Inlägg från: Anonym (Förrätt) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Förrätt)

    Bjöd honom på middag ikväll som han ratade..

    Soppa kan vara väldigt gott men är sällan särskilt mättande. Jag ser det mer som en förrätt, men det finns givetvis matiga soppor också men de påminner oftare om grytor.
    Ska man bara äta soppa som huvudrätt bör man ha rejält med bröd och kanske någon sallad till.

    Det verkar som att ni hade väldigt skilda uppfattningar om vad det var för typ av middag, och då menar jag inte maten i sig. Det är skillnad att ha bjudning för sina vänner och middag med en partner. Särskilt om man inte informerat före att att man avser bjuda på något som inte är så mättande och att det är bra att inte vara vrålhungrig när man kommer.

    Han hade förmodligen uppskattat en Pasta Carbonara mer än din soppa även om han gillade smaken på den.

  • Anonym (Förrätt)

    Personligen tror jag aldrig att jag blivit mätt av soppa (om jag inte ätit gigantiska mängder vilket är en  tråkigt måltid). Även om det är fisk, skaldjur och rotfrukter i soppan så är det i regel för liten mängd för att det ska räcka för att vara mättande för mig. Men jag är en sån som brukar äta 4 stora potatisar (eller mycket ris/pasta), att par fläskkotletter plus en rejäl sallad som en normal måltid för att jag ska blir riktigt mätt. Alla äter faktiskt inte som en gråsparv och blir jag bjuden på middag förväntar jag mig att jag ska kunna äta mig mätt på annat än bröd.

    Med det sagt kunde han helt klart vara lite smidigare om det nu är som TS säger, men ni behöver nog diskutera igenom vilken syn ni har på att äta middag hos varandra.

    Sen mår nog TS bättre om hon slutar vara så tunnhudad och bli så upprörd över en sån där trivial sak.

    Att göra soppa är förövrigt inte särskilt svårt eller ansträngande.

  • Anonym (Förrätt)

    Kan förövrigt säga som så här.
    Det är en stor skillnad i mitt tycke om någon säger kom över till mig ikväll så bjuder jag på middag, jämfört med att bli inbjuden på en fin middagsbjudning eller en romantisk middag. I de två senare tillfällena tolkar jag det som att det blir något finare som mat/dryck och att det är bra att inte vara vrålhungrig före (lite som att gå på en riktigt fin restaurang som i regel serverar portioner för en gråsparv även om det är otroligt gott), medans det första är mer att kom över på lite mat vilket kan vara något så enkelt som en pyttipanna där fokuset är mer på att träffas och ha vardagstrevligt, inte på maten. Den är där för bukfyllnad och att fylla på energidepåerna.

  • Anonym (Förrätt)
    Anonym (Lizzie) skrev 2021-02-22 11:09:40 följande:
    Hahah ja det var lite detta jag reagerade på. Som att vår fredagkväll vore sista måltiden för honom. Jag hade ju tänkte en matig och god soppa och sen snacks och andra godsaker framför tv men han åt som att det gällde livet. Sådant förhållande har jag aldrig haft till mat. Jag mår inte bra av att vara överfull i magen. Äter mig nöjd, mår best av det.

    Men vi är alla olika och nu är jag en erfarenhet rikare där. Kommer ju inte bli vin och räkkväll för oss utan att jag laddar upp med en kebabrulle till honom vid sidan av haha

    Alla blir inte nöjd av samma mängd mat. DU tycker att din soppa är matig, men det gjorde uppenbarligen inte han. Att utgå från dig själv om vad som är tillräckligt är en urusel idé, särskilt om du jämför dig med en man.


    Alla har olika förhållanden till mat. För vissa är det bukfyllning och bränsle för kroppen men de bryr sig inte så mycket om vad det smakar. För andra är smaken det enda som spelar någon roll, och det är väldigt fel att utgå från att ens egna förhållande till mat är det som är rätt för alla.


     


    Vin och räkor kan säkert fungera om du informerar i förhand om att de är det som gäller så att den du bjuder in vet om den ska äta något före för att inte vara hungrig inför det hela.

Svar på tråden Bjöd honom på middag ikväll som han ratade..