonym (Tjofsan)

    Äntligen april! Kan inte fatta att det var i februari jag skrev här senast.

    Då var jag fast bestämd vid att inte använda äl stickor i början men eftersom min menscykel förlängts något senaste 2 gångerna så vill jag testa i alla fall fast den är rätt reglebunden.

    Tanken är att börja testa om någon dag, typ cd10, men är det någon som testat redan från det att mensen tagit slut? Eller hur borde jag tänka kring testning. Köpt 10 stickor så tänkte testa från cd10 tills jag får utslag :)

Svar på tråden *Planerar bli gravid med start april 2021.*